Canada lansează primul program de despăgubiri pentru victimele vaccinului anticovid

Despăgubiri pentru victimele vaccinului Anti-Covid

 215 vizualizări

despăgubiri pentru victimele vaccinului Anti-Covid
despăgubiri pentru victimele vaccinului Anti-Covid

In Canada la Toronto se lansează primul program de despăgubiri pentru victimele vaccinului Anti-Covid

 La Toronto se anunţa iniţierea unui program național de compensare destinat persoanelor cu problemele de sănătate cauzate de vaccin. Programul anunțat pentru prima dată în luna decembrie 2020, a fost lansat oficial marțea trecută, permițând canadienilor care au prezentat reacții adverse severe la un vaccin COVID-19 să solicite despăgubiri.

 Programul de asistență pentru vătămările cauzate de vaccin, anunțat într-o declarație emisă de dr. Theresa Tam, va oferi sprijin financiar celor care se va stabili că au căpătat o problema gravă și permanentă după administrarea unui vaccin autorizat de Health Canada în Canada sau administrat în Canada după data de 8 decembrie 2020 .

Despăgubiri pentru cei vătămați

 Prin urmare orice persoană care a dobândit o reacție adversă severă la un vaccin COVID-19 va fi eligibila pentru a primi despăgubiri în cadrul programului canadian prin depunerea unei cereri.

Aplicantul va trebui să răspundă la următoarele întrebări:

Ați fost vaccinat în Canada?

Ce provincie sau teritoriu a avut loc vaccinarea?

Data vaccinării a fost înainte sau după 8 decembrie 2020.

Vătămarea este gravă și permanentă sau a dus la moarte (unei rude)?

Despăgubiri si pentru rudele celor decedați

 Potrivit Agenției de Sănătate Publică din Canada (PHAC), sprijinul financiar va fi, de asemenea, disponibil pentru persoanele aflate în întreținerea celor care au murit după vaccinare. Acest sprijin poate include înlocuirea venitului, despăgubirii, acoperirea cheltuielilor de deces, inclusiv cheltuieli de înmormântare și alte costuri eligibile, cum ar fi cheltuielile medicale neacoperite.

Cuantumul sprijinului financiar acordat va fi stabilit de la caz la caz, dar compensația va fi retroactivă de la data vătămării sau decesului. În ceea ce privește ceea ce constituie leziunilor grave sau permanente, PHAC spune că pacienții eligibili trebuie să fi suferit

„leziuni care pot pune viața în pericol sau care pot schimba permanent starea de sănătate, care pot necesita spitalizare sau o prelungire a spitalizării existente și duce la dizabilități sau incapacități persistente sau semnificative , sau în cazul în care rezultatul este o malformație congenitală sau moartea. ”

 Iniţial detaliile despre programului de compensare a persoanelor vătămate, anunțul de guvern în decembrie 2020, a rămas neclar, provocând îngrijorări din partea avocaților și indignare din partea celor vătămaţi de vaccinurile COVID-19. Deși reacțiile foarte grave la vaccin au fost rare – estimate la mai puțin de una la un la milion, potrivit PHAC – acestea au existat.

Statistici din Canada

 Începând cu 21 mai, au existat 5.989 de rapoarte de evenimente adverse în Canada în urma unui vaccin COVID-19, reprezentând 0,029 la sută din totalul dozelor administrate. Dintre acestea, 1.126 au fost considerate grave, reprezentând 0,006 la sută din toate dozele. Începând cu săptămâna trecută, au existat puțin peste două duzini de cazuri confirmate de trombocitopenie trombotică imună indusă de vaccin, cunoscută și sub numele de VITT, în Canada, provenită de la vaccinul AstraZeneca COVID-19, cu alte 14 în curs de investigare.

 Cinci persoane au murit din cauza acestei afecțiuni. Avocații din Canada solicită un VISP din anii 1980 până în prezent. Canada a fost singură națiune G7 fără un astfel de program, deși Quebec are în vigoare o versiune provincială din 1987. Există, de asemenea, un fond pentru 92 de țări cu venituri mici și medii, oferit prin Organizația Mondială a Sănătății și prin programul COVAX. Aceste programe sunt menite să sprijine pe cei care suferă de efecte secundare grave de la un vaccin sau tratament, fără a da vina pe companiile farmaceutice care ar putea fi mai lente să dezvolte un tratament dacă sunt considerate responsabile pentru fiecare efect advers al unui vaccin. Programul Canadei va fi administrat de RCGT Consulting în numele PHAC și acceptă deja reclamații.

 Programul de compensare va acoperi toate vaccinurile actuale și viitoare autorizate de Health Canada. O lege similara exista si in Statele Unite unde exista si o curte de justiție specializata in vătămările cauzate de vaccinuri.

SURSE:

Ctvnews.ca

Canada launches its first national vaccine injury compensation program

 

***

Războiul Informațional

 

Citeste si …

rețeaua Soros
Bucuresti

Românul care afirma ca poate deconspira rețeaua Soros revine cu noi precizări

Românul care afirma, în articolul precedent, ca poate deconspira rețeaua Soros revine cu noi precizări  În urmă cu câteva zile Asociaţia Civică Dreptate începea prezentarea unui caz complex prin care se anunţa demascarea unei rețele […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*