Google dorește dispariția sitului de socializare „Parler” după ce Donald Trump şi-a deschis cont acolo.
Parler se prezintă ca o reţea socială „imparțială” și care „nu cenzurează postările pe criterii politice” deși există afirmații că lucrurile nu stau chiar așa, oricum Parler a devenit în ultimul timp din ce în ce mai populară printre persoanele interzise pe Twitter.
Cum a fost interzis cel mai puternic om de pe planetă
Donald Trump avea un cont personal pe Twitter, unul care avea 88 de milioane de urmăritori şi care era diferit de contul lui oficial POTUS, de preşedinte în funcție al SUA care are doar 33.4 de milioane de urmăritori. După ce Donald Trump a făcut o postare pe pagina personal Twitter, compania de socializare a decis să îi şteargă contul fără avertizare şi fără să fi exista vreo încălcare explicită a regulamentelor.
Preşedintele în exerciţiu postase pe pagina personală numită @realDonaldTrump
„Celor 75.000.000 de patrioți americani care m-au votat, AMERICA FIRST și MAKE AMERICA GREAT AGAIN, vor continua să aibă o VOCE GIGANTĂ mult timp de acum în viitor. Nu vor fi nerespectați sau tratați nedrept în niciun fel, sau sub nici o formă !!! ”
După blocarea pe contul personal, preşedintele a postat pe contul oficial de campanie care a fost, de-asemenea suspendat, a urmat și contul oficial de preşedinte POTUS, care de-asemenea a fost suspendat pe acesta Trump a scris:
„Pentru toți cei care m-au întrebat, nu, nu voi merge la inaugurară din 20 ianuarie (a noului preşedinte).”
Twitter a suspendat mai multe conturi republicane precum cele ale gen (r) Michael Flynn şi al avocatei Sidney Powell..
Echipa preşedintelui Trump s-a mutat pe Parler, rețeaua pe care activau şi alţi republicani. După ce s-a aflat că preşedintele s-a mutat acolo, el a fost urmat de foarte mulţi republicani, iar platforma aproape că a cedat tehnic din cauza numărului mare de accesări.
Parler: La cei mici se aplica alte măsură …
Până aici totul pare a fi relativ ok, mergând pe ideea ca fiind „afacerea lor fac ce vor”, deşi am mai explicat că nu este chiar aşa, că aceste reţele sociale din U.S beneficiază de o protecţie specială ca „reţele publice” conform Legii Comunicaţie 230 (Communications Decenct Act`s 230) care le exonerează de orice acuzaţii legate conţinutul urcat de utilizatori. Practic atât cât “platformele sociale” respecta “dreptul la libera exprimare” conţinutul distribuit în reţea nu le aparţine, răspunzător fiind doar utilizatorul, dacă acestea moderează conţinutul devin “platforme editoriale” şi pierd protecţia acordată “platformelor publice”.
Platformele editoriale (ziare, reviste, televiziuni) precum C.N.N au dreptul să accepte sau să refuze conţinut care nu încalcă legea în funcţie de propriile lor criterii, dar trebuie să semneze contract individuale de drept de autor cu fiecare creator de conținut şi pot fi acţionate în instanţă pentru materialele publicate. Dacă sunt platforme publice atunci acestea sunt nişte simpli furnizori ale unei modalităţi de comunicare precum o compania de telefonie sau un serviciu de curierat
Prin urmare preşedintele s-a mutat pe Parler, fiind urmat de milioane de susţinători şi lucrurile păreau că s-au linişti, conspiraţionişti, extremişti şi “neo-nazistii” vor rămâne pe Parler iar neo-marxisti pe Twitter. Dar surpriză, aici intervine schizofrenia socială progresista, dacă apărătorii Twitter ţipau la unison că “e platforma lor, regulile lor” povestea nu se aplică şi pentru platformele altora.
Big-Tech au început să tune şi să fulgere ca Parler trebuie să interzică pe cine vor ei şi să “respecte” regulile lor.
Parler și neo-comuniștii
Apple anunță brusc şi fără alte discuţii că dacă Parler nu introduce o politică de moderare/cenzurare a comentariilor, postărilor, aplicația va fi scoasă din AppleStore. Iar Google merge și mai departe și fără nici o notificare prealabilă scoate aplicația Parler de pe GoogleApp Store.
Google anunţa ulterior că AppParler este periculoasă deoarece compania a eşuat să scoată “postari incitatoare la violenţă”. În ceea ce privește Parler, directorul executiv al aplicației, John Matze, a spus:
„Nu vom ceda în favoarea companiilor motivate politic și nici în faţa persoanelor autoritare care urăsc libera exprimare!„
Gigantul Amazon (deținut de Google) care găzduieşte pe servele sale situl Parler a declarat că urmează să suspende serviciu de găzduire web al platformei alternative, dacă aceasta nu se conforma politicilor de cenzurare a ştirilor. John Matze a anunţat că nu va cedat în fața presiunilor şi că s-a pregătit pentru această situaţie.
Lansat în 2018, Parler s-a dovedit deosebit de popular în rândul susținătorilor președintelui american Donald Trump și al conservatorilor de dreapta din lumea întreaga. Aceste grupuri au acuzat frecvent Twitter, Facebook și Instagram că le-au cenzurat pe nedrept opiniile şi au îndemnat lumea să aleagă platformele alternative.
Războiul informaţional este prezent pe platforma Parler din 2020 unde sunt distribuite periodic articolele platformei noastre. Vezi: AICI
Alte represalii
Pagina Mişcării Conservatoare WalkAway condusă de Brandon Straka a fost ştearsă de pe FaceBookşi toţi membrii echipei sale au fost interzişi, acesta a decolat:
„Astăzi, eu şi echipa mea am primit în acelaşi timp mesaje care ne anunţau că ne-au fost închise conturile şi că grupul WalkAway a fost eliminat. Grupul avea 508.000 de membri”, „Toţi angajaţii mei au fost blocaţi”, a precizat el. „Toţi voluntarii mei au fost interzişi. Oricine are legătură cu organizaţia mea a fost interzis.” a declarat Straka pentru The Epoch Times.
FaceBook a anunţat de-asemenea că l-a suspendat pe Donald Trump până la sfârşitul mandatului.
Ce pare a scăpa comentatorilor conservatori este că această “luptă” nu are aproape nimic cu Donal Trump, acesta s-a întâmplat să fie exponentul a tot ce BigTech urăşte, e alb, bogat, heterosexual, creştin şi Conservator. Prin cenzurarea lui Trump în ultimele zile ale mandatului său, BigTech transmite un mesaj clar că puterea lor este supremă, dacă preşedintele celei mai puternice tari de pe planetă este “pus la colţ” a fost cenzurat de ce șansă poate avea oricare dintre noi?
Platformelor alternative … ultima redută
Ridicare platformelor alternative pare a fi cea mai mare ameninţare la adresa BigTech, doar că aici principiile invocate de ei nu se aplică şi celor mici iar cele aplicate celor mici nu se aplica si giganților. Astfel ideea că Gab, Parler, MeWe, Bitchute, Brighteon, Rumble, Mobdro, Telegram, Signel, ar crea nişte “camere de ecou” nu se aplică şi unor platformele că FaceBook sau Twitter care promoveaza o singură opinie în chestiuni precum alegerile din statele unite, coronavirus sau vaccin.
De-asemenea conceptul “e compania noastră regulile noastre” nu se aplică şi celor susmenţionaţi, dar se aplica FaceBook, Google sau Twitter aveam dea-face clar cu o dubla măsura.
SURSE:
# Epochtimes-romania
# Americanpatriots.club
Twitter Blacklists Trump Campaign and Digital Director Gary Coby
# BBC
Google suspends ‘free speech’ AppParler
# Theepochtimes
Trump Responds to Twitter’s Permanent Account Suspension
Fii primul care comentează