Un elicopter american Black Hawk a aterizat forţat la Bucureşti. Ce am fost şi ce am ajuns?

Black Hawk a aterizat forţat la Bucureşti

 155 de vizualizări

Un elicopter american Black Hawk a aterizat forţat la Bucureşti
Black Hawk a aterizat forţat la Bucureşti

Un elicopter american Black Hawk a aterizat forţat la Bucureşti. Ce am fost şi ce am ajuns? Câteva Teorii Conspiraționiste

 Un elicopter Black Hawk a aterizat forţat în piaţa Charles de Gaulle. chiar pe șosea, unde a doborât doi stâlpi de iluminat şi a avariat o maşină. Elicopterul buclucași zbura la circa 300 de metri altitudine şi efectuă zbor de antrenament fiind parte dintr-un grup de şase elicoptere, care se antrenau pentru ceremonia care trebuia să aibă loc în 21 iulie, în Piaţa Arcului de Triumf.

 Ca urmare a incidentului suntem informaţi că au fost anulate zborurile de Ziua Aviației (20 iunie), a anunţat Constantin Spînu, șeful Direcției Informare și Relații Publice din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Ambasada SUA  a transmis că lucrează cu autoritățile române pentru rezolvarea situației.

“Ambasada SUA a luat cunoștință de incident și urmărește îndeaproape evoluțiile. Înțelegem că nu au existat răniți. Lucrăm alături de partenerii noștri români pentru rezolvarea situației și vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, arată un comunicat al biroului de presă. Vezi Digi24

Ce am fost si ce am ajuns

 În perioada comunistă România a fost singura ţară din cadrul pactului de Varşovia care nu a avut trupe sovietice cantonate pe teritoriu național. Această mare realizare a diplomaţiei comuniste a fost posibilă în anul 1958. Totodată nu putem să nu observăm că în întreaga istorie a aviaţiei româneşti niciodată nu s-a întâmplat ca un aparat de zbor să aterizeze forţat în mijlocul unui oraş.

 Elicopterul „parcat” în buricul capitalei României a transmis un mesaj foarte greu de înghiţi pentru mulţi românii care au comentat foarte dur pe reţelele de socializare şi internet. Presa dâmboviţeana s-a limitat să preia doar glumele şi a evitat comentările neplăcute care semnalează o profundă frustrare prezenta în rândul populaţiei.

Un Black Hawk la „curtea” lui Iohannis

 În primul românii s-au întrebat de ce au nişte armate străine drept de survol asupra Capitalei până la urmă se putea întâmpla chiar mai rău şi elicopterul putea să cadă pe Guvern sau Palatul Cotroceni. Deşi oficial s-a spus că este vorba de un exerciţiu destinat zilei aviaţiei internați români s-au întrebat dacă şi România participa la parada militară de la Washington şi dacă noi avem dreptul de survol a Casei Albe sau Pentagonului.

 Din nou a ieşit ca păduchele în frunte statutul nostru de Colonie unde stăpâni îşi trimit toate vechiturile (vă daţi seama ce bine se descurca în timp de război elicopterul cu pricina), apoi tupeul incredibil al pilotului care a ales să aterizeze pe bulevard. Chiar în vecinătatea zonei unde a aterizat elicopterul Black Hawk era o zonă verde cu stuf şi arbori decorativ şi la o aruncătură de băţ Parcul Herăstrău dar pilotul a preferat bulevardul ca pistă de aterizare.

Teorii conspiraţioniste privind elicopterul american Black Hawk

 În privinţa elicopterului american Black Hawk au apărut două teorii conspiraţioniste. Prima spune că elicopterul care venea dinspre Arcul de Triumf ar fi tranzitat bulevardul Kiseleff unde se afla Ambasada Rusă şi ar fi fost lovit de un EMP (impuls Electro-Magnetc). O altă teorie propune că armata americană ar fi testat aterizarea forţată pe un bulevard din Bucureşti pentru o misiune pe model operaţiunilor Margareta 1 şi 2 ale armatei naziste.

Operațiunea Margareta I și II

 Operațiunea Margareta denumită în germană Unternehmen Margarethe a fost numele real a două planuri elaborate de Wehrmacht în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru ocuparea Ungariei și a României, în ipoteza în care acestea ar fi întors armele şi ar fi trecut de partea aliaţilor.

 Operațiunea Margareta I, de invadare a Ungariei, a fost pus în aplicare în data de 19 martie 1944. Conform unor rapoarte militare româneşti ea s-ar fi desfăşurat astfel: un tren militar german ce tranzita Ungaria a primit ordin să se oprească lângă Budapesta (în miezul nopţii) şi împreună cu trupele deja prezente în Ungaria au ocupat obiective strategice.

 Trupele hitleriste nu au întâmpinat nici-o rezistență, operațiunea realizându-se ușor și fără vărsare de sânge, unguri s-au culcat liberi şi s-au trezit sub ocupaţie.

Un plan similar a fost conceput şi pentru România dar a fost anulat ca urmare a puterii de convingere a Mareşalului Antonescu care l-a asigurat pe Hitler că România va continua războiul.

 În ziua de astăzi un plan similar ar putea fi realizat doar prin folosirea unor elicoptere de transport trupe tip Black Hawk. Ipoteza că trupele americane ar fi testat posibilitatea aterizării rapide a trupelor lor pe bulevardele româneşti o găsim că plauzibilă.

Operatiunea Marghareta 2 – reloaded

 Totodată remarcăm că întreaga clasă politica românească pare a fi preluată de un grup de indivizi ce au legături evidente unii cu ceilalţi şi care au avut o ascensiune fulminanta în cadrul partidelor lor. Personaje precum Iohannis, Dragnea, Catu au apărut din senin spre a îi înlătura pe mai vechii Crin Antonescu, Frorin Grindeanu, Ludovic Orban. E posibil să se întâmple multe chestii pe care noi nu le ştim.

Elicopterul Black Hawk avea un personal de circa 8 membri un pic cam mult pentru un zbor de antrenament pentru o paradă. Conform acestui scenariu elicopterul ar fi testat atât posibilitatea de aterizare într-o zonă strategică dar şi reacţia autorităţilor.

Ambasada Rusă şi EMP

 EMP respectiv electromagnetic pulse adică puls electromagnetic denumit și perturbare electromagnetică tranzitorie, este o scurtă explozie de energie electromagnetică. Originea unui astfel de impuls poate fi naturală sau creată de om și poate apărea ca un câmp radiat, electric sau magnetic sau ca un curent electric condus.

Impactul unui EMP este în general perturbator sau chiar dăunător echipamentelor electronice, iar la niveluri mai ridicate de  energie, un eveniment puternic EMP, cum ar fi un fulger, poate deteriora obiecte fizice, cum ar fi clădirile sau structura şi funcţionarea aeronavelor.

 Se cunoaşte existenţa unor arme EMP capabile să producă efectele dăunătoare asupra echipamentelor electrice. Potrivit cercetărilor efectuate de Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite, armele EMP au potențialul de a perturba infrastructura critică neprotejată din Statele Unite și ar putea avea impact asupra a milioane de persoane în părți mari ale țării.

 Găsim folosirea unui EMP de către Ambasada Rusă ca fiind foarte improbabil deoarece efectele unui EMP asupra unui elicopter spre deosebire de un avion ar fi instantanee, elicopterul s-ar prăbuşi brusc din aer. Pilotul american ar fi trebuit să fie un adevărat magician ca o dată lovit de un EMP să mai ducă un elicopter tip Black Hawk la sol în siguranţă fără nici un fel de echipament electric funcţionar şi cu elicea funcţionând doar cu energia cinetică iniţială.

Concluzia Finală

Fie că a fost o defecţiune fie altceva nu stăm bine deloc, dacă a fost o defecţiunea înseamnă că aliaţi ne trimit toate vechiturile, dacă a fost un test cu atât mai rău. Oricum rămâne cu un gust amar că aparatele de zbor ale altei armate au primit aprobare să zboare prin Capitală la o înălţime atât de mică.

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*