Ziua de 24 iunie, o zi cu multiple semnificații pentru neamul românesc

Ziua de 24 iunie

 81 de vizualizări

Ziua de 24 iunie
Ziua de 24 iunie

Ziua de 24 iunie, o zi cu multiple semnificații pentru neamul românesc, anul acesta din nou ignorată

 Ziua de 24 iunie are multiple semnificaţi pentru creştinii şi naţionaliştii romani, este o sărbătoare creştină o sărbătoare ancestrala dar marchează şi două momente istorice fundamentale în istoria poporului român. Anul acest marcat de declararea pandemiei aceasta zi deosebit de importanta a fost ignorata aproape cu desăvârșire.

Pe 24 iunie reprezinta mai întâi de toate, Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul dar și vechea serbare populara numită Sânzienele (Drăgaica).

Sfântului Ioan Botezătorul

 În data 24 iunie, Biserica Ortodoxă prăznuieşte Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Acesta este ultimul proroc al Vechiului Testament şi, totodată, profetul care face legătura cu Noul Testament.

În popor serbarea din ziua de 24 iunie mai poartă și denumirea de Sânziene sau Drăgaica si la origine este o serbare pagana cu radacini tracice si romane. Sânzienele sunt zâne bune ale mitologiei româneşti, fecioare foarte frumoase cu puteri supra naturale despre care se spune că dansează hora în păduri.

În această zi, tinere, îmbrăcate în straie populare, împletesc cununi verzi și le aruncă peste casă, dacă rămâneau acolo se spune că fetele se vor căsătorii curand. În această zi se obişnuieşte să se culeagă plante medicinale şi să se aprindă focuri mari. VEZI Ziarulunirea

24 Iunie – Craiul Munţilor

 Tot pe 24 Iunie, in anul 1824 se năștea în satul Vidra de Sus din Transilvania, Craiul munţilor și al moților, Avram Iancu, Erou al Națiunii Române. Avram Iancu a fost un mare patriot transilvănean avocat și revoluționar pașoptist, care a avut un rol important în Revoluția de la 1848 din Transilvania. Iancu s-a luptat pentru drepturile romanilor din Ardeal în special pentru desfiinţarea iobăgiei. Portretul său cu mustaţa şi căciula rămâne unul dintre cele mai emblematice portrete din istoriografia României. Avram Iancu a inspirat generații întregi de patrioti ardeleni si a contribuit la redeșteptarea conștientei naționale în Transilvania.

24 Iunie – Legiunea Arhanghelul Mihail

 În urmă cu 93 de ani, tot intr-o zi de 24 iunie, in anul 1927 s-a înființat la Iaşi Mișcarea Legionară, organizaţie crestin-nationarista, o a treia cale diferită de Nazism şi Fascism. Legiunea nu a fost o mişcare care să apare brusc, în fapt ea a fost continuatoarea unui întreg curent naţionalist ce s-a întins pe trei generaţii.

Astfel din prima generaţie au făcut parte Dionisie Pop Marţian, Bogdan Periceicu Haşdeu , Vasile Conta şi Mihai Eminescu aceştia s-au luptat pentru păstrarea articolului 7 din constituţia de la 1866. A doua generaţie a fost constituită din personalităţi precum A.C. Cuza, Nicolae Iorga, Nicolae Paulescu, Nae Ionescu aceştia s-au opus masivei imigrări de evrei din Galiţia si împământenirii lor. Generaţia mişcării legionare este cea a corifeilor interbelici care s-au format cu scopul declarat de a se opune comunizări României şi unei invazii ruseşti.

 Mişcarea Legionare a izvorât din protestele studenţeşti privind problema Numerus Clausus care îşi propunea să limiteze numărul studenților evrei din Universităţi la procentul pe care minoritatea lor îl reprezenta în totalul populaţia româniei. Protestele au început la Iaşi fiind dublate de proteste similare la Cluj, proteste ce fuseseră declanşate după ce comunitatea evreiască refuzase să ofere cadavre pentru autopsiile făcute la universitatea de medicină, cum faceau toate grupurile confesionale.

 Majoritatea istoricilor au recunoscut că guvernele interbelice au avut un răspuns disproporţionat la protestele şi revendicările studenţeşti, ca urmare a numeroaselor abuzuri foşti studenţi hotăresc să îşi înfiinţeze propria formă de organizare. Astfel pe 24 iunie 1927, la Iaşi, s-a înființat Mișcarea Legionară care avea ca obiectiv principal Lupta prin orice mijloace împotriva Comunismului.

Adevărul …

 Jurnalistul Victor Roncea a scos la iveală recent un document al Academiei Române, mai precis al Institutului pentru Studiul Totalitarismului, care demontează complet ipoteza „organizaţiei fasciste”

În documentul semnat de directorul Institutului pentru Studiul Totalitarismului, Radu Ciuceanu, se afirmă că:

„întemeietorii Legiunii nu au elaborat o doctrină, un program în sensul deplin al termenului. În lucrarea sa, Pentru legionari (1936), Corneliu Zelea Codreanu arată că piatra unghiulară de la care pornește Legiunea este omul, nu programul politic”.

Caracteristicile legionarismului sunt, conform documentului: „educarea tineretului în spiritul naționalismului, al promovării vechilor tradiții ale poporului român, anti-bolșevismul, reformarea economică, socială și politică a societății românești, având o componentă religioasă puternică, aceasta din urmă conferind un caracter original Mișcării Legionare în contextul mișcărilor de extremă dreaptă europene ale vremii”.

 În continuare, documentul concluzionează că:

„Mișcarea Legionară nu poate fi inclusă automat, a priori, în curentul «fascist», încă nedefinit complet și perceput astăzi ca «depersonalizat» la scară europeană pentru că se nesocotesc trăsăturile fundamental naționale”. SURSA: Justițiarul

24 Iunie – ziua Iei

 Din 2013 ziua de 24 Iunie a fost declarată Ziua Internațională a Iei – Ia, cămașa populară românească a devenit foarte populara in ultimii ani fiind purtata de numeroase celebrități de la Hollywood.

 

Sa reținem ziua de 24 iunie si s-o sărbătorim in fiecare an ca din partea autorităților nu putem sa ne așteptăm sa organizeze nimic oficial.

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Publicația germana Deutsche Presse-Agentur jigneşte România vorbind de anexarea Ardealului
Stiri externe

Publicația germana Deutsche Presse-Agentur jigneşte România vorbind de anexarea Ardealului

Agenția de presă Deutsche Presse-Agentur scrie despre „anexarea unei părți a Ungariei”   Agentia de stiri germana Deutsche Presse-Agentur, joacă de aniversarea centenarului cartea revizionistă. Ştirea este difuzată și pe postul public de televiziune ZDF […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*