
Baza militară NATO de la Cincu – Romanii vor PACE nu Război, militanții pacifiști au fost la fata locului.
Duminică 20 noiembrie 2022 un grup de români foarte motivați s-au deplasat din proprie inițiativă în județul Brașov la baza militară Cincu, bază la care staționează militari francezi, belgieni și olandezi spre a transmite un mesaj de pace. Argumentele grupului de activiști români sunt aceleași cu ale pacifiștilor din Europa: „NATO este o alianță defensivă care nu-și mai respect statutul”, “Ucraina nu este membră NATO”, implicarea NATO în acest război ar putea să declanșeze un conflict global.
Cu această ocazie a fost depusă “Declarația susținătorilor păcii” simultan cu un buchet de flori destinat soldaților români cantonați la Cincu. În această declarație de pace se solicita neimplicarea României în război.
O baza militara NATO la Cincu ?
Ceea ce multă lume nu conștientizează, este că escaladarea acestui conflict ne poate duce la un dezastru planetar. România nu este amenințată în mod direct iar țara noastră în urma declanșării unui război ar putea deveni prima ținta lovită. Delegația care s-a deplasat la baza militară Cincu este susținută de un număr mult mai mare de cetățeni români, care din diverse motive nu s-au putut organiza suficient de repede, timpul fiind foarte scurt.
Din mesajul Declarației reiese teama românilor față de o eventuala escaladarea conflictului și de implicarea țării noastre în războiul altora.
Această escaladare poate fi generată și de aducerea pe teritoriul nostru a unor tehnici superioare de luptă care ar putea transforma țara noastră într-o țintă.
Cum funcționează „Umbrela NATO”
Adevărul este că scutul NATO (celebra “umbrelă” NATO) nu este o protecţie destinată României şi Poloniei ci o protecţie în doi sau mai mulţi timpi pentru Statele Unite. Un astfel de sistem oferă protecție prioritara centrului de comanda si din păcate in acest context România este zidul exterior.
Astfel dacă începe cel de al III-lea război mondial, Statele Unite vor putea să îşi lovească direct potenţialii inamici: Rusia, China, Iran, etc., în timp ce potenţialii duşmanii ai NATO vor trebui să distrugă mai întâi bazele scutului, ca apoi să încerce să lovească centrul de comandă.
Practic vorbim de o umbrelă al cărui centru de comandă este reprezentat de tijă, iar România, Polonia şi alte aflate state aflate la margine susțin spiţele acestei umbrele. Statele Unite, Marea Britanie, Canada și Australia se simt foarte sigure de beneficiile oferite lor de această umbrela, în timp ce noi suntem precum răţuştele plutitoare (ducks sitting) iar aliatul strategic este vânătorul camuflat în tufiş.
Despre Doctrina Monro, Pre-Emptive Strike si alte lucruri despre care romanii nu au habar
Dacă în trecut doctrina Statelor Unite era să nu iniţieze niciodată vre-un război cu o ţară ce posedă armament nuclear, se pare că administraţia Biden, promovează din ce în ce mai mult o aşanumită “prima lovitură” preventiva (preemtive strike).
Doctrina “Pre-Emptive Strike” este o politică ce a fost aplicată în trecut de administraţia Bush, justificând atacarea Irakului din motive de siguranţă naţională. La vremea aceea o întreagă isterie a fost generată la nivel internaţional, afirmându-se cu subiect si predicat că Irakul ar mai fi avut foarte puţin până ar fi fost capabil să producă arme de distrugere în masă, arme capabile să lovească teritoriul Statelor Unite sau interesele lor din alte țări.
În acest contest intervine şi celebra doctrină Monro (Monroe Doctrine) care, iniţial proclama că puterile europene nu se mai pot implica în afacerile interne ale Americilor, dar ulterior a fost reinterpretata in sensul ca orice amestec în interesele Statelor Unite din orice parte a lumii, poate fi considerat un act de agresiune.
Astfel s-a ajuns iniţial la Războaiele Bananiere, când Statele Unite au intervenit în numeroase conflicte din America Latină şi Caraibe culminând cu intervențiile recente din Irak şi Afganistan, care se aflau total în afara zonei lor de influință.
Pe baza experienţei acestor războaie Corpul Marin al Statelor a publicat în 1940 un manual militar intern numit “Small Wars Manual” (Manualul Războaielor Mici) în care se amintește faptul că Corpul Marin al Statelor Unite a avut între anii 1800 şi 1940, 180 de intervenţii în 37 de ţări.
Aceste intervenţii au avut loc (conform manualului) pentru a proteja interesul Statelor Unite în zonă, proprietatea sau siguranţa cetăţenilor americani aplicând fie tactica “eroziuni” trupelor inamice, fie tactica “anihilării” lor.
Declarația de la Cincu
Ucraina este cunoscută ca fiind țara în care numeroşi politicieni şi oameni de afaceri din Statele Unite au afaceri, inclusiv familiile Biden şi Clinton. Conform doctrinei Monro dar şi a Manualului Războaielor Mici, Statele Unite ar avea suficiente motive să intervină militar în Ucraina, unde invazia rusă afectează în mod indiscutabil proprietatea şi afacerile unor cetăţeni americani.
Singura problemă este că U.S. nu sunt de capul lor ci parte dintr-o alianța și orice intervenţie în acest conflict ar putea declanşa al treilea război mondial la graniţele noastre.
Motivaţi de faptul că România ar putea fi aruncată într-un război pe pe care nici un român nu şi-l doreşte, Ukraina fiind o ţară cu care nu suntem tocmai prieteni, grupul de iniţiativă pentru pace a depus prin cei 9 reprezentanți prezenți, Declarația pe care o reproducem mai jos:
ROMÂNIA 20.11.2022
Noi, românii, vrem PACE
Către:
Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” Cincu
În atenția Domnului Comandant Colonel Alexandre Feligonde
DECLARAȚIA SUSȚINĂTORILOR PĂCII
Un grup de români ne-am unit în jurul apelului „Noi, românii, vrem PACE!” deoarece noi iubim pacea și iubim viața! Suntem profund afectați de pierderile umane (militari, civili, copii) și materiale generate de războaie. Inimile noastre sunt alături de familiile și prietenii tuturor victimelor căzute în războaie.
În condițiile în care în România nivelul de trai a scăzut considerabil în ultimii ani, nu ne dorim altceva decât PACE! Pace, înțelegere, prietenie! România și toate popoarele lumii au nevoie de pace.
Nu există niciun motiv real care sa justifice prezența masivă a trupelor franceze (în speță) sau a trupelor NATO (în general) și a armamentului greu pe teritoriul României ÎN TIMP DE PACE. Noi, românii ne arătăm PROFUND ÎNGRIJORAȚI că această prezență va fi intrinsec un factor destabilizator pentru echilibrul și așa fragil al păcii în zonă, în mod special pe teritoriul suveran al României și de aceea ne manifestăm prin acest act DEZACORDUL PREZENȚEI trupelor străine armate în număr masiv pe teritoriul României, implicit al trupelor franceze.
***
De asemenea suntem în asentimentul localnicilor din zona UM Cincu „Getica” care își exprimă îngrijorarea și dezacordul prezenței militarilor aici, atât de aproape de pământurile și casele lor. Vă atragem atenția asupra unui aspect crucial, anume că prezența unui număr așa de mare de militari și tehnică militară face din UM Cincu și a altor facilități din România ocupate de armatele NATO, ȚINTE într-un război în care România nu-și dorește să fie parte beligerantă, războiul ruso-ucrainian chiar dacă și în mod indirect.
Decizia factorului politic este în flagrant dezacord și oprobiul public în ce privește acordul prezenței forțelor NATO, de aceea, noi, românii vă cerem să diminuați prin relocare pe alte teritorii decât cel al României a tehnicii armamentistice grele și umane ÎN CEL MAI SCURT TIMP! Prezența militarilor forțelor NATO în țara noastră creează tensiuni care se pot reflecta în mod tragic asupra poporului român, puteți trăii cu vina?! Nu vrem ca flacăra războiului să se extindă și asupra României!
Milităm pentru pace și pentru neimplicarea României în războiul ruso-ucrainiean.
In încheiere putina istorie:
Ar mai fi de amintită că în perioada 1776 si 2019 armata Statelor Unite a întreprins peste 400 de intervenţii militare şi a fost implicată în 30 de lovituri de stat (coup d’état) statistică pe care o poate verifica oricine pe celebra enciclopedie wikipedia (Vezi: AICI). Paradoxal Statele Unite nu a făcut decât 11 declaraţii de război prima fiind făcută în dată de 18 iulie 1812 împotriva Marii Britanii, iar ultima la 5 iulie 1942 împotriva României.
Prin urmare rezultă că Guvernul Statelor Unite este foarte rezervat în a îşi asuma o declaraţie de război şi prefera să susţină direct sau indirect diverse grupuri militare insurgente sau una din părţile beligerante. Vezi o istorie a conflictelor militate americane.
Ţinând cont de informaţiile prezentate până la acest punct, putem concluziona că situaţia din Ucraina este mult mai complicată decât ce se vede la televizor. Dacă nu se va ajunge la un război se va încerca scoaterea castanelor din foc cu mâinile altora iar dacă se va ajunge la un nedorit război noi vom deveni o ţintă sigură. În acest context aliaţii noştri ar trebui să se gândească mai întâi la siguranţă aliaţilor lor aflaţi în bătaia puştii muscalilor şi mai apoi la interesele lor din Ukraina.
***
Fii primul care comentează