Rod Dreher si-a lansat cartea „SĂ NU TRĂIM ÎN MINCIUNĂ”

Rod Dreher - "SĂ NU TRĂIM ÎN MINCIUNĂ"

 208 vizualizări

Rod Dreher
Rod Dreher - SĂ NU TRĂIM ÎN MINCIUNĂ

Rod Dreher, americanul convertit la ortodoxie și-a lansat cartea „SĂ NU TRĂIM ÎN MINCIUNĂ

 Rod Dreher un american născut în 1967 şi convertit la ortodoxie şi-a lansat vineri 5 iunie 2021 în curtea Bisericii Precupeţii Noi din Bucureşti ultima sa carte „Să Nu Trăim În Minciună”. Cartea a apărut la editura contramundum şi este prezentată ca „Un manual pentru disidenții creștini”

 Rod Dreher, pe numele real Raymond Oliver Dreher Jr este un scriitor, blogger și editor conservator american Este editor și blogger senior la The American Conservative și autor al mai multor cărți, printre care best-seller-ului The Benedict Option „Opțiunea Benedict” tradusă şi în romana, How Dante Can Save Your Life, și Live Not by Lies. A scris despre religie, politică, film și cultură în publicaţii precum: Naţional Review , Naţional Review Online, The Weekly Standard, The Wall Street Journal, Touchstone, Men’s Health, Los Angeles Times și alte publicații.

Rod Dreher despre noul totalitarism de catifea

 Rod Dreher este un bun cunoscător totalitarismului care a sugrumat Europa de Est timp de aproape 50 de ani, în această carte el observă semnele unui totalitarism de tip nou care pare să se instaleze încet, dar sigur, în America și în restul Occidentul zilelor noastre.

 Un totalitarism te tip nou pe care Dreher îl numește „de mătase”, acest totalitarism este promovat, printr-un asalt ideologic, al așa-numitelor elite culturale din universități, din industria filmului, de corporații ori de mass-media. În fine noul totalitarism este implementat, prin metode de cenzură și de supraveghere a persoanei, fără precedent în istorie, prin complicitatea guvernelor-Big Tech.

 Tineri care aparţin culturii creştine europene sunt învăţaţi să se simtă inferiori şi vinovaţi, arma principală folosită este „toleranta”, figurile proeminente din mediile academice şi religioase se tem să intervină din frica de a nu fi proclamaţi intoleranţi.

Un american despre Europa de est

 Rod Dreher şi-a povestit experienţa pe care a trăit-o în Ungaria a găsit o tânără generaţie care este învăţată de masmedia să îşi urască propria cultură pe care o văd că inferioară şi să accepte necondiţionat tot ce vine din vest ca „superior”.

 Rod Dreher a subliniat că el nu vine din America să ne „înveţe” ci în fapt noi avem ce să îi învăţăm pe occidentali, el vine doar să ne reconfirme valorile pe care noi deja le avem. El ne îndeamnă să ne pregătim pentru persecuţiile ce vor urma organizându-ne pe grupuri mici şi mărturisind mesajul evanghelic celor tineri,

 Rod Dreher îşi începe cartea prin apelul mereu actual al lui Alexandr Soljeniţân ‘Să nu trăim în minciună’ , acesta nu se „ruşinează” în a aminti nume precum Gheorghe Calciu sau Iustin Parvu şi ne îndeamnă nu ne lepădăm de tradiţiile şi credinţele noastre strămoşeşti.

Autorul crede în mod indiscutabil ca peste umanitate va veni un nou totalitarism şi că în această privinţă se lucrează asiduu în special asupra minţilor copiilor care au telefoane inteligente de la vârste foarte fragede prin intermediul carola sunt expuşi la pornografie şi la ideii nocive.

 Din postura sa de mare gânditor şi autor conservator american Raymond Oliver Dreher Jr , vine să spulbere miturile propagandistice care ne inoculează de anii buni ca anumite ideii conservatoare sunt promovate exclusiv de „extremă dreaptă” şi de trolii Rusiei. El vine din Statele Unite să ne atenţioneze că ce întâmplă peste ocean nu este de bun augur, iar ce astăzi vedem în america va veni mâine şi în România, indiferent că ne place sau nu, aşa că e bine să nu fim prinşi nepregătiţii.

Cartea poate fi gasita la editura contramundum

Vezi informații despre carte aici: SĂ NU TRĂIM ÎN MINCIUNĂ

***

Războiul informațional

Related Images:

Citeste si …

Cătălin Danoiu administratorul site-ului Veghe Patriei, reținut de polițiști
Incorect politic

Cătălin Danoiu administratorul site-ului Veghe Patriei, reținut de polițiști

Cătălin Dănoiu administratorul site-ului Veghe Patriei, reținut de polițiști. Firul întreg al evenimentelor:  Joi, 16 Noiembrie, Serviciul de Investigații Criminale (SIC) a descins la locuința bloggerului Cătălin Danoiu, cunoscut în mediul online ca: „De Veghe […]

1 Trackback / Pingback

  1. Rod Dreher, americanul convertit la ortodoxie denunta CRIMELE Ministerului de Interne din Romania si atrocitatile comise in tara noastra. Vrednic este! – Veghe Patriei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*