Andrei Caramitru versus „noua generație” care se anunță a fi mult mai conservatoare
Andrei Caramitru, din câte s-a auzit, este „ideologul” din spatele USR, „esenţa cenuşie” dacă doriţi, de ceva timp şi-a făcut un „renume” atacând persoane publice cu viziuni conservatoare. Mulţi ar spune că majoritatea dintre atacurile sale sunt îndreptate împotriva unor „oameni de paie” precum Mihai Neamţu, care nu reprezintă dreapta conservatoare. Cu toate acestea, o analiză a profilului Facebook, cât şi a activităţilor publice ale domnului Caramitru, ne arată ca în ultimul timp domnia sa a atacat în mod constant alte persoane. Adversarii lui, precum domnii Papahagi sau Neamţu, par a avea o activitate extrem de diversificată, în timp ce domnul Caramitru se evidenţiată de câteva luni mai mult prin critici.
Profilul public al domnului Caramitru pare a fi o nesfârşită listă de jigniri şi insulte la adresa dreptei conservatoare, a bisericii, a familiei şi o apologie a #Rezist şi USR. Domnul Caramitru şi tovarăşii USR-isti se prezintă a fi „noua generaţie” de tineri liberi şi frumoşi, din păcate nici unul dintre ei nu mai sunt chiar „adolescenţi”, iar noua generaţie pare a fi conservatoare.
Studii recente din venite din occident au evidenţiat faptul că noua generaţie (generaţia Z) are viziuni conservatoare, cei care o compun au tendinţa să fie mai patrioţi ca părinţii lor. Cei din generaţia care precede generaţiile hipioţilor şi rockerilor au tendinţa să fie mult mai conservatori. Studiu – [(AICI)]
Andrei Caramitru se cearta cu „viitorul”
O tânără de 26 ani, Alexandra Nadane, președinte al asociației „România pentru Viață”, a oferit o replică pe pagina ei de socializare uneia din postările tipice domnului Andrei Caramitru. În respectiva postare este folosită celebra tactică propagandistă prin care minciuna este repetată de 1000 de ori, până când devine adevăr în percepţia publicului ţinta.
Caramitru preia mitul progresist care propagă ideea că mai toţi cre(ș)tinii şi conservatorii din România fac parte dintr-o schemă complexă a propagandei PSD-iste și pro-ruse. El îşi încheie pamfletul cu superioritate, prezicând (cu tupeu) că „timpul vostru s-a dus”.
Andrei Caramitru postează pe Facebook:
„În anii 80 propaganda comunistă publica cărți, broșuri, împingea povestea următoare: Occidentul e decadent, droguri, SIDA, hipioți nebuni etc. La noi pe cartele și cu frig în case e mai bine. Ne păstrăm tradițiile și cultura. Partidul – Ceaușescu – România.
Acum e la fel. Cretinii din PSD, CPF, Neo-conservatori și alții (subvenționați la greu și de ruși și de biserici marginale și extremiste din SUA) spun așa: Occidentul e un dezastru – gay, corectitudine politică, invazia imigranților, multinaționale care ne exploatează. La noi e bine – pupăm moaște și suntem grădina maicii domnului. Și avem legume mai bune decât ei.
Idioții ăștia cum își explică că 5 milioane de români au plecat acolo deși e așa de groaznic? Ca alte milioane de aici nu mai suportă mizeria din jur?
Timpul vostru s-a dus. Propaganda voastră nu mai prinde. Sunteți pe fărașul istoriei. Obișnuiți-vă cu gândul.”
Alexandra Nadane ii răspunde:
„Am citit cu atenție postarea domnului Andrei Caramitru despre comparația dintre comuniști și conservatori. Mi-a stârnit un sentiment de deja-vu. În anii ’80 comuniștii au dărâmat biserica Sf. Vineri, una dintre cele mai frumoase biserici ortodoxe din București. Tot atunci, copiii erau chemați la școală luni după Paști, ca să nu simtă bucuria sărbătorii. Persoanele publice erau nevoite să se cunune sau să boteze în ascuns, dacă doreau să facă slujba religioasă. Cu douăzeci de ani în urmă multe persoane religioase fuseseră urmărite, anchetate, amenințate sau condamnate de Securitate.
Comuniștii au închis mii de oameni care credeau în Dumnezeu, în familie și în libertate, iar ca profeție pentru viitor le spuneau exact ce spune domnul Andrei Caramitru acum: „Timpul vostru a apus”.
În realitate a fost invers, regimul comunist a căzut, dar înainte de asta a făcut sute de mii de victime.
Andrei Caramitru face parte dintre cei care vor gândi programul de guvernare al USR. Am 26 de ani și aș vrea să pot vorbi liberă despre convingerile mele și peste 30 de ani. Aș vrea să pot sprijini femeile în criză de sarcină și să promovez viața în spațiul public și peste 30 de ani, fără ca un partid ajuns la guvernare să folosească instrumente de represiune față de cei care nu corespund standardelor partidului.
Cine garantează că discursul urii de acum față de biserici, conservatori și alte grupuri sociale nu se va transforma în viitor în altceva? Cred că astfel de postări sunt cel puțin îngrijorătoare pentru viitorul libertății de expresie și al libertății în România. Mi-aș dori că partidul care îl susține și pe care îl susține Andrei Caramitru să explice aceste texte, cât sunt ele metafore folositoare în campaniile electorale, şi cât texte programatice menite să fie implementate odată cu preluarea puterii.”
O dilemă uriaşă
Conservatorii şi Creştinii sunt atacaţi în toată lumea, în occident ei sunt acuzaţi în mod constant că sunt „fascişti” şi „nazişti”. Acuzatorii lor sunt persoane care nu se sfiesc să se declare socialisti sau chiar comunişti. În România avem o situaţie atipică, persoane ca domnul Caramitru sau partide precum USR sau PLUS care se împotrivesc pe față Bisericii, Familiei, Tradiţiei, conservatorismului, naţionalismului, se declară „de dreapta”. Mult mai ciudat este că, în loc să îşi eticheteze adversarii că fascişti, cum este practica la nivel internaţional, ei îi prezintă ca fiind „comunişti”.
Partide similare USR/PLUS din occident care se opun naţionalismului şi conservatorismului susţinând imigraţia, drepturile LGTBQ şi secularismul se autodefinesc corect ca fiind de stânga. Doar în România există „o confuzie” aparentă în ceea ce constă politicile de stânga şi politicile de dreapta. Doar în România găsim grupuri care huiduie biserica şi naţionaliştii, luptându-se cu „ciuma roşie”.
Diversiune Marxistă
În realitate, totul este doar propagandă, istoriceşte vorbind românii au fost întotdeauna anti-comunisti, la instal area comunismului partidul comunist abia avea 2000 de membri. Cei 40 de ani de comunism şi încă 20 de neocomunism au lăsat traume vizibile, la noi nimeni nu se va isteriza la auzul cuvântului „nazist”. Imaginea pe care marea majoritate a românilor o au din poveştile bătrânilor este că nazistul era un soldat cinstit care tranzita ţara noastră şi oferea ciocolată la copii. Imaginea despre sovietici este radical diferită, a unor borfaşi, violatori şi criminali care refuzau să mai plece şi care umblau îmbrăcaţi cu 2-3 paltoane şi cu mâinile acoperite de ceasuri.
Problema este că în România a face pe cineva „nazist” înseamnă să îl alinţi, la noi adevărata demonizare a adversarului poate fi realizată doar prin aplicarea etichetei de „comunist”. Acesta e motivul pentru care domnul Caramitru şi tovarăşii dansului de drum trebuie să facă gimnastică mentală şi să facă negrul alb şi albul negru, un fel de schizofrenie intelectuală.
Istoria pare a le rezerva o surpriza uriașă: „noua generație” nu va dansa pe muzica cântată de progresiști.
***
Fii primul care comentează