Închiderea sitului Justitiarul.ro – cum a fost „minată democraţia”

Închiderea sitului Justitiarul.ro

 300 de vizualizări

Închiderea sitului Justitiarul.ro
Închiderea sitului Justitiarul.ro

Închiderea sitului Justitiarul.ro – cum a fost „minată democraţia” si obedienţa presei „progresiste

În aceste zile de pandemie, toată lumea vorbeşte despre încălcarea drepturilor constituţionale prin Ordonanţele de Urgenţă care au făcut posibilă actuala stare. Aproape nimeni nu a vorbit despre interzicerea libertăţii de exprimare, adică încălcarea Articolul 30, alineatele 1-4, din Constituţie, care interzice: cenzura, îngrădirea libertăţii de exprimare şi în mod explicit suprimarea publicaţiilor. În România se interzic publicaţii online, se blochează accesul la situri străine, însă cazul sitului Justitiarul.ro, care a fost interzis de 2 ori este cel mai strigător la cer.

Avocatul Poporului a concluzionat că cele două OUG pe care se bazează declararea „Stării de Urgenţă” au încălcat mai multe articole, precum: Art 1 Alin. (4) şi Alin (5), Art. 23, Alin (11), Art. 61 Alin (1), Art. 53 Alin. (1), Art. 73, Art. 115, Art. 126, 129 şi Art 131 alin (2). Însă nu este reclamată la C.C.R. şi afectarea gravă a libertăţii de exprimare.

La începutul crizei au existau mai multe luări de poziţie care sugerau că măsurile restrictive vor fi adoptate gradual, adică o limitare treptată a drepturilor, este şi cazul libertăţii de exprimare.

Încetul cu încetul…

Totul a început cu suspendarea unui sit de care nu a auzit mai nimeni, care promovase o ştire falsă despre închiderea magazinelor, treptat-treptat au început să fie închise situri din ce în ce mai importante pentru motive din ce în ce mai variate. Astfel blog-ul deveghepatriei.wordpress.com a fost blocat în România pentru că promova „teorii conspiraţioniste” cu presupuşi „agenţi secreţi”, situl genocid.ro a fost închis pentru că a prezentat o „plângere penală”, apoi au fost închise situri importante precum: Justitiarul.ro şi Ortodoxinfo.ro.

Practic, ultimele situri nu au mai fost închise pentru „ştiri false” ci pentru articole de opinie, traduceri ale unor articole sau pur şi simplu citate din „Bill Gates”.

Situl Justitiarul.ro a fost închis prima oară la data de 23 aprilie 2020, redeschis în 29 aprilie, apoi închis din nou după circa 24 de ore, în data de 30 aprilie.

Închis, deschis şi iar închis!?

Închiderea sitului Justiţiarul ridică numeroase probleme:

Situl justiţiarul nu era un simplu „blog”, publicaţia Jusţitiarul a apărut mai întâi în format fizic în judeţul Sibiu în anul 2000 şi de-a lungul timpului a demarat numeroase campanii jurnalistice cu impact la nivel naţional. Situl Justitiarul.ro a fost înregistrat în data de 2006-07-13, practic printre din cele mai vechi situri de ştiri din România. Este la fel de vechi ca Hotnews sau Stirileprotv si mai vechi decât Adevărul sau Digi24, conform Rubrika.

Situl Justiţiarul a fost prima publicaţie care a atras atenţia asupra ilegalităţilor comise de primarul Sibiului de la acea dată, Klaus Iohannis, în problema unor imobile, cât şi a legăturilor cu organizaţia nazistă Grupul Etnic German. Apare întrebarea legitimă dacă nu cumva justiţiarul.ro a fost „suprimat” pentru a fi scoasă de pe internet arhiva incomodă a acestuia, cu toate anchetele ce îl vizau pe actualul preşedinte, domnul Iohannis?

Constituţia României prevede la Art. 30:

„(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

(3) Libertatea presei implica şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.

(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată”;

În decretul prezidenţial care listează o serie de drepturi ce urmează a fi limitate, adică DECRET nr. 195 din 16 martie 2020, nu se precizează nimic de libertatea de exprimare, iar în decretul de prelungire a stării excepţionale, Decretul nr. 240/14.04.2020, la articolul 91 punctul 3 nu se menţionează închiderea unui sit întreg. Un sit de ştiri poate avea mii sau chiar zeci de mii de articole publicate de mai mulţi autori, este aberantă închiderea uni sit întreg pentru unul sau două articole. O asemenea măsură nu poate genera decât abuzuri, riscăm o vânătoare de vrăjitoare în care guvernul va avea la dispoziţie o cale să cenzureze orice opozant.

Scurt istoric

Prima oară Justitiarul.ro a fost suspendat pentru două articole; primul articol era practic un editorial al jurnalistului Albin Marinescu, în acesta domnia sa considera că: „Isteria cu CoronaVirusul a fost creată pentru a putea legaliza abuziv vaccinul obligatoriu”. Pentru acesta, publicaţia online Justiţiarul a fost acuzată că:

„este lansată în spațiul public informația că pandemia de COVID-19 a fost creată pentru a legaliza abuziv vaccinarea”.

Adică, vorba aceea „gura păcătosului…”, jurnalistul Albin Marinescu, om cu experienţă în jurnalism de circa 20 de ani, şi-a cântărit bine cuvintele fără să afirme ceva despre existenţa virusului, omul a vorbit de „isteria CoronaVirusului”.

În al doilea articol, intitulat: „SUA: Centrele de urgență COVID-19 anunțate ca fiind „ultra-saturate” sunt ultra-goale!”, Justițiarul.ro preia o informaţie apărută în presa din Statele Unite care aveau la baza nişte filmări cu cetăţeni americani care afirmau acest lucru.

Publicaţia Justiţiarul nu a fost somata în nici un mod să elimine articolele respective, ci s-a trecut în mod direct la suprimarea întregului sit cu toate informaţiile stocate pe el in ultimii 18 ani.

Domnul Marinescu a contestat suspendarea ANCOM, subliniind că nu a fost contactat la adresa de mail afişată pe sit şi că Justiţiarul e o publicaţie legitimă.

Ce spune Grupul de Comunicare strategică referitor la activitatea sa:

„Acest instrument priveşte combaterea acţiunilor de dezinformare a căror scop este de a induce panică, prin intermediul unor publicaţii fără identitate ori a unor publicaţii care în mod sistematic prezintă informaţii fără bază reală.

Analiza se va realiza asupra fiecărui caz în parte şi va fi în mod obligatoriu deschis un dialog prealabil cu reprezentanţii publicaţiei (dacă pot fi identificaţi) care ar putea face obiectul unei asemenea analize” Mai multe pe: monitorulapararii.ro

După care Justitiarul.ro a fost deschis… pentru doar câteva ore, apoi închis din nou pentru două articole mai vechi (din 23 aprilie). În scurta perioada în care situl a fost deschis, Albin Marinescu a publicat un articol în care a anunţat revenirea sitului Justitiarul.ro. În acest articol el a pus link-uri către articolele care au dus la suspendarea sitului şi a arătat că articolele datează din 12 martie 2020, adică cu patru zile înainte ca preşedintele Klaus Iohannis să decreteze starea de urgenţă.

Conform normelor juridice acceptate, legea se dispune doar pentru viitor şi nu poate avea caracter retroactiv, asta pe lângă faptul că OUG pe care se bazează declararea de Preşedinte a Stării de Urgenţă pot fi declarate de C.C.R. ilegale în câteva zile.

# Vezi articolul nostru: End Game – au fost contestate la CURTEA CONSTITUŢIONALĂ ordonanțele stării de urgenta

Ce concluzii putem trage?

Prima noastră concluzie este că „dreptul la opinie” a fost pus între paranteze şi poate fi declarat oricând Fake News, mai apoi observăm că există un dublu standard, unul pentru ProTV, Adevărul, HotNews şi altul pentru „Restul”.

Dar cel mai grav este aparenta „mimare” a democrației, la contestația domnului Marinescu şi la protestele cititorilor Justiţiarul situl este redeschis iar întreaga presa progresista confirmă „democraţia” anunţând acest fapt. Mai apoi, după ce ştirea că „ANCOM nu închide aiurea situri de stiri” a făcut înconjurul ţării, domnul Marinescu este redus din nou la tăcere, fapt care nu mai atrage atenția presei „mainstream”, aceasta fiind şi explicaţia domniei sale. 

Poziția domnului Albin Marinescu, fondatorul ziarului Justitiarul, exprimată pentru Razboiul Informational

Deschiderea site-ului justitiarul.ro pentru o jumătate de zi, urmată după câteva ore online de o nouă închidere abuzivă a acestuia, a fost o mutare premeditată. Dacă despre prima suspendare, cea din 23.04.2020, în presa „de palat” s-a scris foarte puțin, jumătate de pagină internet conținea articole care anunțau închiderea site-ului, redeschiderea site-ului justiţiarul.ro a determinat articole ale presei executante care au ocupat peste 6 (șase) pagini de internet!

 Absolut toate publicaţiile obediente dictaturii „iohanniste” conțineau și pasajul acesta din motivarea redeschiderii site-ului:

„Grupul de Comunicare Strategică a analizat cererea transmisă și a fost de acord cu redeschiderea site-ului menționat, cu condiția ca administratorul să respecte următoarele condiții de transparență și etică jurnalistică: eliminarea articolelor ce conțineau informații false referitoare la COVID – 19; filtrarea, pe viitor, de către administratorul site-ului a materialelor referitoare la acest subiect și publicarea doar a acelor materiale care conțin informații din surse oficiale și credibile; asumarea publică a identității site-ului, cu indicarea adresei de contact și a persoanelor/persoanei care administrează conținutul site-ului”

Decizia de redeschidere nu impunea decât ștergerea celor două articole incriminate. Poveștile adăugate de ei din comunicarea Grupului de Comunicare Strategică către ANCOM, reproduse mai sus, sunt în motivare, dar se aplică decizia, nu motivarea!

Redeschiderea site-ului pentru câteva ore a fost doar pentru mimarea democrației, conform planului trepădușilor prezidențiali.

A fost premeditată a doua suspendare prin Decizia ANCOM nr. 517/30.04.2020 (https://www.ancom.ro/decizii-decret-stare-de-urgenta_6253), mizând pe găsirea unor articole mai vechi cu care să-și motiveze decizia suspendării. Anonimii ținuți la secret în așa-zisul Grup de Comunicare Strategică au suspendat din nou site-ul pentru două articole mai vechi, apărute înainte de prima suspendare, dar care nu i-au deranjat atunci!

 Le cele două articole au adăugat și articolul „Lupta cu tirania, am câștigat o bătălie!” publicat de mine ieri și care nu avea nici o legătură cu coronavirusul, dar cică a făcut referire la unul din articolele care au determinat prima suspendare, deși acel articol fusese publicat anterior primului decret de declarare a stării de urgenţă și în consecinţă respectivului articol nu-i sunt aplicabile prevederile art. 91 din Decretului nr. 240/2020, raportat la prevederile art.15 alin 2 din Constituţia României care consacră neretroactivitatea legii.

Presupun că prin suspendarea din cauza unor articole mai vechi s-au inspirat din metodele utilizate de Facebook pentru a bloca periodic „răzvrătiții” în urma raportării monitorilor propagandei progresiste sau ai SRI-ului, acesta dispunând de un departament întreg care se ocupă de supravegherea internetului și a platformelor de socializare ,și întotdeauna găsesc comentarii vechi considerate „incorect politic” și numai bune ca să motiveze suspendările abuzive.

Atenție!

Iată ce scria toată presa obedientă dictaturii iohanniste:

„Grupul de Comunicare Strategică a analizat cererea transmisă și a fost de acord cu redeschiderea site-ului menționat, cu condiția ca administratorul să respecte următoarele condiții de transparență și etică jurnalistică: eliminarea articolelor ce conțineau informații false referitoare la COVID – 19; filtrarea, pe viitor, de către administratorul site-ului a materialelor referitoare la acest subiect și publicarea doar a acelor materiale care conțin informații din surse oficiale și credibile; asumarea publică a identității site-ului, cu indicarea adresei de contact și a persoanelor/persoanei care administrează conținutul site-ului” (Vedeți: mediafax)

Dar, după cum s-a vazut, ei au suspendat din nou site-ul pentru două articole mai vechi, apărute înainte de prima suspendare, dar care nu i-au deranjat atunci!

Deci, nu au fost interesați de „filtrarea, pe viitor, de către administratorul site-ului a materialelor referitoare la acest subiect și publicarea doar a acelor materiale care conțin informații din surse oficiale și credibile”.

Redeschiderea site-ului pentru câteva ore a fost doar pentru mimarea democrației, conform planului trepădușilor prezidențiali. A fost premeditată a doua suspendare, mizând pe găsirea unor articole mai vechi cu care să-și motiveze decizia suspendării. Presupun că s-au inspirat din metodele ticăloase utilizate de Facebook pentru a bloca periodic „răzvrătiții” în urma raportării monitorilor propagandei progresiste sau ai SRI-ului, care are un departament întreg care se ocupă de supravegherea internetului și a platformelor de socializare.

P.S

Sperăm că această dezvăluire legata de „mimarea democrației” să ducă la re-deschiderea rapidă a ziarului online Justitiarul.ro.

Alte Surse:

# Cotidianul

Decapitarea site-lui media justitiarul in Romania pandemica

# Monitorulapararii

Cine-i în spatele Grupului de Comunicare Strategică

# certitudinea.ro

MARIUS ALBIN MARINESCU: „Adevărul mai presus de teamă”

# luju.ro

Justitiarul a fost inchis din nou

# cristoiublog.ro

De ce a fost inchis situl Justitiarul

# ANCOM

Decizii ANCOM pentru implementarea prevederilor Decretului nr. 195 din 16 martie 2020

***

Războiul Informațional

 

 

Related Images:

Citeste si …

1 Comentariu

  1. Prin imaginea cu simbolismul 2×2=5 şi 2×2=4 https://www.facebook.com/alexefedotov/posts/698862437550934
    raportată la decizia reprezentanţilor ANCOM https://www.ancom.ro/decizii-decret-stare-de-urgenta_6253
    de a dezactiva site-uirle prezentate în acest articol https://www.stiripesurse.ro/la-ordinul-lui-marcel-vela-s-au-dezactivat-12-site-uri-pentru-stiri-false-despre-covid-19_1457045.html
    pur şi simplu trag concluzia că ANCOM funcţionează conform regulilor etniei evreieşti în scopul intereselor etniei evreieşti, precum scrie aici: https://www.facebook.com/alternativenewsro/posts/1812021762244021
    care prin virusul “CORONA” https://www.facebook.com/alexefedotov/posts/678707312899780
    pregătesc împărăţia lui antihrist: https://yadi.sk/mail/?hash=PwyNdP10AbxGC9YdHCSClo44fSByfxxm8GwjkpJYkkw%3D
    Numai permiteţi ca: „Minciuna, şantajul, perfidia, corupţia, trădarea, pornografia, linguşirea, secretul, crima şi necinstea, în toate formele lor, sunt (să fie) armele cu care luptă (să lupte în continuare) Francmasoneria.” în România! https://deconspirareafrancmasoneriei.wordpress.com/conspiratii-si-manipulare/protocoalele-inteleptilor-sionului/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*