Mihai Târnoveanu audiat de Miliția Gândirii, pentru un citat din Eminescu

CNCD este Miliția Gândirii

 620 de vizualizări

CNCD - Miliția Gândirii
CNCD - Miliția Gândirii

Mihai Târnoveanu audiat de Miliția Gândirii ( CNCD ) pentru un citat din Mihai Eminescu

 Astăzi Miercuri 27, Mihai Tarnoveanu a fost chemat la audieri la CNCD în urma reclamaţiilor primite din partea domnului Arus Zsolt, militant cunoscut pentru autonomia aşa zisului „Ţinut Secuiesc”. Domnul Arus Zsolt este vicepreşedinte al „Consiliului Naţional Secuiesc”, preşedinte al Fundaţiei Szekle Monitor şi susţinător al celor doi extremişti maghiari condamnaţi pentru terorism. CNCD caută să se legitimeze în ultimul timp ca un fel de Miliția Gândirii secolului 21, astăzi a fost rândul lui Mihai Târnoveanu.

 Deşi domnul Târnoveanu a fost sfătuit să nu se prezinte de către patrioţi care nu recunosc aceasta instituţie, dansul a hotărât să dea curs convocării CNCD.

Alături de domnul Mihai Târnoveanu au fost prezenţi şi cca 70 de patrioţi care au dorit să îşi arate în acest mod solidaritatea.

Care au fost acuzările:

  • discriminare
  • incitare la ură
  • propaganda naţionalist şovina
  • hartuirea unei minorităţi

 Toate aceste acuzaţi se bazau pe 11 texte presupus a fii scrise de domnul Mihai Târnoveanu, de pe un cont de facebook care îi poartă numele. Postările respective se refereai la diverse subiecte fierbinţi precum Cimitirul de la Valea Uzului unde se reconfirma că acolo există 149 de morminte de soldaţi romanii sau că există discriminarea împotriva românilor în Harghita şi Covasna. Intre acuzații se aflau si folosirea unor citate din Mihai Eminescu.

 In opinia domnului Mihai Târnoveanu acuzațiile nu isi au nici un fundament iar audierea s-a terminat in favoarea sa.

Instituţii paralele cu statul român

 Când am ajuns la CNCD am întrebat pe cei prezenţi pe culoarul fostului Minister de Război, „- unde este domnul Târnoveanu?” mi s-a răspuns în şoaptă: „- în sala de judecată”. Nu are importanţă că sala respectivă are titulatura oficială „sală de şedinţă” în fapt acolo se desfăşura un proces, după tot tipicul, cu pârât, reclamant, avocaţi şi martori. Prin fiecare nou proces Miliția Gândirii isi întărește autoritatea si legitimitatea.

CNCD – Miliția Gândirii

 CNCD este o instituţie neconstituţională, care este în acelaşi timp organ de anchetă, procuror şi judecător, ei te cercetează, te acuză şi îţi stabilesc „sentinţa”. Nu este singura asemenea instituţie apărute în colonia România, mai avem câteva organizaţii a căror „sentinţă” este aproape echivalentul cu o condamnare în instanţă. Astfel avem: ACCEPT are chipurile „lupta pentru drepturile homosexualilor”, Institutul Elie Wiesel care nimeni nu ştie ce scop avea iniţial, Asociaţia PRO demagogia democraţia, Apador-ch comitetul Helsinki, UNHCR, etc. Toate acestea fundaţii/asociaţii/institute se remarcă prin numele pompos din spatele cărora se emit adevărate „sentinţe”. Legitimitatea lor este însa, egala cu un zero barat.

 Lucrurile nu sunt foarte diferite nici la nivel internaţional unde avem forme de organizare precum „Comisia de la Veneţia” sau „Curtea de arbitraj de la Wasinton”. Că toate aceste „instituţii” să decoleze ele au nevoie de accepţiune noastră, fie la nivel de persoană fie la nivel de stat. Ce se întâmplă dacă nu „recunoşti” aceste forme de organizare? Una din următoarele două lucruri: a) nimic; b) se ajunge la o judecată în faţa unor autorităţi competente.

Ce este de făcut ?

 Dacă nu recunoşti CNCD cazul tău va fi judecat de o instanţă competentă, exact ca în cazul în care reclamantul depunea de la bun început plângere la tribunal. Dacă Pro (demagogia) îţi bate obrazul că nu eşti „democrat” este egal cu zero, la fel ca în cazul în care Apador-ch comitetul Vaslui, UNHCR sau alte asociaţii cu sediul într-un apartament de bloc se vor infoia impotriva ta. Aceeaşi poveste dacă Institutul Elie Wiesel te declară „fascist” trebuie să învăţăm să nu ne mai înspăimântam de nume pompoase şi să respectăm doar legea.

Mai mult dacă una din aceste ong-uri vor să ne intimideze, suntem îndreptăţiţi să îi chemăm noi în instanţă sau să depunem plângere la poliţie, pentru calomnie, hărţuire, denigrare.

 La nivel internaţional avem o mulţime de instituţii precum infama „Comisie de la Veneția” care nu are nici o legitimitate, autoritate nu reprezintă pe nimeni şi nu au nici o putere să emită sancţiuni. Tot ce lipsește este un copil care sa tipe „împăratul este gol”, dacă nu reacționam riscul este major, toate instituțiile naționale si internaționale vor fi înlocuite de organisme precum CNCD respectiv, „Comisia de la Veneția”.

***

Războiul informațional

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*