Patogeni de tuberculoza și pneumonie pe măștile folosite de copiii din Statele Unite

Masti infestate cu patogeni de tubelcuroza

 305 vizualizări

Patogeni de tuberculoza și pneumonie pe măști
Patogeni de tuberculoza și pneumonie pe măști

Măștile faciale un pericol grav pentru sănătatea copiilor, patogeni de tuberculoza și pneumonie găsiți pe măștile copiilor

 Un grup de părinţi din Florida a decis să ducă la un laborator măştile folosite de copiii lor, pentru a afla ce microbi sunt pe acestea… Rezultatul testelor de laborator a fost pur şi simplu şocant. O grămadă de patogeni foarte periculoşi au fost găsiţi pe acele măşti, inclusiv mai multe tipuri de bacterii ce cauzează pneumonie şi tuberculoza. În imaginea de mai jos vedeţi microorganismele identificate în urma testelor de laborator pe măştile purtate de copii la şcoală.

ScreenShot 20210621050633 300x154 - Patogeni de tuberculoza și pneumonie pe măștile folosite de copiii din Statele Unite

 Raportul obţinut de aceşti părinţi a aratat că măștile au fost contaminate cu bacterii, paraziți și ciuperci, inclusiv trei cu bacterii periculoase patogene și cauzatoare de pneumonie.

10 patogeni periculoși și un virus

 Şase măşti au fost supuse unor analize sofisticate, un singur virus a fost găsit pe o singură mască (herpes virus alcelafină 1) dar 10 alţi patogeni periculoşi au fost găsit.

Streptococcus pneumoniae (pneumonie)

Mycobacterium tuberculosis (tuberculoză)

Neisseria meningitidis (meningită, sepsis)

Acanthamoeba polyphaga (cheratită și encefalită amebică granulomatoasă)

Acinetobacter baumanni (pneumonie, infecții ale fluxului sanguin, meningită, ITU – rezistente la antibiotice)

Escherichia coli (intoxicație alimentară)

Borrelia burgdorferi (cauzează boala Lyme)

Corynebacterium diphtheriae (difteria)

Legionella pneumophila (boala legionarilor)

Staphylococcus pyogenes serotip M3 (infecții severe – rate de morbiditate ridicate)

Staphylococcus aureus (meningită, sepsis)

Analizele au stabilit jumătate dintre măști au fost contaminate cu una sau mai multe tulpini de bacterii cauzatoare de pneumonie. O treime au fost contaminate cu una sau mai multe tulpini de bacterii cauzatoare de meningită. O treime au fost contaminate cu agenți patogeni bacterieni periculoși, rezistenți la antibiotice. În plus, au fost identificați agenți patogeni mai puțin periculoși, inclusiv agenți patogeni care pot provoca febră, ulcere, acnee, infecții cu drojdie, gât strep, boli parodontale, febră patată a Muntelui Stâncos și multe altele.

Date despre studiu

Măștile de față studiate au fost noi sau proaspăt spălate (cele din pânză) înainte de a fi purtate și au fost purtate timp de 5 până la 8 ore, majoritatea în timpul școlii de către copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani.

 Una a fost purtată de un adult. Un tricou purtat de unul dintre copii la școală și o mască necunoscută au fost testate ca controale. Nu s-au găsit agenți patogeni pe controale; pe probele luate din partea superioară și inferioară a tricoului au fost găsite proteine care se găsesc în mod obișnuit în piele și păr, împreună cu unele frecvent întâlnite în sol.

 Un părinte care a participat la studiu, doamna Amanda Donoho, a comentat că acest mic eșantion indică necesitatea unor cercetări suplimentare:

„Trebuie să știm ce punem pe chipurile copiilor noștri în fiecare zi. Măștile oferă un mediu cald și umed pentru dezvoltarea bacteriilor. „

 Acești părinți locali au apelat la un laborator pentru că erau îngrijorați de potențialul contaminanților de pe măștile pe care copiii lor au fost obligați să le poarte toată ziua la școală. Prin urmare ei au decis trimită măștile la Centrul de Cercetare și Educație în Spectrometrie de Masă al Universității din Florida (University of Florida’s Mass Spectrometry Research and Education Center) pentru analiză.

Vezi Articolul sursa Aici

Ce spune Organizația Mondiala a Sănătății și UNICEF?

 Organizația Mondiala a Sănătăți, cel mai progresist si restrictiv organism și UNICEF recomandă copiilor peste 12 ani să poarte măști ca li adulți. Cu toate acestea in multe țări vedem copiii de 8 ani, 6 ani sau chiar mai mici purtând măști.

Vezi articol: Children and masks

Surse:

PDF – cu studiul

Raportul

***

Războiul Informațional

 

Related Images:

Citeste si …

GIRL UP
Incorect politic

Proiectul “ GIRL UP !” sau despre inițierea copiilor în ideologia de gen

Strategia națională de (re)educare parentală Strategia națională de (re)educare parentală a fost doar aparent retrasă și neasumată de către Ministerul Educației Naționale – contrar răspunsului oficial dat societății civile. Cu această ocazie, s-a aflat că […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*