Poate Google să mintă ? Angajaţii Google se consideră „Dumnezei”
Reporterii de la Project Veritas au început recent să publice o serie de filmări făcute cu ajutorul camerei ascunse în care apar diverşi angajaţi Google care sunt provocaţi să vorbească despre cum motorul de căutare manipulează rezultatele pe care le afişează.
Există o mentalitate contraproductivă care începe să prindă rădăcini şi în România, anume că ce găseşti pe internet „reprezintă adevărul”, “Google este cea mai bună sursă” sau “Google nu poate minţi”. Generațiile precedente erau învățate să pună totul sub semnul întrebării, noile generații sunt învățate să nu pună sub semnul întrebări rezultate afișate de cel mai popular motor de căutare.
După cum vom vedea, in continuare, cel mai popular motor de căutare nu minte dar manipulează rezultatele afișate.
Google Manager Ritesh Lakhkar
Astfel, programatorul manager (Program Technical Manager) de la Google, Ritesh Lakhkar, recunoaşte fără ruşine într-un interviu cu camera ascunsă, ca angajaţii companiei încearcă să se joace de-a “Dumnezeii”. Astfel, dacă pui în Google „Donald Trump”, îţi vor apărea majoritar lucruri negative, dar dacă ceri „Joe Biden” ,motorul de căutare îţi va oferi doar lucruri frumoase şi pozitive, acest lucru nefiind o întâmplare, ci fiind rezultatul orientărilor politice ale angajaţilor companiei.
Ritesh Lakhkar recunoaşte fără nicio reţinere că în acest moment, angajaţii companiei Google îl favorizează pe Joe Biden. Întrebat despre compania YouTube, deţinută tot de gigantul Google, acesta răspunde “ne jucăm de-a Dumnezeii şi acolo”. Ritesh Lakhkar afirma că gigantul Google cenzurează orice material care include rasism sau anti-semitism deşi după cum recunoaşte ulterior, dacă ar exista „libertatea cuvântului” (Free Speech), atunci ambele părţi ar trebui lăsate să îşi prezinte cauza.
Ritesh Lakhkar continuă prin a povesti lucruri halucinante care s-ar fi petrecut la Google atunci când Trump a câştigat pentru prima oară preşedenţia Statelor Unite. Conform acestuia, la Google, angajaţii plângeau pe coridoarele companiei, aceştia participând ulterior la marşuri şi la proteste. Compania a fost forţată să iniţieze terapii de grup pentru angajaţii depresivi, s-au oferit inclusiv câteva zile liberă angajaţilor afectaţi de depresie.
Lakhkar atenţionează că vor fi “revolte” la Google dacă Donald Trump câștigă din nou alegerile din US.
Ads Exec Adriano Amaduzzi
Directorul Executiv de publicitate GoogleAds, Adriano Amaduzzi, recunoaşte că dacă doreşte, Google poate oferi publicitate gratuită unui partid şi chiar să cenzureze ştiri despre contracandidaţii acelui partid.
Directorul Executiv, Adriano Amaduzzi, recunoaşte că atunci când a fost referendumul pentru Brexit, conservatorii britanici l-au contactat pentru a face publicitate prin Google cauzei lor, el afirmă cu zâmbetul pe buze că i-a refuzat. Acesta estimează că 80% din filmele de pe YouTube care ar conţine “Hate Speech” au fost blocate, şi recunoaşte că acest “Hate Speech” este destul de subiectiv (evaluările sunt făcute de către personal uman).
Global Analysis Ashwin Agrawal
Ashwin Agrawal şeful Global Analysis, afirmă că tehnologia pe care Google o foloseşte poate influenţa fără probleme oamenii. Compania bagă aşa mult conţinut în Statele Unite cu partidul Democrat pe Google şi YouTube încât cetăţeanului american de rând nu i-se oferă nici o posibilitate să îşi schimbe orientarea politică.
Ashwin Agrawal mărturiseşte că dacă ar afirma la Google că îl simpatizează pe Donald Trump şi-ar pierde cu siguranţă slujba.
Ce alternative avem ? Avem Alternativa?
Şi totuşi ce alternative avem ar spune unii? Alternativele există dar ele, evident nu sunt popularizate de Giganţi: YouTube şi FaceBook. Astfel alternativă la Google avem în primul rând DuckDuckGo, apoi Bing și WOW; ca alternative la Facebook avea Diaspora şi Mewe, ca alternativă la Twitter avem Gab şi Parler ca alternativă la YouTube avem Bitchute respectiv Dailymotion şi Vimeo.
Avem și alternative pentru mail la cele două mari companii deja cunoscute, respectiv anume ProtonMail si evident avem alternativă la Windows anume Linux. Principala problema cu serviciile clasice este ca sunt gratis (Free), in principiu nu există nimic absolut gratis prin urmate apar doua probleme cu aceste platforme, in primul rând ca utilizatorul plătește cu datele personale iar mai apoi că ne plătind nimic nu prea are motiv să se plângă
Recent o noua categorie de platforme au apărut, anume platforme in care utilizatorii controlează datele iar funcționarea lor este acoperita de donații făcute voluntar de utilizatorii mulțumiți, majoritatea acestor platforme funcționează in regim peer-to-peer. O parte au fost enumerate mai sus, într-un articol viitor vom lista toate aceste platforme alternative cu avantaje si dezavantaje.
Fii primul care comentează