… „lumea” Progresistă vs „lumea” Naţionalistă

 Dacă „lumea” progresistă este extrem de uniformă şi unipolară tot cei care se revendică a fii progresişti au aceleaşi viziuni trase la indigou, „lumea” naţionalistă este extrem de colorată.

 În lumea progresistă dacă vrei să fi cu „ei” trebuie să fi pro-LGTB, pro-imigratie, pro-vaccin obligatoriu, pro-UE, anti-Donald Trump, pro-Hillary, anti-Putin, pro-Macron, anti-Maduro, pro-Juncker, globalist, pro-avort, pro-diversitate, anti-biserica, anti-traditionalist, pro-coorporatist, anti-nationalist, pro-Che Guevara, anti-legionar, pro-Marxist. Listă ar putea continua desigur, ideea este că stânga marxista progresista are o serie de idei de care nu poți scapă.

 În lumea naţionalistă avem diverse curente de la la simpli naţionalişti de dreapta, la national-comunisti, uni sunt trup şi suflet pro-americani, alţi euro-sceptisti, uni sunt pro-vaccin, alti anti anti-vaccin, uni sunt pro-biserica alţi cred că patriarhul este mason. Uni nu au o „problemă” cu homosexualitatea alti au una cu imigranţi musulmani. Aici ţoţă lumea este pro-Romania, anti globalistă şi anti-bolsevismului de tip URSS şi în general pro-vita. Putem avea daci, protocronişti, tradiţionalişti, gândirişti, legionari, antonescisti, ceauşişti, unionişti, familişti, etc

 E o lumea cu multe curente care se intersectează şi întrepătrund, poţi să fi doar una sau mai multe. Unele se exclud reciproc precum cei care se consideră strict legionari şi cei care se consideră strict naţional-comunist sau strict Antonescisti. Cei care se consideră gândirişti şi cei care sunt împotriva patriarhului sau a catedralei.

***

 În orice caz vorbim de o lume fascinantă multipolara, cu multe nuanţe, o lume total opusă lumii marxiste unde este doar Marx şi atât.

Deosebit de interesant este că lumea marxistă nu poate percepe diferitele nuanţe ale lumii naţionaliste.

Nu  pot, nu ii interesează sau poate doar fac pe prosti. Prin ochelarii Marxist totul apar zugrăviţi în alb şi negru, precum vechiul televizor, cei care nu sunt cu ei sunt în mod obligatoriu pro-rusi, anti-americani, şi legionari şi comunişti în acelaşi timp, pro-drepturile bisericii şi anti-occidentali

Lista Noastră

 Mai jos avem o serie de situri care se încadrează în segmentul naţionalist şi care pot constitui un bun exemplu despre cum merg lucrurile în lumea naţionalistă. Siturile de mai jos le consideram relevante pentru segmentul naţionalist prin faptul că ele nu alunecă prea mult pe panta conspiraţionistă, sau a ştirilor false create doar pentru a atrage vizualizări.

*-*

# Buciumul – portal de ştiri naţionaliste, creştine de dreapta despre evenimentele lumii conservatoare de dreapta, mărturii, comemorării, alte evenimente asemănătoare.

# Ziaristionline – este practic fostul „blog” a lui Victor Roncea transformat într-un sit cu interfaţa prietenoasă unde putem găsi informaţii din spectrul creştin ortodox şi dreapta-crestină

# Rostonline – este fosta revista conservatoare de dreapta „Rost” coordonatorul proiectului Rost este domnul Claudiu Târziu

# Justiţiarul – este situl fostului cotidian de la Sibiu cu acelaşi nume, ziarul fizic patronat de domnul Albini Marinescu a încetat să mai fie publicat după o serie de dezvăluiri făcute despre fostul primar al Sibiului de la acea vreme, domnul Claus Iohannis. Rodipetul şi chioşcurile de ziare au încetat să mai preia ziarul aşa că gazeta s-a reprofilat doar pe mediul online.

# Glasul.info – este o publicaţie online uşor agresivă, anti-globarista şi naţionalista. Majoritatea articolelor sunt proprii, imaginile articolelor sunt creaţia redacţiei , gazeta îşi citează mereu sursele.

# Trezirealarealitate – pagina oficială a sitului de pe FaceBook, este una din cele mai importante paginii din spectrul naţionalist numărând peste 30.000 de urmăritorii

# Napocanews – este poate singurul sit important din Ardeal care îi informează despre manifestările cu caracter naţionalist petrecute în restul ţării

# Naţionalişti – toate ştirile de aici pot fii considerate „incorecte politic” redactorul este incisiv şi nu are simpatii politice, critică întreaga clasă politică. 

# Flux24 – sit cu ştiri tipice anti-sistem, incorecte politic. Din păcate interfaţa nu este prietenoasă, optimizarea lasă de dorit, flexibilitatea la fel. Îţi trebuie nervi şi RAM pentru a naviga aici, în rest conţinutul este Ok.

# Fgmanu – este situl oficial al fundaţiei George Manu se publică mai puţin decât pe restul siturilor amintite, da compensează prin calitate. Aici puteţi găsi informaţii istorice despre mărturisitorii din închisorii, elita interbelică şi mişcarea legionară.

 

*-*

Related Images: