Ana Pauker din nou la modă ? Revoluția a învins!

 153 de vizualizări

Ana Pauker a bagat spaima in burghezi

Ana Pauker din nou la modă ? Revoluția a învins, Pauker a fost detronată

În zilele de 8 și 9 martie 2019, urmează să aibă loc simpozionul științific „FEMEI CELEBRE ALE ROMÂNIEI ÎNTREGITE”, organizat de Biblioteca judeţeană „Ștefan cel Mare” din Vaslui. La eveniment co-participa şi Arhivele Statului.

Sunt anunţate prelegeri despre femei celebre ale României interbelice Regina Maria, Ana Elisabeta Brâncoveanu (contesă de Noailles), Marta Trancu – Rainer, Hortensia Papadat- Bengescu , Olga Văitoianu, Cecilia – Cuțescu Storck, Smaranda Brăescu, etc

Pe afiş apar chipuri de femei celebre ale României Mari, precum Virginia Andreescu Haret , Ecateria Teodoroiu, Cecilia – Cuțescu Storck, Alexandrina Gr. Cantacuzino, Ana Aslan , Smaranda Brăescu, sărea în evidenţă Hannah Rabonsohn ( cunoscută şi sub numele „de scena Ana Pauker ).

53121559 10218108535496069 3906556116179353600 n - Ana Pauker din nou la modă ? Revoluția a învins!
ANA PAUKER a facut ROMANIA INTREGITA ?

Ne punem întrebarea ce caută doamna Hannah Rabonsohn pe un afiş despre România Întregită ?

Pentru doamna Hannah Rabonsohn ar trebui creat un alt eveniment „Totalitarismul şi Femeile” de exemplu. Această femeie a ajuns celebra după instaurarea regimului comunist. Mai bine merita Elena Lupescu această onoare, NU doamna Rabonsohn care era comunista.

 La 11 mai 1921 Congresul Partidului Socialist a adoptat hotărârea de transformare în Partid Comunist şi afilierea la Internaţionala a III-a. Ca urmare a angajamentelor semnate de comunişti romanii în documentele de partid a fost introdusă lozinca autodeterminării până la separarea de statul român a provinciilor istorice (Transilvania, Basarabia şi Bucovina) care în viziunea Moscovei fuseseră anexate de statul „imperialist” România. Doamna Rabonsohn a fost arestată în 1922, împreună cu Marcel Pauker, pentru că făceau parte dintr-o grupare politică care milita pentru destrămarea României. Atât de mult urau comunişti România Întregită încât au cerut lui Ion Flueraş, membru al delegaţiei socialiştilor români la Moscova să părăsească Rusia, reproşându-i că participase la Adunarea de la Alba Iulia de la 1918, Deci ce legătură are comunista Hannah Rabonsohn cu România Întregită.?

Victor Roncea a postat pe pagina sa de socializare, un mesaj de protest, la care a ataşează şi conversaţia purtată cu Arhivele Naţionale:

La Vaslui şi Arhivele Naţionale ANA PAUKER A FĂCUT ROMÂNIA MARE!
Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui şi Doamna Monica Negru de la Arhivele Naţionale ale României se încăpățânează să ne transmită – instituția prin tăcere mormântală și cercetătoarea prin câteva comentarii pe care le reproduc mai jos – că nu e nimic rău ca ANA PAUKER să intre în galeria „FEMEI CELEBRE ALE ROMÂNIEI ÎNTREGITE”. Muzeul trebuie să-și recunoască greșeala și să schimbe Afișul, despre asta este vorba. În plus, după cum se vede, istoricii vasluieni au ajuns să-și facă documentarea de pe Wikipedia, pentru că au greșit până și fotografia SMARANDEI BRĂESCU. Iată, deja două motive să schimbe Afișul. Dar n-o vor face. Știți de ce?

Pentru că prostia guvernează România. De sus până jos. Redau comentariile de pe pagina de FB a Arhivelor Naţionale:

Monica Negru: Este o sesiune științifică și se cuvine să combateți științific un aspect care vă contrariază.
Femei celebre nu trebuie vizualizate exclusiv pozitiv, pot fi femei celebre foarte negative. România Întregită a fost în anii interbelici, ani în care a trăit și a activat și Ana Pauker (1893-1960). Pentru Ana Pauker – o femeie celebră pledează diverse fapte: a fost prima femeie vicepremier și ministru de externe (atât din istoria României, cât și din lume), una dintre puținele femei din epoca stalinistă ajunsă în funcții înalte.

Mădălin Cristian Focșa: Sunteţi sigură că Pauker a fost celebra în România înainte de 40 ? Căci doar aşa s-ar justifica mesajul afişului…

Victor Roncea: Doamna Monica Negru, merita şi Elena Ceauşescu să fie acolo. Femeie a fost, de activat revoluţionar a activat în perioada interbelică şi unde mai pui că a ajuns mai sus decât Ana Pauker! Celebră, nu-i aşa?!
Nu o scoate nimeni din istorie pe Ana Pauker. Dar dacă discutăm despre ştiinţă, arătaţi-ne vă rugăm cu acribia Dvs ştiinţifică unde se încadrează Ana Pauker în descrierea acestui eveniment.

Monica Negru: Aşa cum Nicolae Ceauşescu este parte a istoriei, nici Elena Ceauşescu nu poate fi exclusă, iar celebri sunt amândoi… Credeţi că istoria reală, cu bune şi cu rele, înseamnă ignorare sau uitare?

-*-

Victor Roncea: Stimată Doamnă, am scris în câteva rânduri că nu despre asta este vorba. Departe de mine acest gând. Cu aceasta se ocupă un Institut plătit din banii noștri, nu eu. Și n-am auzit breasla istoricilor revoltându-se la apariția unor legi cu totul aberante, care exclud adevăruri ale istoriei reale, așa cum spuneți. Subiectul este modul prezentării. Punerea Anei Pauker pe afiș în rând cu eroinele. Trebuia diferențiată, despre asta este vorba. Nu în ultimul rând, dl. Alin Spânu mi-e amic și sunt sigur că tratează personajul cu stea roșie în frunte cu profesionalism. Aici este vorba despre un afront la adresa unor eroine naționale, despre o lipsă de bun simț istoric și național, după cum am spus.

Le-am recomandat celor de la Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui să schimbe afișul, care, după cum se vede, a revoltat destulă lume. Nu poți să amesteci în aceeași galerie și eroi și criminali, să-i pui practic pe același podium, decât dacă ești puțin atrofiat sufletește și nu numai. Opinia mea.

Victor Roncea: Nu în ultimul rând, v-am rugat să-mi spuneți unde se încadrează figura Anei Pauker în această descriere de mai jos a evenimentului, care aparține chiar organizatorilor. V-aș ruga să-mi redați exact fraza, propoziția, cuvântul. „Muzeul Județean ,,Ștefan cel Mare” Vaslui, alături de Consiliul Județean Vaslui, organizează Simpozionul științific „Femei celebre ale României Întregite”. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 8 și 9 martie 2019, începând cu orele 10:00, în sala „Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Vaslui. Simpozionul științific „Femei celebre ale României Întregite” este înscris în programul „CENTENARUL MARII UNIRI – 2019” al Ministerului Culturii și Identității Naționale.


De Ziua Femeii ne propunem o dezbatere despre adevăratele modele feminine, care și-au pus amprenta asupra istoriei țării.

Dorim să aducem în discuție atât personalitățile feminine istorice care au schimbat destinul național, prin aportul adus la construirea României Mari, cât și pe cele deschizătoare de drumuri în diverse domenii: științifice, artistice și culturale, care ne-au format identitatea și au făcut cunoscută România în lume.


În contextul aniversării Centenarului Marii Uniri evocăm, prin intermediul acestui eveniment, femeile care și-au lăsat amprenta în istorie prin curaj și credință în forțele proprii. O parte dintre aceste femei deosebite au rămas în istoria scrisă, o altă parte au fost date uitării.”

-*-

Preda Mihăilescu: Monica Negru – Încântătoare doamna savant, cred că este cazul că să redefiniţi evenimentul, în primul rând. Şi în al doilea rând să vă decideţi ce vreţi – căci cred că aţi realizat ambiguitatea şi contradicţia postării d-voastre. Pentru ce o promovaţi? Ca figura negativă, cum spuneţi? Sau ca femeie care a ajuns la culmile puterii câteva decenii înaintea lui Lenutza? Vă daţi seama că sunt două criterii ce se bat cap în cap, şi ar fi trist să … fiţi la mijloc.

Cine este Pauker

Cine este dara Hannah Rabonsohn ( adică „Ana Pauker” )? Hannah s-a născut în 1893, la Codăești, Vaslui într-o familie de evrei, bunicul ei a fost rabin, iar tatăl – haham. A fost căsătorită cu Marcel Pauker care de asemenea provenea dintr-o familie de evrei. Singura performanta notabilă din timpul României Reîntregite au fost arestările ei din 1922 şi 1935. Este eliberată în 1941 ca urmare a unui schimb de prizonieri şi lăsată să plece în Uniunea Sovietică, se va întoarce în 1944 îmbrăcată în uniforma sovietică pe un tanc al armatei de ocupaţie. Acesta este momentul în care cariera ei politica începe.

Aceasta a fost secretar general al CC al PMR între 1944 și 1948; din noiembrie 1947 până la excluderea ei din viața politică în 1952, ministru de Externe al RPR și membru al Secretariatului General al Partidului Comunist Român, PCR (din 1948 redenumit Partidul Muncitoresc Român, PMR, după care în 1968 a revenit la titulatura PCR); președinte de onoare al Uniunii Femeilor Democrate Române (UFDR) (1948-1952), continuatoarea Uniunii Femeilor Antifasciste Române. Moare la Bucureşti în 1960 într-un anonimat aproape total. Este considerată femeia care a ocupat cele mai înalte funcţii în România comunistă apare şi pe coperta prestigioasei reviste “TIME Magazine “ in 1948. Nu are nici o legătură cu întemeierea Romaniei Intregite.

Revoluția a învins !

În final după ce pagină de facebook a Arhivelor Naţionale a fost inundată cu comentări de protest, organizatori au înlăturat-o pe doamna Pauker de pe afiş.

53160308 10161377904550114 2443714371403120640 n - Ana Pauker din nou la modă ? Revoluția a învins!
ANA PAUKER A CAZUT

Revolutia a invins!

SURSE:

Arhivele Nationale – Eveniment FaceBook

***

Dogaru Victor/ Razboiul Informational

Related Images:

Citeste si …

Deutsche Presse-Agentur
Stiri externe

Publicația germana Deutsche Presse-Agentur jigneşte România vorbind de anexarea Ardealului

Agenția de presă Deutsche Presse-Agentur scrie despre „anexarea unei părți a Ungariei”   Agentia de stiri germana Deutsche Presse-Agentur, joacă de aniversarea centenarului cartea revizionistă. Ştirea este difuzată și pe postul public de televiziune ZDF […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*