Campanie ciudată a tovarăşilor de la HotNews legată de Valea Uzului

 163 de vizualizări

HotNews
HotNews

Campanie ciudată a tovarăşilor de la HotNews legată de Valea Uzului

 În urmă cu circa 6 luni, procurorii au decis în mod corect să claseze dosarul din Valea Uzului, însă acum câteva zile HotNews a declanşat o campanie furibundă împotriva acestei decizii. Vizate, considerăm noi, sunt organizaţiilor naţionaliste şi persoanele care au fost implicate în evenimentele de la Valea Uzului. Campania este inteligent „camuflată” ca o pretinsă îngrijorare vis-a-vis de faptul că procurorii au clasat acum 6 luni dosarul din Valea Uzului.

Vezi articol: Cum a decis un procuror că „afară cu ungurii din țară” este o „presupusă lozincă antimaghiară” și nu incitare la ură și discriminare

 Campania a fost preluată de mai multe trusturi progresiste, inclusiv de trustul progresist şi „multicultural” ProTV. Motivul real pare a fi contestarea legii carantinei în care patrioţii s-au implicat activ, totul pare a fi un fel de „răzbunare” progresistă. (Vezi articolul AICI)

Din nou despre legea Carantinei

 În România s-a încercat a se da o lege unică în lume, legea carantinei, o lege prin care se dorea a se crea o altă autoritate decât procurorul, judecătorul şi protecţia copilului care să dispună de libertatea, bunurile şi copiii unui cetăţean. Printre cei care au ieşit la protestele din ultimele săptămâni şi care s-au luptat în comisiile senatoriale s-au aflat şi câteva grupuri de patrioţi activi civic.

 Rând pe rând au fost atacate şi denigrate câteva personaje oarecum marginale, care până acum nu au deranjat societatea cu nimic şi care reprezintă oarecum anumite curente naţionaliste. I-am văzut rând pe rând pe domnul Dan Ciprian Grăjdeanu, Pompiliu Diplan sau avocatul Dan Chitic fiind atacaţi de parcă ei erau vinovaţii principali pentru tot ce merge prost în România.

 Mai întâi s-au ocupat de domnul Pompliu Diplan, acesta fiind prezentat ca „omul Rusiei”, presa distorsionând evenimentele în aşa măsură încât a ajuns să fie prezentat ca un „filo-rus nenorocit” care s-a dus şi a „aplaudat” în fata Ambasadei Rusiei. Halal spion rus, să se deconspire aplaudând în fata Ambasadei Rusiei… am adăuga noi. Mai jos punem filmul complet al acelor evenimente.

 De domnul Dan Ciprian Grăjdeanu s-a „ocupat” jurnalistul mincinos Mălin Bot. Acesta a acţionat într-un stil stângaci, care ne arată intenţia a priori de a prezenta toţi patrioţii ca fiind PSD-isti sau filo ruşi.

 Acesta l-a atacat pe patriotul Dan Ciprian Grăjdeanu pentru steagul Imperiului Bizantin pe care acesta obişnuieşte să îl aducă la mitinguri. Mălin Bot s-a sfătuit cu anti-românul Sabin Gherman şi după ce au făcut un brainstorming, împreună şi cu întreaga pagină de facebook a lui Mălin Bot, au ajuns la concluzia că steagul Imperiului Bizantin arată cam „rusesc”. Nu este o glumă, vedeţi video de mai jos.

HotNews iese la atac

 Iar acum publicaţia marxistă HotNews şi-a lansat strategic săgeţile otrăvite împotriva organizaţiilor carea au participat pe 6 iunie 2019 la o slujbă religioasă la cimitirul internațional din Valea Uzului. O parte din aceste organizaţii au participat şi la protestele de împotriva carantinei. Mercenarii de la „Ştiri Fierbinţi” îşi ştiu bine meseria.

 În data de 6 iunie 2019, la cimitirul internațional din Valea Uzului s-a ţinut o ceremonie legal notificată, la care au participat câteva mii de persoane. Deşi evenimentul era notificat, extremiştii maghiari au adus unguri din toate colţurile Transilvaniei să saboteze comemorarea românească, au pus un lacăt cu însemnele Ungariei pe poarta cimitirului şi au făcut un lanţ uman în jurul cimitirului.

Vezi articolul nostru: Pe 25 octombrie, de ziua armatei, Naţionaliştii merg la Valea Uzului, între timp manipulările continuă

Totul era pregătit pentru o mare „înscenare”, însă lucrurile nu au mers cum era planificat şi patrioţii au intrat în cimitir, nici un ungur nu a fost agresat, nici o cruce nu a fost ruptă. Acesta a fost momentul în care o uriașă manipulare a fost pusă la cale, au fost folosite publicaţii străine precum EuroNews, iar in România a fost activat infamul domn Sabin Gherman, cel care „s-a săturat de România”. Acesta din urma si-a aruncat veninul inventând cruci fictive „rupte„.

Vezi articolul nostru: Valea Uzului – Fake News şi dezinformare

 Mai târziu activişti ai mişcări anarhiste de extremă stângă #Rezist au ieşit la Cluj să protesteze împotriva „urii”. HotNews a lansat şi atunci câteva săgeţi otrăvite, ridicând în slăvi comemorările maghiare şi demonizându-le pe cele romaneşti.

Vezi articolul nostru: Manipularea cu „incidentele de la Valea Uzului” a ajuns la Cluj

HotNews „redeschide” dosarul 10 august pardon Valea Uzului

 Acum câteva zile, aparent „fără motiv”, publicaţia marxistă HotNews „redeschide” cazul şi aduce în atenţie cititorilor săi că procurorii au clasat dosarul de la Valea Uzului. Într-un articolul toxic, autoarea Clarice Dinu prezintă evenimentele distorsionat, încercând să învinuiască pentru tot exclusiv grupul de români care au fost împiedicaţi să intre în cimitir. Mai apoi, într-un stil machiavelic, încearcă să sugereze că procurorii nu ar fi acţionat corect.

 Apare întrebarea: de ce articolul este publicat la 6 luni de la evenimentele de la Valea Uzului şi la doar o săptămână de la protestele împotriva legii carantinei? Oare tovarăşii de la publicaţia marxistă sus-amintită pregătesc ceva? Ar mai fi de amintit că tot în această perioadă se încearcă clasarea dosarului 10 august, unde chiar au existat victime, nu câteva înjurături aruncate peste gard.

Patriotul Mihai Tîrnoveanu îşi pune câteva întrebări

Despre decizia corectă a Procuraturii de a clasa Dosarul Valea Uzului

  De ce după 6 luni HotNews îl atacă pe procuror și reia tezele maghiare împreună cu o anumită parte a presei „românești”? Pregătiți ceva, tovarăși?

 Cum de au avut unii pretenția că 5.000 de români să fie ținuți la poartă de un lacăt pus pe un lanț? Simplu, așa  cum au pretenția că Harghita, Covasna şi Mureș să devină un așa-zis ”ținut secuiesc” autonom; nu este însă chiar simplu de înțeles de ce o parte a presei de limbă română înghite pe nemestecate tezele maghiare despre: „Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului” şi despre comemorarea Eroilor Români ce a avut loc pe 6 iunie anul trecut.

 Doamna Clarice de la HotNews a scris recent în acest sens un articol, preluat bineînțeles de presă maghiară dar şi de cea de limbă română, în care îi face un întreg ”rechizitoriu” procurorului care a clasat Dosarul „Valea Uzului” prin concluzia firească şi corectă că manifestările comemorative prilejuite de Ziua Eroilor nu au stat sub semnul incitării la ură sau sub cel al discriminării. Ce-i mână în ”luptă” pe acești ziariști?

Dictarea articolelor sau conștiința lor?

Opinia mea este că articolul s-a făcut după dictare, căci dacă jurnalista ar fi făcut o minimă documentare, ar fi aflat următoarele lucruri: manifestarea comemorativă a românilor s-a desfășurat în deplină legalitate, având avizul Primăriei Orașului Dărmănești.

Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului se află pe raza acestui oraș până la rezolvarea în justiție a disputei teritoriale pe acest subiect, dintre județele Bacău şi Harghita, dispută aflată pe rol. Caz similar pe Cheile Bicazului, între Harghita şi Neamț, în cele din urmă, justiția dând dreptate jud. Neamț. Primarul din com. Sânmartin a pus în consecință, în mod abuziv, cu câteva zile înainte de Ziua Eroilor, pe poarta Cimitirului de la Valea Uzului un lanț cu lacăt, făcând în același timp cu de la sine putere un așa zis program de vizitare a Cimitirului. Fapt unic în lume!

Liderii UDMR din Harghita și Covasna au organizat o manifestație de protest împotriva Comemorării Eroilor Români, în fața porții Cimitirului începând de la ora 15, data de 6 iunie, fără acordul Primăriei Dărmănești.

 La ora 17 această manifestație s-a transformat într-o contra-manifestație, având loc două evenimente în acelaşi loc şi în acelaşi timp, fapt care încalcă în mod deosebit de grav legea. Așadar în modul cel mai obiectiv cu putință, partea maghiară reprezentată de liderii UDMR a încălcat de două ori legea, discriminandu-i în același timp pe criteriu etnic pe români. În fapt, maghiarii aveau acces la Cimitir, românii, nu.

 Lăsând la o parte aspectele acestea mai mult sau mai puţin tehnice şi trecând la principiile care contează cu adevărat, de ce acești ziarişti care scriu în limba română nu se documentează şi mai profund pentru a afla adevăratul ,,Context” al Cimitirului de la Valea Uzului? ”Contextul” celei care scrie la HotNews începe în luna mai 2019. La fel începe „istoria” Cimitirului și la MTI, agenția oficială a Ungariei. E acelaşi model ideologic al aşa-zisei istorii în care românii sunt venetici în Transilvania, un model ideologic prin care se şterge cu pixul propagandei orice urmă de continuitate istorică milenară românească din spațiul revendicat de fostul imperiu austro-ungar. Fosta ,,graniță de o mie de ani” rupea bucăți mari și din Moldova, de aici fiind interesul atât pentru Valea Uzului, cât și pentru Cheile Bicazului.


Adevăratul context în chestiunea Văii Uzului începe însă în perioada interbelică, când Cultul Eroilor Regina Maria a înființat acest Cimitir Internațional al Eroilor, Internațional, nu maghiar.

 Acest caracter internațional se păstrează până în 1994, când ungurii afiliați UDMR desființează Crucile Eroilor Români și pun fără niciun fel de autorizație 600 de însemne pentru militarii din armata Austro-Ungară. Într-o singură zi se șterge practic orice caracter internațional, implicit românesc, al acestui loc. După mulţi ani Primăria Dărmănești prin domnul Primar Constantin Toma, cu ocazia Centenarului Marii Unirii de la 1918, restabilește caracterul internațional al Cimitirului, ridicând 50 de Cruci pentru Eroii Armatei Române şi un Monument pentru toți militarii, aparținând tuturor armatelor, căzuți în luptele de pe Valea Uzului.

 Acesta de fapt este contextul în care partea maghiară ”ia foc” pornind un atac fără precendent atât pe plan politic cât şi mediatic împotriva românilor care au organizat în 2019 comemorarea Eroilor de la Valea Uzului. Acesta e contextul în care politica unor lideri maghiari merge pe autovictimizare, discriminare, incitare la ură…când de fapt este fix invers…

Păi măi tovarăși care visați în continuare la ,,Regiunea Autonomă Maghiară”, cine incită la discriminare atunci când legați cu lanțuri poarta unui Cimitir, cine incită la discriminare când opriți românii să aprindă lumânări la căpătâiul celor morți? Cine incită la ură când ne faceți nouă program de ”vizitare” a morților noștri? Dar mai bine aş pune aceste întrebări retorice doamnei de la HotNews şi celor din presa ”română” care preiau articolul respectiv.

Cine taie bucăți din cronologia evenimentelor pentru cauza iredentista maghiară?

 Să fie o întâmplare că în acelaşi timp, de Ziua Imnului Național, presa maghiară în descrierea evenimentului de la Sfântu-Gheorghe desfășurat cu acest prilej, spunea despre Asociația Calea Neamului că a ,,distrus Cimitirul de la Valea Uzului”?


 Un singur lucru ştiu, nimic nu e întâmplător, nici faptul că unii trădează, nici faptul că alții nu se obişnuiesc cu ideea că trăiesc în România, nici „crunta” realitate ca mulţi alții, merg cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc, inclusiv la Valea Uzului!

Aici postarea doctorului Tîrnoveanu

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*