Manipulare pe pâine: „Am votat pentru viitorul copiilor noştri!” Ce este Parlamentul European?
Alegerile pentru Parlamentul European: Am votat pentru viitorul copiilor noştri, a precizat Raluca Ţurcan același lucru a fost repetat de mai multe persoane. Am întrebat o doamnă la vreo 60 de ani pentru ce se votează astăzi, mi-a răspuns cu amabilitate: – Pentru Parlamentul European, a, şi pentru referendum, îmi răspunde zâmbind. – Ce face Parlamentul European? insist eu. – Face legi, îmi răspunde femeia uimită de întrebare.
Aceste alegeri au fost un alt exerciţiu al imensei maşinării de propagandă din care fac toate partidele politice. Aproape nimeni nu a ştiut pentru ce votează. Unii, am înţeles, aşteaptă demisia lui Dragnea. Probabil din funcţia de parlamentar, după aceste alegeri.
Ce face Parlamentul European?
Parlamentul European nu iniţiază legi, aceasta este treaba Comisiei Europene, un organism care nu este ales de nimeni. Parlamentul trebuie să aprobe toate legile, inclusiv bugetul și cele mai multe tranzacții comerciale. Parlamentul European este singura instituţie aleasă a Uniunii şi, paradoxal, a cărei aprobare nu este necesară în mai multe domenii cheie.
Aprobarea Parlamentului European nu este necesară pentru:
- Excepţii pentru piaţa internă a UE
- Legi în privinţa competiţiei
- Tarifarul extern al Uniunii
- Drepturile lucrătorilor de a rămâne într-un stat membru după ce au fost angajaţi
- Acorduri comerciale parte a „Common Commercial Policy„
- Monopol şi concesiuni acordate unor companii în UE
Parlamentul European și Comisia Europeana
De la Actul Unic European (ŞEA), toate tratatele care marchează aderarea unui nou stat membru și toate tratatele de asociere au făcut obiectul avizului Parlamentului. Totuşi Parlamentul nu este implicat în negocieri. Parlamentul joacă un rol important doar în validarea Comisiei Europene. P.E trebuie să aprobe președintele și calitatea de membru.
Comisia este instituția U.E. care deține monopolul privind inițiativa legislativă și competențele executive importante în politicile precum concurența și comerțul exterior. Membrii ei nu sunt aleşi de cetăţeni, ci numiţi. Comisia are puterea reală în U.E, doar ea propune legile, iar în mai multe situaţii votul Parlamentul European este consultativ.
Abia de la intrarea în vigoare a Tratatului de la Nisa, procedura de co-decizie a fosta aplicată pentru 46 de temeiuri juridice din Tratatul CE. În principiu, spun „experţii”, această procedură ar fi pus Parlamentul pe picior de egalitate cu Comisia. Practic, în cazul în care cele două instituții ajungeau la un acord, actul este adoptat în prima sau în a doua lectură. În caz de dezacord, actul respectiv putea fi adoptat doar în urma succesului concilierii. Prin urmare, Parlamentul European, singura instituţie aleasă de europeni, este dependentă total de Comisia Europeană care nu este aleasa.
Singurul rol real al Parlamentului European este „legitimarea” Uniunii Europene ca entitate „democratică”.
Parlamentul European: Cheltuieli inutile…
Parlamentul Uniuni Europene este instituţia cu cele mai mari cheltuieli din Uniunea Europeana. Astfel munca administrativ se face în Luxemburg, întrunirile plenare au loc în Bruxelles, iar reuniunea mare a Parlamentului European are loc lunar în Strasbourg. Parlamentul Uniunii Europene se muta pentru 4 zile în fiecare lună de la Bruxelles la Strasbourg.
Asta înseamnă că cca. 750 parlamentari şi cca. 5.000 funcţionari îşi fac bagajele în fiecare lună şi se mută pentru 4 zile, 400 kilometri de la Bruxelles la Strasbourg.
Odată ajunşi la Strasbourg, parlamentarii şi personalul sunt cazaţi la hotel în timp ce mai multe camioane şi un tren întreg aduc de la Bruxelles sute de kg de materiale. Toate acestea sunt instalate în clădirea Parlamentului European de la Strasbourg, o clădire uriaşă care stă goală 317 zile pe an.
Care sunt costurile pe care toate statele membre trebuie să le plătească? Este estimat că acestea se situează undeva între 115.000.000. şi 130.000.000 euro pe an. Doar întreţinerea Clădirii Parlamentului European de la Strasbourg costă 50 milioane de euro în fiecare an. Asta înseamnă că aceasta mutare prostească înainte şi înapoi ne costă anual o sumă egală cu cotizaţia pe care România o plăteşte în fiecare an pentru „dreptul” de a fi european.
Ghinion USR-isti
Pentru membrii şi simpatizanţii isterizaţi ai stangii marxiste (aka USR) care aşteaptă de la „parlamentarii lor” să voteze „legi” împotriva „corupţiei”, ghinion! Parlamentul European nu are astfel de atribuţii. Parlamentul European este mai mult o instituţie de lobby, de altfel Parlamentul European are o încăpere special dedicată întâlnirii intre parlamentari şi „oamenii de afaceri”. Subiectul acestor întâlniri ţin de aprobările legilor emise de Comisia Europeană.
Mai mult, parlamentarii europeni odată aleşi intra într-un grup parlamentar multinaţional şi votează în conformitate cu interesele grupului respectiv.
Alte Articole ale noastre:
# Naționaliști interziși la EuroParlamentare
https://razboiulinformational.ro/site/2019/03/nationalisti-interzisi-in-ue/
# Argumente împotriva Uniunii Europene !
https://razboiulinformational.ro/site/2019/05/uniuni-europene/
SURSE:
# Raluca Turcan: Am votat pentru viitorul copiilor noştri.
https://www.gandul.info/politica/raluca-turcan-am-votat-pentru-viitorul-copiilor-nostri-18143509
# The European Parliament: Powers
http://www.europarl.europa.eu/factsheets/en/sheet/19/the-european-parliament-powers
# The European Commission
http://www.europarl.europa.eu/factsheets/en/sheet/25/the-european-commission
# Why the European Parliament Elections Matter
https://www.cfr.org/article/why-european-parliament-elections-matter
***
Dogaru Victor / Razboiulinformational
Fii primul care comentează