Șpăgile cu ocazia epidemiei de coronavirus… De ce se îmbolnăvesc doctorii?

Șpăgile de coronavirus

 563 de vizualizări

Șpăgile cu ocazia epidemiei de coronavirus

Șpăgile cu ocazia epidemiei de coronavirus… De ce se îmbolnăvesc doctorii?

Cu toţii am auzit despre primele de Crăciun, de Anul Nou, la naşterea unui copil, dar ce să fie șpăgile de coronavirus? Să încercăm să explicăm să înţeleagă toată lumea.

În timp ce toţi oamenii normali la cap s-au îngrozit la auzul ştirilor că un virus periculos, în special pentru vârstnici, se întinde rapid în toată lumea, bandiţii care gândesc pe alta lungime de undă au văzut în asta o posibilitate de câştig. Ca în desenele animate când unui personaj i se rotesc ochii în cap şi la urmă cad dolar-dolar (precum la jocurile de păcănele), cam aşa a fost şi în mintea politicienilor, a rudelor şi apropiaţilor lor.

Combaterea Coronavirusului prin măști de chirurg

În primul rând, toată lumea a început să facă măşti anti-coronavirus, apoi combinezoane, viziere de proteste, mănuşi. Toată lumea a devenit expertă în virusologie şi echipamente de protecţie, exact ca la „lucru manual” când toţi şcolarii făcea batiste sau mileuri, fiecare după talent. Ca într-o parodie sinistra, medici au început să se îmbolnăvească pe capete iar epidemia de coronavirus creștea in fiecare zi.

Peste toţi s-au ridicat trufaşi securiştii, politicienii şi rudele lor, aceştia au anunţat că vor importa ei echipamente de protecţie adecvate şi „vor salva naţiunea”. Presa a început să relateze cum firme cu sedii minuscule au primit contracte de milioane şi milioane de euro. Uite aşa au început să se împartă „șpăgile de coronavirus”.

Câteva precizări importante

Mai întâi, trebuie să înţelegem un lucru: echipamentele de protecţie împotriva viruşilor şi bacteriilor nu sunt nişte banale bucăţi de plastic, pânză sau şerveţel. Măştile medicale au un sistem de clasificare bazat pe numărul de particule care nu poate trece dincolo de ele. O banală masca chirurgicala este făcută pentru a proteja pacientul de strănutul doctorului şi nu pentru a proteja doctorul să nu inhaleze particule din mediul înconjurător.

Surprinzător sau nu, există şi o clasificare pentru orice tip de echipament medical, mănuşile chirurgicale sunt de mai multe grosimi, combinezoanele la fel. Una este să porţi banalul halat de vizitator din şerveţel şi alta este să porţi un costum de protecţie care opreşte până la 99% din particule să intre în contact cu corpul medicului.

Să oferi altceva decât standardul cerut este ca şi cum ai trimite la război soldaţi cu pistoale cu apă şi să le spui că „sunt bune şi alea… decât nimic”.

Măştile de protecţie

Exista 2 tipuri de măşti medicale: primul tip este masca chirurgicala, care protejează pacientul de orice fel de fluide care ar putea cădea din gura sau nasul doctorului în zona operată, al doilea sunt măştile respiratorii. Acestea din urmă protejează doctorul de particulele din mediul în care acesta lucrează.

Testarea acestor măşti se face conform unui protocol stabilit la nivel internaţional, adică un test pe bază de aerosol care determină cantitatea de particule care poate penetra masca, astfel o mască respiratorie poate opri 95%, 99% sau 100% din particule.

Testul, în marea majoritate a cazurilor, se desfăşoară astfel: în jurul subiectului testat este generat aerosol cu ajutorul unui aparat special, iar în masca subiectului testat este introdus un tub izolat conectat la un aparat care măsoară calitatea aerului. Urmând acest protocol, poate fi determinat dacă un tip de mască este sau nu bun şi ce calitate are.

Vezi aici mai mult: A. Fit Testing Procedures—General Requirements

În Statele Unite şi în Europa există câte UN SISTEM DE CLASIFICARE A MĂŞTILOR, pentru situaţiile în care se doreşte protecţia de viruşi (care sunt foarte mici) sau alte substanţe toxice sau dăunătoare. În aceste situaţii se folosesc măştile respiratorii de tipul N100 în Statele Unite şi FFP 3 în Uniunea Europeană.

Statele Unite

N95 -> opreşte 95% din particule

N99 -> opreşte 99% din particule

N100 -> oprește 100% din particule

Uniunea Europeană

P1 (FFP1) -> 80% din particule

P2 (FFP2) -> 94% din particule

P3 (FFP3) -> 99% din particule

Am scris despre măști aici: Păcăleala cu măştile chirurgicale anticoranavirus

Fiecare stat trebuie să aibă un stoc de asemenea echipamente care să fie reînnoit periodic, nu este ceva ce trebuia făcut anul trecut sau acum doi ani ci ceva ce trebuia să existe de foarte mult timp.

Pe ebay astfel de măşti pot fi cumpărate în această perioadă: 2 bucăţi la 5 sau 6 lire sterline! Vezi: [(AICI)]

ScreenShot 20200327030256 300x151 - Șpăgile cu ocazia epidemiei de coronavirus... De ce se îmbolnăvesc doctorii?

Șpăgile de CoronaVirus

În primul rând, trebuie să înţelegem că „tâlharii” gândesc pe o altă lungime de undă decât noi, restul populaţiei. Invazia de „opere de artă” pe care am văzut-o în ultimii ani, cu Împăratul Traian în „puţa goală” din faţa Muzeului de Istorie sau Teapa Revoluţiei cu cartof din Piaţa Revoluţiei ne deschide doar o mică fereastră spre modul cum aceştia percep realitatea.

Atunci când oamenii simpli se înghesuiau prin magazine să cumpere cartofi, fasole şi conserve de peşte, ei plănuiau cum să îşi împartă banii. Astfel, din primele zile de pandemie presa a început să relateze neregulile în achiziţionarea de echipamente medicale.

Firma Praxis Medica SRL – 14 milioane de euro

Mai întâi, presa a vorbit de firma Praxis Medica SRL, firma unui ofiţer SRI din Iaşi care ar fi primit contractul pentru kituri de diagnosticare a coronavirusului în valoare de 14 milioane de euro. Aceste kituri au fost aduse din Coreea de Sud de către firma Praxis Medica SRL, care ar aparține soților Cristina și Cristian Hristodorescu, ultimul dintre aceștia fost ofițer la SRI Iași. Vezi: 7iasi.ro

Firma ieșeană Praxis Medica SRL a semnat un contract cu firma coreeană Bioneer pentru importarea sistemului de diagnoză moleculară ExiStation și a unor kituri de diagnostic a Covid-19”, scrie G4Media

Firma „Praxis Medica SRL” a fost înființată în anul 2002 de către o femeie pe nume Violeta Popa, acesta a cedat în 2006 cu titlu gratuit părțile sociale ale firmei către soții Hristodorescu. Astfel, Cristina Hristodorescu a primit 52 la sută din acțiuni, iar soțului acesteia, Cristian Hristodorescu, 48 la sută din părțile sociale.

Sediul firmei se află în Iaşi într-o casă bătrâneasca cu un singur nivel, pe o uliță din zona Țicău – Podu de Fier.

Romwine & Coffee SRL – 56 milioane de lei

Firma Romwine & Coffee SRL, care îşi are sediul într-o cameră din satul Uzunu, comună Călugăreni, Giurgiu, a primit un contract barosan de 56 milioane de lei pentru 1,7 milioane de măşti de protecţie. Măcar vorbim de măşti de înaltă protecţie FFP2 sau FFP 3, problema este ca firma a fost înfiinţată anul trecut şi are ca obiect de activitate “comerţ cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe”. Vezi: epochtimes-romania

Contractul total este de 56 milioane de lei, dezvăluie site-ul inpolitics.ro, măştile au fost cumpărate la două preţuri diferite, probabil în funcţie dacă erau FFP2 sau FFP 3, respectiv 26 de lei/bucata şi 38 de lei/bucata.

Firma aparţine unui anume Cătălin Hideg, om de afaceri, mason şi doctorand al academiei SRI.

Cătălin Botezatu & Viggo Fashion: 18 milioane de euro

„Firma Viggo Fashion Internațional va livra, către statul român, combinezoane cu cagulă și protecție pentru încălțăminte, respectiv viziere de protecție necesare pentru protecția personalului sanitar care luptă împotriva pandemiei de coronavirus”, notează Gândul.

Firma Viggo Fashion Internațional se obligă să livreze în 45 de zile, 500.000 combinezoane de protecție și 1.750.000 de viziere de protecție. Viggo Fashion este firma lui Cătălin Botezatu, administrată de domnul Ionuț Marin Marius, care este şi partener de afaceri al creatorului vestimentar. Firma Viggo Fashion nu are ca obiect de activitate produsele medicale, iar domnul Ionuț Marin Marius a recunoscut ca produsele vor fi importate.

Prețul unui combinezon cu cagulă și protecție pentru încălțăminte este de 93 de lei, iar prețul unei viziere de protecție este de 19 lei.

De reținut…

Observăm două lucruri bizare: în primul rând, nu s-a prea auzit de firme de echipamente medicale care să importe, scuzaţi repetiţia… echipamente medicale, iar mai apoi, la asemenea cantităţi de milioane de euro ne-am fi aşteptat la un mic discont… nu? În nici un caz la preţuri duble, triple.

Bomboana de pe coliva ne este adusă de Ziarul Financiar, care anunţa că România are 388 de fabrici care produc echipament de protecţie şi care s-ar putea apuca şi mâine să producă. Guvernul, în schimb, preferă să importe prin firme dubioase. Toate contractele de mai sus nu vor fi onorate pe loc şi au termen de livrare undeva între 30 şi 90 zile.

Deja ar trebui să observăm cauzele îmbolnăvirii medicilor din mai multe oraşe, vor urma probabil şi poliţiştii şi militarii şi mai toţi pe care îi vedeţi prin oraş cu măşti chirurgicale sau din pânză… în aşteptarea comenzilor făcute cu echipamente din Coreea, pe care le puteam produce şi noi.

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*