Si Sorin Grindeanu cere sa renunțăm la „Naționalism”

Gata cu Nationalismul

 1.893 de vizualizări

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu cere si el sa renunțăm la „naționalism” si la orice discurs „populist”. Obsesia naţionalismului sau de ce ţi-e frica de aia nu scapi

După preluarea preşedenţiei rotative UE, putem spune că suntem în Uniunea Europeană, pe hârtie măcar, mentalităţile liderilor noştri au rămas blocate în Uniunea Sovietică. Ce a înţeles domnul Grindeanu despre „Europa” şi valorile sale ? a înţeles ce a vrut el să înţeleagă anume că trebuie să „renunţăm la discursul naţionalist” … sau poate ca ştie domnul Grindeanu ceva ce nu ştim noi … încă? [Aici]

Domnul Grindeanu ne declara cu țâfnă:

„Cei mai importanți oficiali europeni ne-au arătat, aseară, la Ateneul Român, că respectă România și îi iubesc valorile. Le mulțumesc pentru lecția de respect și deschidere politică pe care ne-au dat-o. Preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene este un moment important pentru România. Avem 6 luni pentru a demonstra că putem fi una dintre cele mai importante voci ale Uniunii Europene, că putem gestiona dosare complicate și că suntem capabili să armonizăm poziții adverse, în numele intereselor comune europene. Sigur, va fi necesar un efort real din partea tuturor instituțiilor implicate, va fi nevoie de coeziune politică și de multă, foarte multă responsabilitate. Asta înseamnă inclusiv renunțarea la discursurile naționalist-populiste pe care le-am tot auzit în ultima perioadă și care servesc doar oportunismul de moment al unora sau al altora. Trebuie să fim fermi și asumați în ceea ce privește direcția pro-europeană a României. „

 

ScreenShot 20190112144827 - Si Sorin Grindeanu cere sa renunțăm la "Naționalism"
Sorin Grindeanu declaratie

Trăim în România singură ţară din aşa zisa „lume liberă” în care nu avem un partid naţionalist, şi singurul stat membru al UE. care nu are o grupare euro-sceptica.

Adevăratele valori UE

Uniunea Europeană se identifica cel puţin teoretic cu valori similare celebrului citat atribuit lui Voltaire: „Je ne suiş pas d’accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu’à la mort pour que vous ayez le droit de le dâre” . Care în fapt nu era a lui Voltaire ci al lui Evelyn Beatrice Hall, biografa sa născută 90 de ani după moartea lui Voltaire. Indiferent cui îi aparţine citatul, el defineşte una din valorile clasice europene care desparte Europa de regimurile totalitare asiatice şi orientale.

România este în pragul colapsului economic şi social, de 30 de ani suntem călăriţi de urmaşii foştilor kominiternisti, filo sovietici, care momentan au îmbrăcat o haină „occidentală”. Pentru cei interesati recomandam „Tratat de dezinformare„ al lui Vladimir Volkoff, unde este dezbatuta mai pe larg, problema foștilor kominternisti care la căderea URSS si-au mutat afacerile in occident.

Epoca post-decembrista

După 1990 FSN s-a ocupat în mod activ să acapareze toate sferele activităţii politice şi sociale. Astfel FSN a ocupat mai întâi puterea, apoi prin PD-ul lui Petre Roman şi opoziţia. Presa „liberă şi independentă” postdecembristă a fost penetrată de foşti membri de partid Cristian (Tudor) Popescu şi Ion Cristoiu promovaţi imediat la rangul de „formatorii de opinie”, foşti studenţi comunişti de la Ştefan Gheorghiu care se pregăteau a deveni „activişti de partid” au fost de îndată vopsiţi în „societate civilă” cu Silviu Brucan în frunte în aşa zisul Grup de Dialog Social (GDS). Revista 22 si Stelian Tanase.

Distrugerea PNŢ a început încă din 1991 când Corneliu Coposu a fost convins să primească câţiva foşti membri de partid (PCR). Distrugerea PNL a fost ceva mai de durată şi s-a încununat cu fuziunea cu fostul PD a lui Roman şi Băsescu. Nişte pseudo-intelectuali foşti membri de partid precum Pleşu, Liicheanu, sau Boia au fost rapid promovaţi ca „intelectuali de marcă” fiind binecuvântaţi şi cu o fostă editura: „Editura Politică” la care respectivii şi-au făcut un CV impresionant, fără de care respectivii ar fi rămași niște respectabili anonimi.

legionari ilescu - Si Sorin Grindeanu cere sa renunțăm la "Naționalism"

  Încă de la „legionarii lui Iliescu” obsesia principală a fost combaterea naţionalismului, România a fost distrusă, toate fabricile şi uzinele au fost dezmembrate şi vândute la fier vechi, flota a dispărut, orfanii anilor 90 infestaţi cu SIDA, milioane de români au început să îşi părăsească ţara. Ca într-un spectacol absurd clasa politică, presa şi serviciile au avut ca obiectiv principal combaterea celor care iubesc naţia română, cunoscuţi şi sub numele de naţionalişti.

Distrugere totala …

România este ca un palat din care treptat, treptat se fură totul, uşi ferestre, în acoperiş avem deja găuri prin care ploua, proprietari sunt agresaţi, furaţi, înjuraţi. Dar huiduiţi sunt cei care mai spun cu mândrie că sunt romani, se fălesc cu istoria noastră sau se îmbracă în straie strămoşeşti.

Încetul cu încetul a fost instrumentat un curent de manipulare general prin care se doreşte transferarea vinei a tot ce s-a întâmplat asupra naţionaliştilor. Astfel dincolo de tot circul din Piaţa Victoriei, unul din „simbolurile” protestelor anti-psd fostul premier, candidul Ciolos, îşi pleacă cu umilinţă capul în faţa doamnei Dancila. Alţi zmei şi balauri care iau naţionalismul „de coarne” precum Ovidiu Raețchi , Sorin Grindeanu, sau chiar rectorul academiei SRI Adrian Ivan isi înclină si ei capul plini de respect în fata partidului care a devalizat România. Ei dau mana cu cordialitate cu politicienii mitarnici si fatarnici aflați in fruntea unui regim spoliator. Unde este logică ? Dai mâna cu cei responsabili de tragedii precum Mineriada, sau Colectiv dar te declari scârbit când apare un tânăr îmbrăcat în port naţional, care flutura un steag tricolor ? Unde este logica domnilor Ovidiu Raețchi , Sorin Grindeanu sau Adrian Ivan ?

Şi totuşi NU, Uniunea Europeană

  Nu doar politicienii spun „lucruri trăsnite”. In cadrul Conferinței de presă comună, cu ocazia preluării preşedenţiei rotative a UE conferinţa prezidată de domnul Jean Claude Juncker şi de doamna Viorica Dăncilă, ziariştii au avut dreptul să pună patru întrebări – două întrebări pentru presă naţională, două întrebări pentru presă internaţională.

Şansa României să pună o întrebare importantă a fost ratată de o jurnalistă de la TVR 1 Luiza Gireadă care l-a întrebat pe domnul Jean Claude Juncker despre pericolul discursului care critica UE. Smechereste, Claude Juncker a trebuit să se prefacă că nu înţelege întrebarea transmiţând, totuşi … slugilor coloniei România, ca criticile la adresa UE sunt permise si chiar bine venite:

Moderator: Mulţumim, domnule preşedinte! Putem primi acum întrebările presei. Având în vedere că programul este foarte strâns, vor fi patru întrebări – două întrebări pentru presă naţională, două întrebări pentru presă internaţională.

**

Luiza Gireadă (TVR 1): Bună ziua! O întrebare pentru domnul Juncker: cât de îngrijorătoare consideraţi că sunt mesajele antieuropene apărute în ultima perioadă în spaţiul românesc şi ce pot face, pe de-o parte, Comisia Europeană şi celelalte instituţii europene pentru a le combate şi ce ar trebui să facă autorităţile române pentru că aceste mesaje să nu ducă … eu ştiu !!!… la un val de euroscepticism? Aceeaşi întrebare şi pentru doamna premier: ce ar trebui făcut pentru a nu mai avea mesaje antieuropene şi a nu avea consecinţele acestor mesaje? Mulţumesc.

Jean-Claude Juncker : Guvernul român o ştie şi poporul român va afla în curând că trebuie să lucrăm împreună cu preşedinţia română ca un cuplu ideal şi sunt convins că doamna prim-ministru va contribui într-o măsură foarte mare la acest lucru. Eu niciodată nu sunt surprins când Comisia este atacată, asta este regulă. Comisia, oarecum, trebuie să se ocupe de toate problemele care apar şi aş vrea ca în România să nu se mai considere că avem două Europe, adică Europa aşa numită Occidentală şi Europa de Est, adică statele membre care au aderat de la 2004 încoace.

Aş vrea ca preşedinţia română să fie cea în care în mod definitiv să putem dovedi că Uniunea Europeană trebuie să nu mai aibă un tratament diferenţiat faţă de statele membre. Comisia, Parlamentul European, membri acestora vorbesc cu nuanţe despre ceea ce se face în statele membre şi poate câteodată se consideră că este un semn de difuziune, dar Comisia, de fapt, fără excepţie, consideră toate statele membre egale.

 

Euro-îngâmfare doar în Est

Aşa zisa „problema a euroscepticismului” există doar pentru statele din fostul bloc comunist unde educaţia kominternistă persista. Deşi şi la ei în „U.E.„ exista politicieni şi ziarişti cumpăraţi nu regăsim „mândria de a fi sluga” moca. În restul statelor UE euro-scepticismul este un curent perfect acceptat de societate, care nu este nicicând că la noi în colonie asimilat cu nazismul. Mentalitatea de a nu lăsa măcar formal să îţi fie adresate critici este extrem de toxică şi nociva oricărei forme de dialog.

Ca euro-sceptic cu ștate vechi încă de la constituţia „europeană” din 2003, nu mi-ar face nimic plăcere mai mult decât să arăt cu degetul acuzator către UE. Să zic UE nu ne dă voie să fim şi noi un pic mai naţionalişti. Din păcate etica pe care am promis să o respect când am început această platformă nu îmi dă voie să fac asta. Nu este UE, ci sunt „slugile locale”.

Această poveste îmi aduce aminte de celebrele ordine date de Stalin când a decis să fie uciși 10.000 de ţărani. Conducătorii locali, din exces de zel ucideau 20.000 pentru a-si demonstra fidelitatea fata de stăpân. Asa precum domni Grindeanu sau Raețchi sau ziarista TVR1, carora nimeni nu le-a cerut să suprime orice activitate naţionalistă, nu oficial oricum. O fac ei pentru a demonstra cât sunt de capabil să îşi plece capul. Nimeni nu îi opreşte pe germani, francezi, italieni să îşi proslăvească naţionalitatea, frumuseţea ţării, a oamenilor. Coloniile se pare că nu au totuşi acest drept vorba aceea egalitate „egalitate, dar nu pentru căţei.”.

Imnul de stat

Umilința a atins cote nebănuite in momentul intonării imnului național cand Corul Madrigal, probabil la indicațiile organizatorilor, încălcând prevederile Legii 75 din 16 iunie 1994, care precizeaza ca in cadrul unor evenimente oficiale imnul României se poate intona in varianta scurta adica strofele 1, 2, 4, 11, a fost omisa ultima strofa, cea care cuprindea versurile „Preoți cu crucea-n frunte, Căci oastea e creștină „ Conform unor surse apărute in masmedia omiterea a fost intenționată pentru a nu ofensa oficialitățile europene. Acest fapt ne demonstrează ca slugile puse in fruntea coloniei dau dovada de exces de zel pentru a își mulțumi stăpânii.

Această atitudine tolerata si încurajată de U.E., de suprimare a oricărei grupări naţionaliste sau euro-sceptice ar trebui să fie motivul principal pentru desprinderea de comunitatea europeană care promovează si generează slugi care nu tolerează „criticile noastre”. Asta si numai daca am dori sa tineam seama de spusa nespusa a lui Voltaire.

SURSE:

1. Declaratia domnului Grindeanu

Facebook

2. Ovidiu Raețchi

Despre curentelor reacționare, dacopatiile, legionarismele, homofobiile

3. Romania Actualitati

Conferinta de presa comuna Dancila si Jjuncker

4. Romanialibera

Rectorul Academiei SRI, explicații halucinante despre sărbătorirea modestă a Centenarului

5. Histoire en citations

Citatul cu Voltaire

***

 

Dogaru Victor  / Razboiul Informational

Related Images:

Citeste si …

Ziua Culturii Române
Incorect politic

Mihai Tîrnoveanu amendat pentru ”îndrăzneala” de a il omagieze pe Eminiescu de Ziua Culturii Române

Mihai Tîrnoveanu amendat pentru „îndrăzneala” de a îl omagieze pe Eminiescu de  Ziua Culturii Române în Sfântu-Gheorghe Sfântu-Gheorghe.  Patriotul Mihai Tîrnoveanu a avut ”îndrăzneala” să nu înștiințez Primăria Sfântu-Gheorghe, când a dorit să îl omagieze […]

1 Trackback / Pingback

  1. Băsescu își da aramă pe fata ... el nu este Naționalist - Razboiul Informational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*