Asa s-au lepădat de martirul Mircea Vulcănescu.

 119 vizualizări

liceului Mircea Vulcănescu
liceului Mircea Vulcănescu

S-au lepădat de martirul Mircea Vulcănescu. Conducerea liceului a schimbat numele în cel mai mare secret.

 În Decembrie 1989 perspectiva lepădării de Hristos părea hilara, au urmat circa 20 de ani în care oricine putea să spună aproape orice, să publice orice, am avut personalităţi care uni şi-au manifestat public simpatia faţă de Ion Antonescu alţi faţă de Ceauşescu. România părea ţara cea mai democratică cu putinţă unde se putea dezbate orice subiect. Apoi o Fereastră Overton a fost aplicată, am început uşor să renunţăm la anumite tradiţii să adoptăm altele să demolat anumite statui şi să ridicăm altele. Astăzi am ajuns de unde am plecat în anii 50 martirii temniţelor comuniste sunt reincriminați de fii celor care i-au ucis atunci, lumea tace complice iar numele liceului Mircea Vulcănescu este doar primul dintr-o lungă listă.

 Astăzi sunt atacaţi “doar”martirii temnițelor comuniste, mâine va fi credinţa noastră strămoşeasca, care oricum este mult prea “intolerantă” pentru noile valori. Vorba aia „nu se mântuie oricine” iar asta e deja discriminare.

Au hotărât să schimbe numele Liceului Mircea Vulcănescu

 Suntem informaţi că numele Liceului Mircea Vulcănescu a fost schimbat ieri în Liceul Economic nr. 1. În cea mai mare liniște, de astă dată fără a mai convoca consiliul profesoral, conducerea a decis unilateral schimbarea numelui. Oportuniștii din fruntea acestui liceu au considerat numele marelui savant drept o povară în aceste zile de restriște pentru tot ceea ce înseamnă românism și credință strămoșească. Și au găsit mai nimerit să se scuture de un asemenea lest decât să se lupte pentru demnitate.

 De la “mai bine mort decât comunist” am ajuns la eliminarea martirilor temniţelor comuniste din viaţa publică, istoria este scrisă fără de ruşine ca în timpul tovarăşului Mihail Roller. Lui Mircea Vulcănescu i-au fost puse toate etichetele progresiste la modă şi nimeni nu s-a mai obosit să verifice adevărul.

 S-a spus despre Mircea Vulcănescu ca o fost “criminal de război” ar fi participat la deportarea evreilor sau la jefuirea lor, că ar fi simpatizat cu nazişti şi multe altele (legionar… etc), toate au fost demontate dar adevărul pare să conteze mai puţin. Evreul Netta Gheron, ministru de finanțe în Guvernul Ion Antonescu superiorul lui Mircea Vulcănescu a fost reabilitat recent. Conform legislaţiei sovietice oricine susţinea războiul contra Uniuni Sovietice era criminal de război, un fapt aberant, asa au ajuns cei doi “Criminali” șeful a fost reabilitat subordonatul este astazi epurat politic.

O noua lume minunată …

 Scriam cu ceva timp în urma cum militanţii Black Lives Matter au vandalizat statuia lui Miguel de Cervantes, din San Francisco autorul îndrăgitului roman Don Quijote. În minţile confuze ale tinerilor progresişti Don Quijote era un supremațist alb iar Sancho Panza „sclavul lui de culoare„. Adevărul era ca însuşi Cervantes a ajuns să fie sclav timp de 5 ani, fiind capturat prin 1575, de piraţii berberi care astăzi am spune că erau majoritari “negrii” şi “maro”.

 Adevărul pare să conteze mai puţin când este generată o noua istorie, lucrurile par a funcţiona astfel: se promovează o serie de informaţii false care să aibă un impact emoţional pe o perioadă scurtă de timp, iar pe acest fond se urmăresc a se obţine ceva. În momentul în care adevărul iese la iveală efectele sunt deja de cele mai multe ori ireversibile.

Cum s-a procedat ?

 Însă de această dată o mobilizare a societăţii civile fără precedent a reuşit să informeze atât opinia publicat cât şi factori decidenţi, încercările de demolare a statuii lui Mircea Vulcănescu şi prima încercare de schimbare a numelui liceul au eşuat. Acesta a fost momentul în care au fost puse în practică cele mai negre tactici: intimidarea şi ameninţarea. Informaţii pe surse ne spus că persoanele din conducerea liceului Mircea Vulcănescu se temeau că vor pierde finanţarea reabilitării liceului şi totodată erau stresate de presiunile făcute asupra lor.

 Prin urmare fără a mai convoca consiliul profesoral, fără a mai informa opinia publică într-o tăcere totală conducerea a decis schimbarea numelui. Aci nu s-au mai aplicat cunoscutele clişee de transparentă şi implicarea tuturor factorilor precum: profesori, părinţi, elevi.

Ce înseamnă decizia conducerii liceului Mircea Vulcănescu ?

 Decizia liceului Mircea Vulcănescu este doar o primă etapă vor urma altele care vor include avize de la Ministerul Învăţământului şi aprobarea Consiliului local al Sectorului  4.

 Lupta nu este încă pierdută dar precedentul a fost creat, procedurile de schimbare a numelui unui liceu au fost demarate în urma unor presiuni politice. Lista instituţiilor de învăţământ a căror nume se doresc schimbate include nume ca Mircea Eliade, Octavian Goga, Bogdan Petriceicu Haşdeu, Mihai Eminescu, toţi se fac vinovaţi că au gândit politic incorect la vremea lor. Probabil ulterior se va cere şi scoaterea acestora din program, iar ţinând cont că atât în perioada antebelică cât şi în perioada interbelică mai toţi intelectuali noştri cu puţine exempţi au fost conservatori de dreapta rezultă că vom pieride peste 70% din cultura Românească.

 In concluzie nu trebuie sa uitam ca atât comunismul cat și nazismul nu s-au instalat peste noapte, la început cetățenii s-au bucurat de toate drepturile iar apoi încet încet, pe nesimțite s-a instalat teroare.

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

1 Comentariu

  1. Stimată redacție,
    Formularea „…atât comunismul cat și nazismul nu s-au instalat peste noapte…” este eronată, deoarece conține cuvîntul „comunismul”. Comunism nu a existat pe nicăieri.„Comunist” a fost și Iisus Hristos, care lua de la bogați și dădea săracilor. Prin asemenea sintgme schiloade, îl faceți pe Tommaso Campanella să se răsucească în mormînt.
    În loc de „comunism” scrieți și gîndiți corect „iudeo-bolșevism”!
    Sugerez să pub licați, în serial, studiul de aici:
    https://www.marxists.org/romana/m-e/1844/problema.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*