Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, motiv de atacuri hibride la adresa ortodoxiei

Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului 2018

 119 vizualizări

Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului declanșează războiul informațional împotriva ortodoxiei

Visul de generaţii construirea unei catedrale naţionale în capitala României s-a apropiat de împlinire în data de Sâmbătă 25 noiembrie 2018. Altarul Catedralei Patriarhale numită şi „Catedrala Mântuirii Neamului” a fost sfinţit în prezenţa a Patriarhului României Danial a Patriarhului Ecumenic al Constantinopolului Bartholomew, a 2.000 de invitaţi şi a cca 35.000 – 40.000 de credincioşi care au îndurat un frig aspru de noiembrie.

Ideea construiri unei Catedrale Naţionale precum aveau toate regatele creştine apare la scurt timp după proclamarea regatului României (14 martie 1881). În anul 1884 guvernării liberale, conduse de Ion C. Brătianu cere pentru acest proiect, un credit de 5 milioane de lei. Creditul va fi votat de corpurile legiuitoare fără nici un fel de obiecţii. De a lungul timpului principala problemă a fost locul amplasării. Proiectul care părea să fie pe punctul de a începe a fost întrerupt de două războaie Mondiale şi de venirea comunismului.

Prima personalitate publică care a susţinut, ba, chiar ar fi venit cu ideea unei Catedrale Naţionale a fost Mihai Eminescu, de a lungul timpului numeroase alte personalităţi şi-au arătat suportul faţă de acest proiect. Ioan Slavici , Ion C. Brătianu, Regele Ferdinand I, Vasile Stroescu, mulţi alţi.

“Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă”

Ceea ce pentru unii este „Maica neamului românesc” cum definea Maihai Eminescu, Biserica Ortodoxă Română, pentru alţii este un motiv etern de controverse şi atacuri. Orice face BOR este interpretat şi disecat după nişte standarde care nu se aplică nici unui politician sau instituţii din România. Nu vom vedea critici aşa de acide la adresa Ministerului Sănătăţii sau Ministerului Educaţiei că nu construiesc clădiri pe profilul lor cum este apostrofata Biserica Ortodoxă că nu face spitale şi şcoli.

În acelaşi timp astfel de critici nu sunt niciodată îndreptate împotriva unor alte culte prezente în România.

Apogeul acestei campanii a fost tragedia de la Colectiv, când, s-a încercat exploatarea acestei tragedii şi a redirecţiona sentimentul de revoltă de la politicieni, administraţia publică şi ministerul sănătăţii împotriva BOR.

Război informaţional împotriva Biserici Ortodoxe

Sfinţirea altarului Catedralei Patriarhale a pus în mişcare o armată de trolli, foarte bine organizaţi, în marile reţele de socializare care, mimând o puternică indignare distribuiau diverse calcule cu ce ar fi putut să facă Patriarhul Daniel cu aceşti bani dacă voia să facă ceva bun pentru popor: şcoli, spitale, autostrăzi. Dintr-o dată Statul îşi pierde orice importanță iar reprezentanţii secularismului iau la bani mărunţi Biserica Ortodoxă pentru toate nerealizările a 3-4 Ministere.

Într-o astfel de postare cineva făcuse un calcul că în locul unei catedralei se putea construi un spital cu 400 de paturi. Un creştin îi amintea stimatului troll ca în România exista cca 130.000 pături în 367 unităţi spitaliceşti de stat şi 187 private, rezultând ca cu cele 400 de paturi situaţia sistemului sanitar românesc s-ar fi îmbunătăţit cu doar 0,3%.

Inutil să mai menţionăm că problema sistemului sanitar românesc nu o constituie numărul de paturi înşirate într-un hambar, ci lipsă specialiştilor a aparaturi performante care de multe ori zace nefolosita, a dezinfectanţilor diluați, a medicamentelor achiziţionate fraudulos.

Alte postări s-au limitat la generalizări de genul: când voi vedea un preot să facă ceva sau BOR-ul să construiască un spital. Din fericire creştini au învăţat să răspundă la asemenea calomnii postând lista spitalelor şi a unităţilor medicale construite la iniţiativa unor parohii sau a BOR.

Politicieni nu au stat deoparte … si măcar o data sa fie doar „politicieni”

Există mai multe momente în istoria noastră recentă care ne demonstrează că noi nu avem o clasă politică, ci doar politicieni clientelari. Astfel când s-a votat legea 217, proiectul de lege al vaccinării obligatorii cât şi alte legii şi proiecte similare, nu s-a manifestat nici o opoziţie. Opoziţia este un lucru nu doar firesc ci necesar într-o democraţie, nu şi la noi.

Astăzi, aproape de o aniversare aşa importantă a poporului român, catedrala naţională ca simbol al unităţii poporului român, primii trei oameni în stat NU au participat la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Urmând bunele practici ale războiului informaţional Klaus Iohannis, de confesiune luterană şi etnie germană, și-a justificat, oficial şi din timp absența, declinând invitaţia discretă a Patriarhiei. Astfel el a generat o întreagă controversă în presă şi în mediu online.

Pe urmele lui a luat-o şi al doilea om în stat, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de confesiune romano-catolic care la fel, nu a onorat invitația Patriarhului Daniel. Ultimul „dar nu cel din urmă” cum cere uzanţa diplomatică al treilea om în stat, Liviu Dragnea,, ortodox, creştin şi „familist” declarat, nu a participat nici el la sfințirea Catedralei Naționale.

Jandarmeria a avut cea mai proastă organizare

Jandarmeria Romană a organizat evenimentul cum nu se poate mai prost, oameni au ajuns să se îmbrâncească să cadă pe jos să se calce în picioare oferind un spectacol tocmai bun presei de scandal. Conform datelor oficiale 105 persoane au solicitat îngrijiri medicale.

La astfel de evenimente accesul la obiectivul desemnat se făcea printr-un culoar foarte bine delimitat pe grupuri care înaintau pe etape. În fata Catedralei, Jandarmeria a pus presiune pe partea centrală a mulţimii şi a permis acces prin partea stângă şi dreapta.

Rezultatul a fost un sentiment general de frustrare a celor din primele rânduri, centru, care vedeau cum scoarul din fata Catedralei se umplea de oameni care erau ordonaţi apoi să urce în biserică. Cei care aşteptaseră cuminţi ore bune în primul rând s-au văzut blocaţi între cordonul de jandarmi din faţă şi lumea care împingea din spate deoarece vedea că pe treptele catedralei oameni începeau să intre în biserică. În rândurile din faţă erau şi multe persoane venite din Ardeal, Maramureş, Basarabia care când şi-au dat seama că jandarmeria va deschide în față abia după ce intra toţi din laturi, au încercat să se retragă să ajungă la autocarele din spate.

Rezultatul, s-a creat busculada, lumea le-a reproşat ironic jandarmilor că mai rămânea doar să dea şi cu gaze.

Din interiorul Catedralei s-a anunţat că altarul va rămâne deschis timp de trei zile, chiar şi noaptea dacă este nevoie, astfel bucureştenii au fost rugaţi să cedeze şi să permită accesul celor din provincie, lucru care s-a şi produs şi care a dus într-un târziu la decongestionarea situaţiei.

Presa nu s-a lăsat mai prejos.

Presa a căutat motive de scandal, precum „donaţia fabuloasă făcută de Becali” sau faptul că lumea s-a călcat în picioare. Trompetele progresiste au încercat a închega articole cu „ce spune presa străină

Ce nu a subliniat presa este că nici un reproş al pelerinilor nu s-a îndreptat împotriva BOR ci doar a jandarmeriei care au fost criticaţi că nu s-au organizat la fel de riguros ca la pelegrinajele de Sf Paraschiva şi Sf Dumitru. De cealaltă parte a gardului jandarmii au răspuns că aşa au fost organizaţi , ei ne având nici un cuvânt de spus la în ceea ce priveşte modul general de organizare.

Lista Unităților Medicale înființate de Biserica Ortodoxa Romana

( aflate în evidenta în anul 2017)

1. Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Bucuresti – Arhiepiscopia Bucurestilor;
2. Centrul medical „Sfântul Spiridon Vechi”, Bucuresti – Arhiepiscopia Bucurestilor;
3. Cabinet stomatologic „Sfântul Pantelimon”, Bucuresti – Arhiepiscopia Bucurestilor;
4. Centrul socio-medical „Sfântul Dorotei”, Manastirea Turnu – Arhiepiscopia Bucurestilor;
5. Cabinetul medical „Sf. Cosma si Damian”, Bucuresti – Arhiepiscopia Bucurestilor;

6. Policlinica Providen?a, Iasi – Arhiepiscopia Iasilor;
7. Spitalul Providen?a Iasi, – Arhiepiscopia Iasilor;
8. Centrul de recuperare si îngrijire medicala „Sfânta Ana”, Iasi – Arhiepiscopia Iasilor;

9. Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, Cluj – Napoca – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului;
10. Policlinica fara plata „Sf. Pantelimon” – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului;
11. Cabinetul medico-social „Sfintii Apostoli Andrei, Petru si Pavel”, Bistrita – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului;
12. Serviciul Medical de Îngrijiri la Domiciliu „Sfântul Nectarie”, Bistrita – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului;
13. Centrul de Recuperare Psiho-Neuro-Motorie pentru Copiii cu Handicap „Sf Irina”, Turda – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului;
14. Centrul de Recuperare Neuromotorie de tip ambulatoriu pentru adulti, Turda – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului;
15. Serviciul de Îngrijiri Paliative la Domiciliu „Sfântul Nectarie”, Cluj-Napoca – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului;
16. Serviciul de Îngrijiri socio-medicale la domiciliu „Sfântul Vasile cel Mare”, Cluj-Napoca – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului;

17. Centrul Social al Parohiei “Tractorul I”, Brasov – Arhiepiscopia Sibiului;
18. Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulator – Arhiepiscopia Sibiului;
19. Centrul de Îngrijire si Asisten?a Sociala la Domiciliu, Sibiu – Arhiepiscopia Sibiului;
20. Cabinetul Medical de Medicina de Familie ,,Christiana”, Sibiu – Arhiepiscopia Sibiului;
21. „Centrul de îngrijiri social-medicale la domiciliul pacientilor cu boli incurabile”, Protopopiatul Brasov – Arhiepiscopia Sibiului;

22. Cabinetul „Sf. Nicolae”, Braila – Arhiepiscopia Dunarii de Jos;
23. Cabinetul „Sf. Spiridon si Sf. Irina”, Galati – Arhiepiscopia Dunarii de Jos;
24. Asezamântul Eparhial „Sf. Mc. Pantelimon” – Braila, Arhiepiscopia Dunarii de Jos;
25. Centrul Medical „Sf. Doctori fara de argin?i Cosma si Damian”, Galati – Arhiepiscopia Dunarii de Jos;
26. Cabinetul „Acoperamântul Maicii Domnului”, Braila, Arhiepiscopia Dunarii de Jos;
27. Cabinet medical – Parohia “Sfin?ii Împara?i” Ireasca, com. Gohor, jud. Galati – Arhiepiscopia Dunarii de Jos;

28. Cabinetele medicale „Sfintii Doctori fara de arginti Cosma si Damian”, Arad – Arhiepiscopia Aradului;
29. Cabinetul Stomatologic „Sf. Nicolae”, Arad – Arhiepiscopia Aradului;
30. Dispensarul medical „Sf. M. Mc Pantelimon”, sat. Zimbru – Arhiepiscopia Aradului;

31. Cabinet stomatologic la Manastirea Dumbrava, com. Unirea, jud. Alba – Arhiepiscopia Alba Iulia;

32. Centru social-medical rezidential vârstnici de la Hârja, Bacau – Arhiepiscopia Romanului si Bacaului;
33. Unitatea de îngrijire la domiciliu vârstnici, Hârja, Bacau – Arhiepiscopia Romanului si Bacaului;
34. Cabinet stomatologic, municipiul Roman – Arhiepiscopia Romanului si Bacaului;
35. Cabinetul Medicina de familie „Sfântul Ierarh Luca al Crimeii”, municipiul Roman – Arhiepiscopia Romanului si Bacaului;
36. Centru de permanen?a medicala, municipiul Roman – Arhiepiscopia Romanului si Bacaului;
37. Cabinet de protezare auditiva, municipiul Roman – Arhiepiscopia Romanului si Bacaului;
38. Cabinet de consiliere psihologica, municipiul Roman – Arhiepiscopia Romanului si Bacaului;
39. Cabinet de logopedie „Zambetul sunetului” Sf. Proroci Moise si Aaron”, municipiul Roman – Arhiepiscopia Romanului si Bacaului;
40. Servicii stomatologice – un sprijin pentru batrâni ?i copii ce provin din medii defavorizate, municipiul Roman –Arhiepiscopia Romanului si Bacaului;
41. Cabinet socio-medical stomatologic „Sf. Luca al Crimeii”, Bacau – Arhiepiscopia Romanului si Bacaului;
42. Centrul de recuperare neuro-motorie „Sf. Vasile cel Mare”, Bacau – Arhiepiscopia Romanului si Bacaului;

43. Cabinetul medical Sf. Ioan Rusu – Episcopia Giurgiului ;

44. Centrul medico social „Sf. Ierarh Nectarie” – Episcopia Devei si Hunedoarei.

45. Centrul socio-medical „Sf. Mare Mucenic Mina” – Parohia Tatarani din Arhiepiscopia Bucurestilor;

 

SURSE:

CunoasteLumea

Catedrala Mântuirii Neamului a fost ideea lui… Eminescu. Iată dovezile:

Historia:

Catedrala Mântuirii Neamului, proiectul unui simbol naţional în anii interbelici

StiripeSurse:

Marea SFIDARE națională: Primii trei oameni în stat NU au participat la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

DigiSport

Suma incredibilă donată de Becali pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Capital

Declarație ȘOC a lui Becali la Catedrala Mântuirii Neamului. I-a lăsat pe toți cu gura cascată

Ziarul Financiar

Radiografia spitalelor: 367 publice, 187 private; 125.000 de paturi la public, 6.600 paturi la privat; doar 4% din cei 4,24 mil. pacienţi internaţi, la privat

Adevarul

Ce scrie presa internaţională despre Catedrala Mântuirii Neamului

 

Razboiul Informational

Related Images:

Citeste si …

Deutsche Presse-Agentur
Stiri externe

Publicația germana Deutsche Presse-Agentur jigneşte România vorbind de anexarea Ardealului

Agenția de presă Deutsche Presse-Agentur scrie despre „anexarea unei părți a Ungariei”   Agentia de stiri germana Deutsche Presse-Agentur, joacă de aniversarea centenarului cartea revizionistă. Ştirea este difuzată și pe postul public de televiziune ZDF […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*