Omagierea Eroilor Neamului, Generalul Theodoru la Mănăstirea Comana şi la mormântul lui Tudor Greceanu

 205 vizualizări

Generalul Theodoru
Generalul Theodoru

Înălțarea Domnului și Omagierea Eroilor Neamului, Generalul Theodoru la Mănăstirea Comana şi la mormântul lui Tudor Greceanu

 Şi în anul acesta legendarul scriitor și om de arme, aviatorul și veteranul de război General în retragere Radu Theodoru, a omagiat Eroii Neamului, de Înălțare, la mausoleul eroilor de la Mănăstirea Comana. Cu o zi înainte, pe 1 iunie, Generalul Theodoru a fost prezent si la Cimitirul Bellu unde a fost sfinţită crucea memoriala a aviatorului Tudor Greceanu.

 TUDOR GRECEANU eroul celui de-Al Doilea Război Mondial, As al aviației regale de vânătoare și deținut politic cu 17 ani de temniţă bolşevică la activ, îşi duce somnul de veci la cimitirul Ortodox Bellu. Mormântul său fusese abandonat şi năpădit de buruieni Asociaţia „Alături de Eroi” şi Generalul Theodoru s-au implicat pentru refacerea mormântului şi ridicarea unei cruci comemorative.

 Pe 1 iunie General Theodoru, Asociaţia „Alături de Eroi„, Asociația de „Reconstituiri Istorice Ferdinand I” au participat la sfinţirea crucii comemorative ridicate la căpătâiul aviatorului Tudor Greceanu. Generalul Radu Theodoru a ţinut o cuvântare emoţionantă în care a elogiat memoria marelui dispărut. Totodată, îndrăgitul general a amintit istoricilor de astăzi că nu a existat dictatura „comunistă” ci dictatura “iudeo-maghiaro-bolsevică”.

General Theodoru la Mănăstirea Comana

 Pe 2 iunie, de 10 ani de zile, la iniţiativa Generalului Theodoru, se ţine la Mănăstirea Comana o comemorare a eroilor români uciși pe Neajlov. Se spune că aici nu poţi săpa o grapă în zona Bălţii Comana şi in sus pe cursul râului Neajlov fără să găseşti oseminte al soldaţilor din primul şi din al doilea război mondial mergând până la Mihai Viteazul.

 Aici la Mănăstirea Comana în 2011 a apărut iniţiativa ridicării unui osuar unde să fie depuse osemintele a cca 800 de soldaţi descoperite în această zonă, iniţiativa concretizată 4 ani mai târziu. Tot la Comana, la iniţiativa General Theodoru şi a unui grup de patrioţi, a fost ridicată o troiţă comemorativă de cca 3 metri jumate dedicată soldaţilor romani care au pierit în bătălia de la Cotul Donului.

 Sfânta Mănăstire Comana a devenit un important loc de pelerinaj pentru patrioţii din întreaga ţară şi un reper pe harta României. Mănăstirea Comana, fondată în 1461 de Voievodul Vlad Țepeș, în prezent este Mănăstire de Călugări şi are în administrare unul dintre osuarele importante ale primului război mondial.

***

Războiul informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*