Chiar ai crezut că Referendumul din 2018 era „inutil” ?

 808 vizualizări

Referendum si Iohannis

Chiar ai crezut că Referendumul din 2018 era „inutil” ? în curând vei vedea cât de „inutil”

 În 2018 s-a scris o fila importantă din istoria noastră naţională , indiferent dacă vrem să începem numărătoarea de la Carol I, 1918, Mihai Viteazul său de la daci. Pentru prima oară naţiunea română a pus în mişcarea procesul de modificare prin referendum a principalului cod de legi a statului.

O altă pagină de istorie, a fost scrisă odată cu campania referendumului, ong-urile care au demarat strângerea de semnături au fost practic interzise din media. În schimb s-a lansat o cruntă campania de dezinformare cu 31 de minciuni care circulau pe buzele tuturor. Principala strategie a fost să se inoculeze ideea că referendumul era „inutil” deoarece homosexualii de la noi sunt „cuminţi” şi nu iau cu asalt oficiile de stare civilă. Apoi dintre partidele a carol membrii au arătat simpatie faţă de iniţiativa cetăţenească, adică PNL, PMP şi PSD, a fost ales cel mai impopular şi s-a ţesut o întreagă conspiraţie. Conspiraţia complet fantasmagorică pretindea că PSD ar dori să „preia” voturi din urnele referendumului şi să le tele-porteze în urnele unor alegeri viitoare.

În paralel s-a lansat un întreg discurs „populist şi demagogic”, ce pretindea ca referendumul atrage atenţia de la „problemele reale” cu probleme inexistente. Discursul tipic care este catalogat de progresiti, ca fiind de sorginte „fascistă”.

Referendumul din Octombrie:

Pentru cei care încă n-au aflat, referendumul cerea modificarea Articolului 48 Aliniatul 1, care menţionează cine poate legal să întemeieze o familie. Forma iniţială preciza: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi […]. Forma propusă era, „ Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

hvh - Chiar ai crezut că Referendumul din 2018 era „inutil” ?


 Motivarea era simplă cuvântul „soţi” nu desemnează clar, genul, numărul, nici măcar specia. Astfel, cu prezenţa forma, într-un viitor nu foarte îndepărtat se poate ajunge la căsătorii intre grupuri de persoane, între persoane de acelaşi sex, sau între oameni şi animale. Să nu uităm de iniţiativa domnului Remus Cernea cu … delfinii.

 Referendumul s-a ţinut pe fondul unei scăderi accentuate a prezenţei la vot din ultimii ani, a unui declin a populaţiei, a migraţiei a peste 4 milioane de cetăţeni şi nu în ultimul timp a unei masive campanii de dezinformare. În ciuda acestor obstacole peste 3 milioane de cetăţeni s-au prezentat la urne şi au votat pentru modificarea constituţiei.

Dreptul de a vota cum trebuie

 În urmă cu cca 2 zile senatorii au respins două proiecte de lege privind legalizarea parteneriatelor civile. Este a 5 sau a 6 oară când se doreşte crearea unei instituţii identice cu instituţia căsătoriei. În majoritatea statelor unde asta s-a întâmplat a dus la legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Acum în occidentul „luminat” se încearcă obligarea preoţilor să oficieze astfel de uniuni.

După ce parlamentul României a respins legile parteneriatului civil, Ong-urile care luptă pentru drepturile LGTBQ au anunţat că vor reclama România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Din comunicatul emis de aceste ong-uri reiese că acţiunea lor este legitimata şi pe rezultatul referendumului: „majoritatea senatorilor este unul rușinos și arată din nou că politicienii nu au înțeles semnalul dat de cetățeni la referendumul din octombrie 2018, privind modificarea Constituției „

Astfel, exact cum s-a spus, absenteismul la un astfel de referendum nu înseamnă decât un vot în alb dat taberei LGTBQ.

„Votul dat astăzi (luni, n.r.) de majoritatea senatorilor este unul ruşinos şi arată din nou că politicienii nu au înţeles semnalul dat de cetăţeni la referendumul din octombrie 2018, privind modificarea Constituţiei. Astăzi, în România există peste 400.000 de cupluri necăsătorite, care au relaţii trainice şi de durată şi care nu beneficiază de nicio protecţie din partea statului în cazuri de urgenţe medicale, moştenire, partajul bunurilor comune sau asigurări medicale”, precizează reprezentanţii Asociaţiei MozaiQ, printr-un comunicat de presă.

„Votul dat astăzi (luni, n.r.) de senatori ne arată că mai avem mult de lucru în România pentru a ajunge la o protecţie a cuplurilor gay. Noi, MozaiQ, vom continua să cerem clasei politice să ne recunoască” a declarat Robert Raţiu, preşedinte MozaiQ.

„Proiectele legislative respinse astăzi de Senat merg la Camera Deputaţilor, care este cameră decizională. Solicităm deputaţilor, atât în comisiile de specialitate, cât şi în plen, să se ralieze demersurilor de recunoaştere a parteneriatelor civile şi să avizeze favorabil o astfel de legislaţie. Este absolut esenţial pentru comunitatea LGBT şi pentru democraţia din România”, se mai arată în comunicatul MozaiQ.

Asociaţia ACCEPT deja vorbește de Familiile din comunitatea LGBTI

„Familiile din comunitatea LGBTI suferă în fiecare zi din cauza lipsei de protecţie juridică, şi la ACCEPT ajung oameni în situaţii disperate, care nu îşi pot vizita partenerul de viaţă la spital, sau care muncesc o viaţă împreună în aceleaşi condiţii grele ca toţi românii pentru a vedea cum se alege praful de toată truda lor pentru că nu se pot moşteni unul pe celălalt. Asociaţia ACCEPT este pregătită să reprezinte în instanţa de judecată toate familiile din comunitate ale căror drepturi sunt încălcate în România. În absenţa protecţiei legale care ar trebui să fie asigurată de Parlament prin adoptarea legislaţiei, ne vom adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului,” a declarat Teodora Roseţi, directorul executiv al Asociaţiei ACCEPT, printr-un comunicat.

Preşedintele Iohannis nu a rămas „imparţial”, cum îi cere funcţia, şi a intervenit în favoarea organizaţiilor LGTB+

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a declarat marți la dezbaterea organizată de One World România că la referendumul pentru definirea căsătoriei în Constituție, romanii le-au dat „o lecţie imensă” celor care au promovat `un mesaj intolerant”.

„Stat de drept fără drepturile omului nu poate să existe şi aceste lucruri sunt statuate în Constituţie. Cu siguranţă că nu e suficient ca un lucru să fie scris, trebuie şi respectat şi pus în practică. În această zonă, cred că societatea mai are un drum lung de parcurs, este vorba de acceptare, este vorba de educaţie şi de toleranţă. Vă amintiţi când a apărut ideea cu referendumul, am devenit inamicul public nr.1  când am spus că trebuie să fim toleranţi. Cei care au promovat referendumul nu au fost toleranţi. Dar romanii au dat o lecţie imensă acestor infatuaţi care au promovat ura şi, aşa cum se spune popular, i-au tratat cu flit. Romanii au fost mult deasupra acelei părţi a clasei politice care au promovat agresiv şi cu un mesaj intolerant acel referendum”, a declarat Iohannis.

Fereastră overton …

boicit - Chiar ai crezut că Referendumul din 2018 era „inutil” ?

Începe exact etapa despre care s-a vorbit: rescrierea istoriei … Evident că nimeni nu mai aminteşte acum nici de „spitalul din Dubai” nici de „referendumul lui Dragnea” sau cum PSD voia să „transfere voturi de la Referendum la alegerile parlamentare”. Încetul cu încetul se vorbeşte de uriaşul suport care romanii l-au dat comunităţii LGBT+

 O Fereastră Overton s-a pus în mişcare, la început era „referendumul lui Dragnea”, apoi ca „romanii au transmis un mesaj de toleranţă”, acum deja Iohannis vorbeşte de cetăţenii care au dat o „lecţie” romanilor normali.

 În ţării unde există o democraţie solidă cu tradiţie precum Elveţia se organizează periodic consultări ale populaţiei, niciodată nu a existat un „referendum” boicotat ca fiind „inutil”. Absenteismul nu înseamnă vot negativ, precum nu înseamnă nici vot pozitiv. Referendumul nu a fost valid, ceea ce înseamnă că trebuie repetat, la fel ca voturile din camera Deputaţilor sau Senatorilor care nu întrunesc numărul necesar; acele voturi se reiau.

Surse:

# Stiripesurse

Romanii le-au dat „o lectie imensa” celor care au promovat `un mesaj intolerant”.

# Mediafax

Senatul a respins proiectele prin care persoanele de acelaşi sex puteau încheia parteneriat civil

# Razboiul informational:

Articolele noastre despre referendumu

***

 

Razboiulinformational

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*