E posibil un război civil în Statele Unite? Sistemul electoral american explicat!

Război civil în Statele Unite?

 180 de vizualizări

Război civil în Statele Unite?
Război civil în Statele Unite?

Presa de limbă engleză pune o întrebare extremă, e posibil să izbucnească un război civil în Statele Unite?

 Presa de limbă engleză pune o întrebare extremă: „e posibil să izbucnească un război civil în Statele Unite? ” În mai multe State americane, democrații au ieșit să protesteze în ceea ce ei consideră tergiversarea recunoașterii lui Joe Biden, ca al 46 președinte al Statelor Unite, pe de altă parte există date că republicanii se pregătesc și ei să se opună, împotriva a ceea ce ei consideră a fi înstelarea socialismului în America.

TheSun: US is heading for another civil war but this one will just be pathetic

 Principala problemă constă în faptul ca în Statele Unite cetățenii au voie să dețină arme, iar în anumite State chiar să poarte arme în locuri publice, aceasta situație ducând la speculații că un război civil ar putea izbucni cu ocazia acestor alegeri. Cu unul dintre cele mai strânse scoruri din istoria Statelor Unite, Telegraph remarcă faptul că America a ajuns sa fie o națiune extrem de divizată.

 În mai multe orașe americane, proprietarii de magazine au început deja să se pregătească de proteste violente, baricadându-și magazinele cu plăci masive de lemn.

Ce este „Colegiul Electoral” din Statele Unite ?

 Colegiul Electoral este o instituție electorală care există exclusiv în Statele Unite și a fost creată pentru a oferi o soluție la problema existenței mai multor State, dintre care unele foarte mici, dar masiv populate, iar altele cu o suprafață mare, dar slab populate. În Colegiul Electoral din Statele Unite exista 538 de electori, care sunt periodic redistribuiți statelor în urma ultimului referendum, un președinte are nevoie de minimul 270 de electori ca să câștige alegerile.

 În majoritatea statelor lumii, președintele este ales printr-un vot popular, adică majoritatea populației decide prin vot direct, în republicile parlamentare șeful statului este numit de parlament, dar în esență vorbim tot de un vot majoritar. În Statele Unite ale Americii, cetățenii nu votează președintele, ci votează colegiul electoral local, problema cu colegiul electoral este că cine câștigă votul într-un stat, câștigă toți electorii acelui stat.

 Statul California are de exemplu 55 de electori, iar cine câștigă alegerile aici cu 50% plus 1 vot, câștigă toți cei 55 de electori, astfel au existat cazuri când un număr de doar câteva zeci de mii de voturi au decis viitorul președinte. Ca lucrurile să fie si mai complicate, electorii pot teoretic vota pentru alt candidat decât cel pentru care au fost împuterniciți de statul lor, când s-a întâmplat acesta electorii au fost doar amendați cu 1000 de dolari.

Votul Popular si votul electorilor în Statele Unite

 Geory Bush junior si Donalt Trump nu au primit votul popular (al majorității), dar au câștigat votul în Colegiu Electoral. Atunci când Colegiul Electorilor nu poate oferi un președinte, acesta ar trebui decis de Casa Reprezentanților, echivalentul Camerei Deputaților de la noi, astfel fiecare stat va avea dreptul la un vot, ceea ce va însemna ca Statul California cu 40 milioane de cetățeni va primi un vot egal cu Statul Wyoming, care are doar 600.000 de locuitori.

TheConversation: Congress could select the president in a disputed election

 Acest lucru s-a mai întâmplat în istoria Statelor Unite în 1800, când a fost ales Thomas Jefferson, si în 1824, când a fost ales John Quincy Adams. Prin urmare, dacă Curtea Supremă invalidează alegerile, lucrul acesta va fi decis de o comisie formată de către Camera Deputaților sau de Senat.

Donalt Trump reclamă fraudarea alegerilor

 Echipa lui Donald Trump a semnalat numeroase tentative de fraudare a alegerilor în mai multe state care au suficienți electori ca să poată schimba rezultatul alegerilor. Au fost districte unde au votat mai multe persoane decât numărul alegătorilor înregistrați și unde au apărut suspiciuni că ar fi putut vota persoane neautorizate, precum imigranți.

 Au fost state unde votul a continuat după închiderea oficială a procesului electoral, sau unde voturile primite prin poștă care au sosit după data limită de primire a plicurilor, ar fi fost antedatate. Echipa de jurnaliști Project Veritas a surprins un reprezentant democrat care oferea bani unor persoane pentru a își schimba votul trimis prin poștă, aceeași echipa de jurnaliști au gasit buletine de vot distruse după închiderea procesului electoral.

 Numărătoarea votului în Statele Unite se face diferit de la stat la stat, astfel în unele state sau districte voturile sunt numărate în biserici sau în săli de sport de către simpli voluntari. Problema semnalata de republicani a fost ca în anumite districte, reprezentanții republicanilor nu li s-a permis accesul în sălile unde se număra voturile. Într-un caz, după ce reprezentanții republicanilor au fost dați afară din sala unde se număra voturile, voluntarii au acoperit geamurile cu ziare pentru a nu se mai putea vedea nimic din afara clădirii.

Alte ciudățenii ale acestor alegerii

 In toate statele în care a câștigat Trump, s-au numărat aproape 100% din voturi, însa nu la fel și unde a câștigat Biden, precum in California, acolo au fost numărate doar 66% din voturi si s-a dat câștig de cauza lui Biden. Asta înseamnă ca peste 7 milioane de voturi NU AU MAI FOST NUMARATE, la fel in New York unde s-au s-au numărat 70% din voturi.

 In New Jersey, s-au numărat 77% din voturi, restul de 33%, adică 1.463.580 de voturi nu au mai fost numărate, desi ar fi putut schimba in mod clar rezultatul alegerilor. Biden avea 2 milioane de voturi, iar Trump avea 1,38 milioane de voturi. Faptul ca 1,4 milioane de voturi nu au fost luate in considerare, pur si simplu a dat un rezultat care nu e neparat cel legitim.

 Colac peste pupăză, statul Nevada și-a luat o zi liberă în mijlocul procesului de numărare a votului.

Joe Biden si „războiul” care se anunță

 Joe Biden, dacă va fi recunoscut ca președinte, va avea două probleme majore: prima va fi cu Senatul care va fi majoritar Republican, și alta va fi cu socialiști din propriul partid, care vor dori ca președintele să emită cât mai multe ordine executive pentru a evita Senatul. Uni analiști politici au vorbit de un viitor război civil, cu ghilimele de aceasta data in interiorul partidului democrat.

 Stânga americană, BLM și Resist, se pregătiseră de proteste masive în situația în care ar fi câștigat Trump, protestele fiind amânate până la decizia Curtii Supreme. Acestă situație cu protestele de stradă organizate împotriva celui care a câștigat legal, ne face sa ne gândim la situația din România sau din alte țări în care s-au organizat revoluții portocalii. Din nou unii analiști aduc in discuție posibilitatea unui război civil mai mult sau mai puțin la figurat.

Votul prin corespondentă

 În Statele Unite au aparut numeroase probleme datorită votului prin corespondență, în Michigan voturile numărate erau în favoarea lui Trump, însă în timpul nopții, au apărut brusc peste 100.000 de voturi, toate pentru Joe Biden. S-a afirmat ca toate aceste voturi pro Biden erau trimise prin corespondență, lucru care din punct de vedere statistic este considerat imposibil.

Votul prin corespondenta a creeat probleme de legitimitate si Marea Britanie si cu siguranță va putea crea și in România.

Curtea Suprema, Senat, război civil

 În momentul de față, Curtea Supremă va decide dacă alegerile s-au desfășurat sau nu corect, iar conform Constituției, dacă instituția Colegiului Electoral nu va putea oferi un președinte legitim, acesta ar putea fi ales de Senat. Acest fapt îl va putea avantaja pe Trump, deoarece Republicanii dețin majoritatea in Senat. Totuși, vor mai fi alegeri pentru Senat in luna martie, în Statul Georgia, acolo fiind vacante 2 locuri.

 Dacă vor fi câștigate legal sau prin fraudare de către Democrați, atunci situația din SUA se va schimba total, deoarece Democrații vor avea controlul absolut, atât în Camera Deputaților, cât și în Senat, și vor putea să îl impună și pe Biden.

 Rezultatul va fi ca stânga neo-marxistă va controla total SUA, ceea ce va duce la schimbări legislative profunde, lucru care nu va fi pe placul multor americani și multor State americane, ceea ce va putea duce la încercarea de secesiunea a unor state și ruperea Americii in bucăți.

Cine este Joe Biden?

Întrebarea de pe buzele tuturor este cine este domnul Joe Biden, un om care pare ca a trecut pe sub radar pana acum deși a ocupat funcții importante precum senator si chiar vicepreședinte. Joe Biden, este un bătrânel de 78 de ani, operat de doua ori pentru anevrism cerebral, cu semne evidente de degenerare cognitiva.

 Joe Biden, cum au început sa remarce si jurnaliști americani nu a câștigat nimic in aceste alegeri. A ajuns candidatul partidului democrat deoarece democrații nu il doreau pe contracandidatul sau Bernie Sandres, a fost votat cu o majoritate istorica deoarece Donald Trump fusese in centrul unei campanii de denigrare din partea majorității presei si a Hollywoodului.

 Pentru prima data in istoria Statelor Unite, americani au votat „răul mai mic” in persoana unui bătrânel simpatic, calm dar aproape senil. Mafia globalistă, neo-marsisti si lgtb-isti jubilează bietul Biden va fi o biată păpușă manevrata după bunul lor plac. Americanii încep ușor sa realizeze ca au înmânat valiza cu butonul nuclear unui om care credea ca candidează împotriva lui Geory Bush si povestea presei despre „picioarele lui păroase”.

O paralelă interesantă cu România, vom avea şi noi “un război civil” ?

 Dincolo de predicţiile sumbre făcute de unii jurnaliști care văd un război civil în viitor, a apărut un termen nou în politologie anume „votantul timid”.

Cine este sau ce este un “votant timid” ?

 Un votant timid este practic un cetăţean care a fost terorizat prin campanii mediatice că dacă votează cu un anume candidat sau partid înseamnă că e rasist, islamofob, incult, infractor sau chiar spion rus, el afirmă public că va vota cu candidatul majorităţi dar face exact opusul în cabina de vot.

 Demonizarea electoratului unor partide nu este o tactică aplicată doar în România, prima alegere a lui Trump a uimit pe toată lumea, la aceste alegeri sondajele anunţau din nou o înfrângere zdrobitoare a republicanilor şi totuşi nu a fost aşa. Planul nu a funcţionat electoratul umilit şi batjocorit nu îşi schimba opiniile ci doar se retrage în „catacombe”.

 În România lucrurile sunt aproape identice, avem o serie de formatori de opinie care atacă electoratul tuturor partidele care nu susţin aliata USR-PLUS, dar vor schimba ceva cu asta ? Nu omul jignit nu renunţa la convingerile lui doar că a fost insultat. Vom avea prin urmare şi în România , votanţi timizi şi prin urmare surprize electorale, cum va reacţiona stânga progresistă (USR, PLUS, Rezist)?

Pregătesc şi ei “un război civil” ?

SURSE:

#FoxNews

Presidential Election Results

#Law.cornel

U.S. Constitution Annotated Amendment XII. ELECTION OF PRESIDENT

#Bongino

A Second Senate Race in Georgia Heads to a January Runoff

#Project Veritas

Home Project Veritas

 

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*