15 Teorii Conspiraţioniste care s-au dovedit în timp a fi adevărate

15 Teorii Conspiraţioniste

 2.046 de vizualizări

12 Teorii Conspiraţioniste
12 Teorii Conspiraţioniste

15 Teorii Conspiraţioniste care s-au dovedit în timp a fi adevărate, sau cel puțin altceva decât „simple” Conspirații

 Există o nouă formă de cenzură de care nimeni nu vrea să vorbească, respectiv etichetarea de către fact-checking a jurnalismului care nu convine Establishmentului ca „Fake News” iar a ipotezelor care merg împotriva curentului ca „Teorii Conspiraţioniste”.

Este elefantul din încăpere de care nimeni nu vrea să vorbească. Atunci când presa mainstream face gafe monumentale, nimeni nu suflă o vorbă, însă atunci când presa alternativă scăpa o virgulă, ultimul progresist din ultimul sat va afla cu siguranţă.

Presei mainstream îi sunt iertate toate, titluri care nu au legătură cu articolul, atacuri la persoană, minciuni evidente despre adversarii politici sau chiar incitarea cetăţenilor. Toţi cei care nu rezonează la propaganda publicaţiilor zise „naţionale” sunt evident conspiraţionişti care cred doar în Teorii Conspiraţioniste.

În ultimii cca. 200 de ani, numeroase teorii etichetate de adversarii lor ca fiind „teorii conspiraţioniste” s-au dovedit în cele din urmă a fi adevărate. Auto-cenzura presei le-a îngropat, dar astăzi o să prezentăm o listă a celor mai (puţin) cunoscute.

Înainte să purcedem cu prezentarea unei liste cu cele 15 conspiraţii alese de noi, dovedite în timp a fi adevărate, să vorbim de ultimele două conspiraţii validate recent ce urmează să fie adăugate la listă.

Alegerile nu contează, nu contează pe cine votăm, contează cine numără voturile (I)

 Alegerile nu sunt corecte, lozinca lui Stalin „nu contează cine votează, contează cine numără voturile” încă se aplică. Ideea că votul nu este tocmai corect nu vine dintr-o ţară africană sau sud-americană, ci din Statele Unite. În Statele Unite jurnalişti independenţi precum cei de la Project Veritas au documentat situaţii de corupere a procesului electoral în alegerile din 2020, unul din cazurile prezentate ducând chiar la arestarea unei femei.

Alte cazuri semnalate au constat în oprirea procesului de numărătoare a votului în unele state în momentul în care Joe Biden era în avantaj, sau câteva situaţii în care reprezentanţii partidului republican au fost daţi afară din secţiile de votare în timpul procesului de numărare a votului. S-a considerat că fraudele nu au fost „suficiente” încât să răstoarne scorul alegerilor, dar simplul fapt că s-au comis fraude în „bastionul democraţiei” ne face să ne întrebăm ce încredere putem să avem în rezultatele alegerilor dintr-un stat izolat din Europa?

Preşedintele Statelor Unite nu conduce America (II)

 Aceasta a fost catalogată ca cea mai ridicolă dintre conspiraţii, dar totuşi ce poţi să spui atunci când cel mai „puternic om de pe planetă” este „interzis” pe Twitter şi „suspendat” de pe Facebook? Singura concluzie logică este, scuzaţi limbajul, că cel mai puternic om de pe planetă este un „rahat în ploaie” în fata corporaţiilor.

 

Cele mai (ne)cunoscute 10 Teorii Conspiraționiste care s-au dovedit reale

 Trăim într-o epocă în care, pe zi ce trece, cele mai negre teorii conspiraţioniste se adeveresc sub ochii noştri. Certificatele de Vaccin devin o realitate, iar cipul implantat sub piele nu mai este de mult o fantezie. Să vedem câteva fantezii „absurde” care s-au dovedit între timp a fi adevărate.

# Teoria Microbilor (10)

 Teoria că bolile se pot transmite de la o persoană la alta era cunoscută încă din antichitate, în Evul Mediu o formă a teoriei microbilor este amintita de un scriitor arab numit Avicenna, care o menţionează în jurul anului 1000. În Europa occidentală, teoria este prezentată de Girolamo Fracastoro în 1546, totuşi secole întregi a fost considerată o „conspiraţie”. Oamenii „inteligenţi” nu puteau pricepe cum cineva poate să creadă în existenţa unor organisme care nu pot fi văzute cu ochiul liber.

Din păcate, teoria microbilor avea să rămână echivalentul de astăzi al unei „teorii conspiraţioniste”, în timp ce toţi oamenii „educaţi” au crezut până în 1880 în „Teoria Miasmei”. Aceasta era o ipoteză pseudo-stiintifică, care afirma că un miros, o duhoare emanată de cadavre şi care călătorea prin aer la vreme de seara cauza bolile.

Cazul lui Ignaz Philipp Semmelweis

 Ignaz Philipp Semmelweis, doctorul maghiar cu origini germane care a trăit între anii 1818 şi 1865. şi care este considerat ”părintele” spălatului pe mâini, a fost acuzat şi el că ar crede în „ridicola” teorie a microbilor.

Semmelweis a fost angajat la maternitatea Spitalului General din Viena in 1846, aici observând rata destul de mare a decesului la bebeluși din cauza febrei, la scurt timp după naștere. Rata de 10% a mortalității era atât de evidentă, încât mamele începuseră să nască acasă şi declarau că au născut spontan.

Doctorul Semmelweis a observat că la una din maternități unde rata decesului la bebeluși era mai mare, aici cei care ajutau la naștere erau studenți la medicină care practicau şi autopsii pe cadavre. La o altă maternitate, femeile nu erau ajutate să nască de studenți ci de moașe, dar rata decesului era tot mare.

Deoarece în acea perioadă „teoria microbilor” era ridiculizată, el a afirmat că studenții care făceau autopsii preluau pe mâini de la cadavre particule microscopice, în descompunere, cu care îmbolnăvesc copiii.

Nu erau „pregătiți” sa accepte adevărul…

 El a concluzionat că hipocloritul de calciu îndepărtează cel mai bine urmele şi mirosul de cadavru în putrefacție de pe mâini. Prin urmare, a recomandat studenților înainte de a intra în contact cu mamele care urmau să nască sau cu bebeluși să își spele bine mâinile cu această substanță. Rata mortalității a scăzut cu 90% în prima clinică şi la fel s-a întâmplat după ce s-a introdus aceeași practică şi la cea de a doua clinică.

Ca urmare a acestei descoperiri, Semmelweis a fost obligat să demisioneze, ridiculizat de comunitatea științifică şi obligat să părăsească Viena, fiind acuzat că este adeptul „teoriei microbilor”. A suferit căderi nervoase şi depresie, fiind exclus practic din comunitatea științifică. A murit la vârsta de 47 de ani în condiții care nu sunt pe deplin elucidate.

Vezi mai multe: Aici

# Cetăţenii care primesc să îşi implanteze un cip sub piele vor putea fi urmăriţi din satelit (9)

 În în anii `90, în ziarul Detroit Free Press s-a scris despre un articol al publicația „Relevance”, fiind oferit ca:unul dintre cele mai clare exemple de teorie a conspirației”. Era vorba despre Medicul Philip O’Halloran, omul din spatele publicației, care a scris într-un număr despre biocipurile implantate sub piele, următoarele:

vor emite unde radio FM de joasă frecvență care pot parcurge distanțe mari, până la câțiva kilometri, inclusiv până în spațiu, adică până la un satelit orbital. Iar transmiterea va putea furniza informații cu privire la locația exactă a „chipatului” ”.

Un an mai târziu, un psiholog scria revoltat într-un ziar din New York că profesioniștii din domeniul sănătății mintale care ar auzi pe cineva descriind cele propuse de O’Halloran:

ar putea pune diagnosticul că persoana respectivă suferea de o tulburare paranoidă severă .” Sursa: VEZI AICI

Doar trei ani mai târziu, în anul 1998, lui Kevin Warwick, un profesor de cibernetică de la Universitatea Reading din Anglia, i-a fost implant primul cip uman, care potrivit unui articol din gazeta Independent UK:

„emitea un semnal unic de identificare pe care un computer îl poate recunoaște pentru a opera diferite dispozitive electronice, precum: lumina din cameră, încuietori ale ușilor sau ascensoare. ”

Vezi articolul aici: Professor has world’s first silicon chip implant

Această afirmaţie din 1998 era încă departe de ceea ce propunea O’Halloran, dar în 2018 publicaţia „The Atlantic” a raportat că un grup de cercetători lucrează la fabricarea unor cipuri cu GPS care vor fi folosite pentru urmărirea persoanelor cu demență.

Vezi articolul aici: Why You’re Probably Getting a Microchip Implant Someday

# Controlul mintii umane – Proiectul MK-ULTRA (8)

 În cercurile anti-sistem mai este cunoscut că o persoană poate fi „programată”, „dresată” să facă o serie de acte pe care nu le-ar putea comite în condiţii normale. Persoanele care se auto-definesc ca „anti-sistem” pun chiar o serie de asasinate sau acte reprobabile comise de unele persoane pe seama controlului sub care un om se poate afla. Guvernele lumii, conform acestei „teorii conspiraţioniste”, doresc să fie capabile să îşi reprogrameze cetăţenii.

În 1974, New York Time a început să publice o serie de articole despre faptul că CIA avea un program secret de supraveghere a populaţiei americane, problema principală fiind că CIA nu avea atribuţii în acest domeniu iar Senatul nu aprobase nimic. Atunci a fost înfiinţat „Church Committee” un organism creat pentru a cerceta abuzurile comise de CIA şi care va purtat numele preşedintelui acestei comisii.

Proiectul MKUltra (sau MK-Ultra), numit și Programul de Control al Minții al CIA, este un nume de cod dat unui program de experimente pe subiecți umani, experimente care au fost proiectate și întreprinse de Agenția Centrală de Informații din SUA, multe fiind ilegale.

Tehnicile includeau administrarea sub acoperire a dozelor mari de droguri psihoactive (în special LSD) și a altor substanțe chimice, electroșocuri, hipnoză, deprivare senzorială, izolare, abuz verbal și sexual (viol), precum și alte forme de tortură.

Proiectului MKUltra a fost aplicat în peste peste 80 de instituții, inclusiv colegii și universități, spitale, închisori și companii farmaceutice. Scopul principal a fost găsirea unor metode de control al minţii umane.

În URSS…

 Istoria programului de control al minții din Rusia a fost expusă în 2013, când un raport al lui Serge Kernback de la Centrul de Cercetare pentru Robotică Avansată și Științe ale Mediului din Stuttgart, Germania, a devenit viral. Raportul lui Kernback se bazează în principal pe publicații științifice rusești, articole și documente desclasificate care descriu cercetarea și ce a implicat aceasta.

 Sovieticii au experimentat toate tehnicile folosite şi de americani, cu diferenţa că ei au fost extrem de interesaţi de efectul Aharonov–Bohm. Efectul Aharonov – Bohm este un fenomen mecanic cuantic în care o particulă încărcată electric este afectată de un potențial electromagnetic chiar și atunci când acesta este limitat la o regiune în afara căreia intensitatea câmpului (magnetic) este zero, încălcând Principiul Localității.

 În fizică, Principiul Localității afirmă că un obiect este influențat direct numai de împrejurimile sale imediate, în experimentul Aharonov–Bohm nişte particulele încărcate electric par a „şti” când un câmp electro-magnetic este activ în interiorul unui tub care izolează respectivul câmp electro-magnetic.

 Nu se cunoaşte ce legătură au găsit sovieticii intre efectul Aharonov–Bohm şi controlarea psihicului uman. Experimentele sovietice de „controlul minţii umane” ar fi costat în jur de un miliard de dolari americani.

Articol: The Soviet Union’s $1 Billion ‘Psychotronic’ Arms Race with the US

În România

 În România, una din teoriile referitoare la infamului experimentul Piteşti ar fi fost „reprogramarea” unor tineri intelectuali încât să ajungă să facă acte abominabile ordonate regimul bolşevic.

Experimentele civile: Stanford şi Milgram

 Stanford Prison Experiment (experimentul închisorii Stanford) şi experimentul Milgram sunt două experimente care şi-au dorit să explice cum au fost capabile anumite fapte monstruoase din istoria umanităţii. În primul experiment, în cadrul unei aripi în renovare a universităţii Stanford a fost creată o „închisoare falsă”, după care un număr de studenţi care s-au oferit voluntari au fost împărţit în „deţinuţi” şi „gardieni”.

 

 „Gardienii” au primit obiecte care să simbolizeze puterea, bastoane de poliţie, uniforme, ochelari de soare, iar „deţinuţii” au fost îmbrăcaţi într-o cămaşă de noapte şi au avut un lanţ la un picior care să simbolizeze lipsa de libertate. Rezultatele au fost uluitoare: „gardienii” au început să se comporte precum nişte gardieni autentici şi chiar să comită abuzuri, iar „deţinuţii” au deveni frustraţi şi complexaţi şi se comportau ca atare.

 În experimentul Milgram (păstrând povestea scurtă) s-a sugerat că se urmăreşte motivarea învăţării prin inducerea durerii. Un actor care se plângea de dureri de inimă era conectat la nişte fire, iar subiecţii erau rugaţi de un „doctor” într-un halat alb să administreze şocuri electrice ce creşteau în intensitate când respectivul nu reţinea corect un şir de cuvinte. Majoritatea subiecţilor au mers până în a administra şocuri electrice „mortale” şi unii au continuat să „prăjească” actorul chiar şi după ce acesta mimase „decesul”, totul la indicaţiile unui domn într-un halat alb.

# Vaccinul Poate cauza cancer (7)

 „Conspiraţioniştii” continuă să spună de ani buni ca vaccinurile pot cauza Cancer şi că pot conţine elemente nocive, doar pentru a fi ridiculizaţi de „oamenii întregi la minte”, cu toate acestea lucrurile nu puteau fi mai aproape de adevăr.

Între 1955 și 1963, aproximativ 90% dintre copiii și 60% dintre adulții din SUA au fost inoculați cu vaccinuri poliomielitice (împotriva poliomielitei) contaminate cu virusul cancerigen SV40.

ScreenShot 20210128084128 300x222 - 15 Teorii Conspiraţioniste care s-au dovedit în timp a fi adevărate

Teorii Conspiraţioniste: Vaccinul si Cancerul

Virusul SV40 a fost descoperit în 1960 în celulele rinichilor de maimuţă, iar ulterior s-a constatat ca Vaccinul Salk poliovirus administrat între 1955 și 1963 în Statele Unite a fost contaminat cu SV40, expunând aproximativ 100 de milioane de oameni. Producătorul cultivase virusul pe rinichi de maimuță. Cazul este extrem de cunoscut și documentat și a fost studiat extensiv.

Vezi articol: HUMAN EXPOSURE TO SV40: REVIEW AND COMMENT

La fel ca alte poliomavirusuri, SV40 este un virus ADN care este cunoscut că are potențialul de a provoca tumori la animale, dar cel mai adesea persistă ca infecție latentă fără a cauza nimic.

Vezi articol: Simian Virus 40 Infection of Humans

# Arme care pot provoacă infarctul (6)

 Una din teoriile conspiraționiste care a făcut şi încă mai face multă vâlvă în cercurile militanţilor anti-sistem este folosirea unor arme care pot provoca infarctul. Numeroşi patrioţi au murit peste tot în lume de infarct sau de atac cerebral în momente total nepotrivite, lăsând în urmă o mulţime de întrebări. Totuşi câteva arme care pot provoca o moarte fără „urme” cauzând infarctul sunt cunoscute să existe.

Pistolul „infarct” CIA

 Informaţii despre această armă provin dintr-o audiere ţinută de senatul american în 1975 a comisiei „Church Committee”.

Arma a fost prezentată comisiei şi apare şi într-un clip video al audierii. Este vorba de un pistol care funcţionează cu curent electric, fiind capabil să tragă un mic proiectil până la distanţa de 100 de metri. Proiectilul se dizolvă integral în corp şi eliberează o toxină care cauzează victimei infarct. În urma sa, arma nu lasă decât o mică înţepătura, iar victima poate chiar, în funcţie de proiectil, să nu simtă nimic.

Mai multe aici: The CIA’s Secret Heart Attack Gun

 

Spray-ul ucigaş

 În 1961, un spion KGB pe nume Bohdan Stashynsky, avea să fugă din Berlinul de est în Berlinul de vest cu soţia sa germană, și să aducă informaţii despre o armă teribilă pe care chiar el o folosise pentru asasinarea a doi dizidenţi. Era vorba de un spray letal care trebuia doar pulverizat în direcţia victimei, iar vaporii emanaţi o ucideau într-un timp foarte scurt.

bdtt infart 300x168 - 15 Teorii Conspiraţioniste care s-au dovedit în timp a fi adevărate
Teorii Conspiraționiste: arma perfecta

Mai multe: Aici

Umbrela Bulgărească

 Umbrela bulgărească este o umbrelă care ascunde un mecanism pneumatic ce trage o mică bilă care conține ricin concentrat. Are o tijă scobită în care se așează o bilă cu nişte orificii în care se află otrava. O astfel de umbrelă a fost folosită pentru asasinarea scriitorului bulgar dizident Georgi Markov pe podul Londrei în 7 septembrie 1978, acesta murind câteva zile mai târziu. În acest mod, dispozitivul ucigaş şi-a căpătat numele de „umbrela bulgărească”.

Vezi aici: The Curious Case of the Poisoned Umbrella

# Operatiunea Mockingbird (5)

 Adepţii teoriilor conspiraţioniste continua să afirme că nu putem avea încredere în presa “mainstream” deoarece jurnaliştii acestui tip de presă, denumită la noi şi “naţională,” nu au cum să rămână independenţi.

Dacă la noi ar fi de ajuns să menţionăm numele fostului agent secret Robert Turcescu care s-a auto-deconspirat, la case mai mari lucrurile sunt mult mai complexe. În Statele Unite însă funcţionează libertatea de exprimare şi aşa aflam din când în când câte ceva.

Operațiunea Mockingbird a fost un program al Agenției Centrale de Informații a Statelor Unite (CIA) care a început în primii ani ai Războiului Rece și care a încercat să manipuleze populaţia prin mass-media în scopuri propagandistice.

Potrivit autorului Deborah Davis, Operațiunea Mockingbird a recrutat principalii jurnaliști americani într-o rețea de propagandă. Sprijinul CIA pentru grupurile de jurnalişti, dar şi de activişti civici, a fost deconspirat atunci când un articol din revista „Ramparts” din 1967 a dezvăluit că Asociația Națională a Studenților din S.U.A. a primit finanțare de la CIA.

În 1975, investigațiile „Church Committee” au arătat legăturile agenției CIA cu jurnaliști și grupuri civice. De-a lungul timpului si alte dovezi au întărit ideea că Statele Unite au în continuare un program de manipulare a opiniei publice pe care îl activează în anumite situaţii.

# Fumatul dăunează grav sănătății (4)

 Deşi pare un lucru cunoscut de toată lumea, lucrurile stau puţin altfel. Companiile producătoare de ţigări cunoşteau că fumatul este periculos şi că îşi expun consumatorii la boli grave, dar au preferat să tacă. Mai mult decât atât, între anii 1930-1950 mai multe companii de tutun au demarat o campanie de publicitate agresivă în care doctorii recomandau „fumatul”.

ScreenShot 20210128101022 300x158 - 15 Teorii Conspiraţioniste care s-au dovedit în timp a fi adevărate
* Teorii Conspiraţioniste – Camel si Doctorii

 

 În clipul Camel, mai mulţi doctori erau întrebaţi ce marca de ţigări consuma, întrebare la care toţi răspundeau Camel. Lucrurile nu s-au oprit aici, ţigările ajunseseră să fie recomandate de medici persoanelor cu gâtul iritat, femeilor însărcinate şi persoanelor depresive.

 Legătura dintre fumat şi cancerul de plămâni a început să fie observată din anii 1940, dar atunci nu era vorba decât de o „conspiraţie”. La începutul anilor 1950, cercetările arătau o legătură statistică incontestabilă între fumat și cancerul pulmonar, dar abia la sfârșitul anilor 1990 Philip Morris a recunoscut că fumatul poate provoca cancer, şi abia la începutul anilor 2000 producătorii de ţigări au introdus avertismentele pe produsele lor.

Vezi Aici: When Cigarette Companies Used Doctors to Push Smoking

 

# Guvernele iti urmăresc activitatea on-line (3)

 Conform unui raport publicat de Electronic Frontier Foundation (EFF), o organizație nonprofit majoră care apără libertățile civile în lumea digitală, guvernul Statelor Unite accesează datele utilizatorilor unor platforme publice și aplicații. În 2016, guvernul Statelor Unite a trimis către Facebook cel puțin 49.868 de cereri pentru a accesa date despre utilizatori. În aceeași perioadă de timp, a mai trimis 27.850 de solicitări către Google și 9.076 către Apple.

Vezi Articol: Who Has Your Back? Government Data Requests 2017

# Vremea a fost militarizata, iar guvernele lumii duc un război meteorologic (2)

 Faptul că statele puternice duc un război „meteorologic” încă este considerat de mulţi o banală „teorie a conspiraţiei”, totuşi numeroase informaţii au ieşit la iveală în a doua jumătate a secolului XX care transformă acesta „conspiraţie” într-un fapt istoric.

 În anii 1950, în Statele Unite controlul vremii a fost un subiect major de discuții: au existat atât audieri în Congres cât şi articole în principalele publicațiile care investigau dacă acest lucru ar putea fi posibil şi dacă exista un program în acest sens. În 1963, Fidel Castro a acuzat oficial Statele Unite că au dirijat uraganul Flora, care a ucis cel puțin o mie de oameni în Cuba. Iar potrivit unui articol dintr-un număr din 1958 din revista „Popular Science”, oamenii de știință americani se temeau că „rușii ar putea fi în fața noastră în ceea ce privește controlul vremii”.

Vezi: Aici Articol

Și Rusia poate controla vremea

 În 2010, BBC publica un articol intitulat „Russian appeal of ‘weather control’” (Rusia apelează la „controlul vremii”). Articolul porneşte de la faptul că niciodată în istoria recentă a Rusiei, parada militară dedicată zilei naţionale nu a fost perturbată de vreme rea. Articolul discuta în cel mai ştiinţific mod cu putinţă despre impactul pe care îl are asupra mediului faptul că Rusia îşi poate controla vremea şi că poate să trimită zăpada departe de Moscova.

Ar mai fi de menționat faptul că în timpul războiului împotriva fostei Iugoslavii, SUA nu a putut să își folosească pe deplin sistemul de rachete ghidate cu laser din cauza condițiilor meteorologice precare, care au durat aproape pe întreaga perioada a conflictului.   

Vezi articol: Russian appeal of ‘weather control’ 

Statele Unite recunosc ca s-au folosit de vreme în război

 În timpul războiului din Vietnam începuseră să apară numeroase zvonuri despre influențarea vremii de către Statele Unite în acest război. Un articol publicat în Scince din 1972 spunea:

În ultimul an, zvonurile și speculațiile, alături de dovezi ocazionale şi circumstanțiale, s-au acumulat la Washington, în sensul că armata a încercat să crească precipitațiile în Indochina pentru a împiedica infiltrarea inamicului în Vietnamul de Sud.”

ScreenShot 20210128092056 300x172 - 15 Teorii Conspiraţioniste care s-au dovedit în timp a fi adevărate
*  Teorii Conspiraţioniste: Războiul Meteo

Vezi Articol: Rainmaking: Rumored Use Over Laos Alarms Arms Experts, Scientists

 Dar secretarul apărării lui Nixon, Melvin Laird, a răspuns categoric unui senator: „nu ne-am angajat niciodată în acest tip de activitate în Vietnamul de Nord”.

Vezi Aici: Declarația lui Laird

Cum era normal, toată lumea a observat că Statele Unite nu au negat că ar avea un asemenea program sau că ar fi fost folosit vremea în Laos, Cambodgia, sau Vietnamul de Sud.

Adevărul a ieșit la suprafață:

 Într-o audiere a senatului, Dennis J. Doolin, secretar adjunct al apărării, și Locotenent Colonel Ed Soyster din armata americană, reprezentând șefi de stat major, au declarat subcomitetului Senatorial pentru relaţii Externe (Senate Foreign Relations) că în acea perioadă au avut loc 2.602 misiuni de „presărare a norilor”, misiuni efectuate dintr-o bază a Forțelor Aeriene din Thailanda. În aceste misiuni s-a aruncat peste nori un total de 47.409 canistre de iodură de argint sau iodură de plumb care au produs ploaie peste Vietnamul de Nord, Vietnamul de Sud, Cambodgia și Laos, începând cu data de 20 martie 1967.

Într-o scrisoare publicată de Comitetul Senatorial pentru relaţii Externe în ianuarie 1974, fostul secretar al apărării Laird și-a cerut scuze pentru negarea sa categorică în 1972. „Tocmai am fost informat”, a scris domnul Laird, „că astfel de activități s-au desfășurat în Vietnamul de Nord în 1967 și din nou în 1968.

Vezi articolul The New York Times din 1978 aici: U.S. Admits Rain Making From ‘67 to ‘72 în Indochina

# Revoluția „furată” din decembrie 1989 (1)

 Deşi astăzi pare un „fapt istoric”, în perioada 1990 – 2000 cei care afirmau că gruparea Iliescu-Roman-Voiculescu au dat o lovitură de stat cu sprijin rusesc erau consideraţi „conspiraţionişti”, iar povestea era catalogată ca o simplă şi ridicolă „teorie conspiraţionistă”.

 La acea dată „raţionalii”, unii deveniţi „jurnalisti progresişti” între timp, îl ridicau în slăvi pe Ion Ilescu şi promovau ideea că, acesta ar fi „emanat din mulţime” şi că nu se cunoştea cu Petre Roman. Între timp, marea majoritate a jurnaliştilor şi istoricilor afirma fără perdea că Ion Ilescu şi gruparea sa au dat în 1989 o lovitură de stat cu ajutorul URSS.

Alte Teorii Conspiraţioniste

 Alte teorii Conspiraţioniste care nu mai sunt disputate de nimeni sunt: Conspirația Becului (Light Bulb conspiracy), Programul de cercetare OZN (American şi Rusesc), Project Sunshine din SUA.

(a) Conspirația Becului

 Light Bulb Conspiracy (conspiraţia becului) spune că, companiile care produc electrocasnice fixează o dată de expirare pentru produsele lor. Durata de viaţă a unui produs nu trebuie să fie nici prea scurtă, în asa fel încât să enerveze clientul, dar nici prea lungă, să pericliteze vânzările companiei. Astfel, undeva între 2 şi 5 ani consumatorii trebuie să îşi schimbe electrocasnicele.

 A fost observată pentru prima oară la becurile incandescente, a caror durata de viaţă a început să scadă proporţional cu creşterea vânzărilor şi a fost constatata în mod indiscutabil la imprimantele cu cerneală care se blochează după un număr de foi printate.

Conspiraţia “Planned Obsolescence”, cum mai este numită, se bazează pe existenţa in 1920 a Carteluli Phoebus, ce s-a bazat pe o înţelegere a producătorilor de becuri precum Philips, General Electric, Osram spre a reduce durata de viaţă a becurilor pentru a creşte vânzările.

Vezi mai mult: AICI UN ARTICOL

(b) OZN

 Deşi atât statele Unite cât şi fostul URSS au negat existenţa unui program de cercetare a fenomenelor OZN şi a posibilelor legături cu viaţa extraterestră, desecretizarea unor documente a atestat faptul că fenomenul era cercetat asiduu.

 În 2017, The New York Times a estimat că programul spaţial american dedicat OZN-urilor s-ar ridica la 22 milioane de dolari anual.

Vezi aici: Articolul The New York Times

(c) Project Sunshine din SUA

Catalogată ca fiind cea mai ridicolă conspiraţie, această teorie acuza guvernul Statelor Unite că fură cadavre pentru experimente.

 Şi în realitate…. guvernul Statelor Unite a pus la cale o reţea mondială pentru a fura cadavre şi părți de cadavre de copiii pentru a face experimente pe ele. Deoarece aveau nevoie de țesuturi tinere pentru teste nucleare, au pus la cale în 1953 o rețea mondială de agenți pentru a găsi copii decedați recent. Timp de 50 de ani au prelevat probe, membre şi chiar corpuri de copiii, fără a cere permisiunea a peste 1.500 de familii îndurerate.

Teorii Conspiraţioniste

 Există numeroase alte Teorii Conspiraţioniste pe care nu le vom mai prezenta în detaliu în acest articol deoarece ar însemna să facem un roman foileton, de la otrăvirea băuturii în perioada prohibiţiei la certificate de vaccinat, numeroase Teorii Conspiraţioniste s-au dovedit a fi adevărate.

Vezi si alt articol despre Teorii Conspiraţioniste:

6 Conspiracy Theories That Turned Out to Be True

 

***

Războiul informațional

 

Related Images:

Citeste si …

2 Comentarii

  1. Vreti istorie cenzurata? In anii 50 tatal meu ca sef birou informatii in Securitate a condus comandourile Securitatii in confruntari cu Iugoslavia pentru Banat si a condus mai bine de 10 operatiuni de comando pe centre de comanda si pe unitati militare din care a avut un singur esec. Comandourile erau pe model de comando sub steag fals cu un intreg sistem de evitare a acuzatiilor planifocat de dinaintea operatiunilor in care a utilizat veterani de pe frontul de est – oamenii maresalului Antonescu.
    Vrei alta ,,teorie a conspiratiei”??? Cel mai dur caz a fost cazul ,, granicerilor cu gaturile taiate” in care am avut zeci de militari in termen omorati de securistii iugoslavi in atacuri pe timp de noapte la baioneta. Aveam armata concentrata pe granita cu munitie si cu baioneta la arma si astazi oficial pe toata perioada anilor 50 MApN-ul neaga concentrarea armatei romane! Pierdeam in acelasi timp Banatul si Transilvania.
    Vrei alta teorie a conspiratiei??? Alt caz e cazul exterminarii comunitatilor de romani-aromani-istroromani strans si arhivat de tatal meu ca sa fie utilizat de presedintele Dej la ONU in cazul pierderii Banatului. Comunitatile de romani-aromani-istroromani au fost exterminate in executii si in gropi comune pentru care au fost alcatuite primele dosare cu crime impotriva umanitatii pe ofiteri de Securitate(UBDA) de dupa 1945 pentru care s-a trecut inclusiv la operatiuni de lichidare peste granita dar si la lichidarea celor capturati – daca nu stiai Securitatea si prin asa ceva directiile militare au ,,aranjat” mai multi securisti decat tot anticomunismul la un loc si la aceste operatiuni s-a incercat inclusiv arestarea sefilor PCR din Banat ca spioni iugoslavi dupa capturarea unei spioance iugoslave mai criminala decat Vida Nedici – coordona deportarile de romani din Banat…
    Mai vrei? Revolta antisovietica condusa de tatal meu si blocata de unchiul lui Petre Roman adica de generalul Alexandru Roman …. Alta revolta antisovietica a fost la inlocuirea ofiterului Setu impuscat la Berna cand 10 ofiteri au refuzat sa fie racolati si sa lucreze pentru sovietici….
    Mai vrei? Bun…. Experimentul Pitesti nu e singurul experiment pe anii 50 si mai exista experimentul Deva in care mai multi ofiteri au fost executati prin lupte sambo cu gaturile rupte si unuie i-au rupt coloana – a ramas paralizat.
    Si asa ceva nu e decat o introducere ca nu am intrat nici macar in horthysti cu crime de razboi… protejati de Centrul Wisenthal in interesul Ungariei – cei care au scapat au participat la revolutia ungara din 1956….
    Stiti bine cune sunt ca doar l-am scuipat pe Basescu….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*