Lansare excepțională de carte Dl. Corneliu Vlad, „NU VĂ FIE FRICĂ!” Cei patru cavaleri ai apocalipsei

Corneliu Vlad: NU VĂ FIE FRICĂ

 146 de vizualizări

Corneliu Vlad: NU VĂ FIE FRICĂ
Corneliu Vlad: NU VĂ FIE FRICĂ

 Lansare excepțională de carte Dl. Corneliu Vlad, sub îndemnul „NU VĂ FIE FRICĂ!” „Cei patru cavaleri ai apocalipsei”: terorismul, schimbarea climei, criza și pandemiile

  „NU VĂ FIE FRICĂ!” este indemnul cărţii lansate Vineri , 7 August, Orele 17.30, cu Dl. Corneliu Vlad. „NU VĂ FIE FRICĂ!” a fost odată, de mult strigatul generaţiei carea au încercat să facă o revoluţie, iar mai apoi au încercat să viseze la schimbare în timpul Fenomenului Piaţa Universităţii. „NU VĂ FIE FRICĂ!” a devenit astăzi definiţia inconştientului conspiraţionist care îndrăzneşte să pună la îndoială noile realiniaţi: terorismul, schimbarea climei, criza și pandemiile

 În viziunea lui Corneliu Vlad „Cei patru cavaleri ai apocalipsei” sunt: terorismul, schimbarea climei, criza și pandemiile. Toate aceste fantome înspăimântătoare sunt agitate și ventilate și în final rostogolite prin toate mijloacele de comunicare în masă pentru a ține populațiile într-o permanentă stare de alertă, frică, panică şi isterizare.

Corneliu Vlad : Un om și o societate înfricoșată e mult mai ușor de stăpânit de către cei aflați la putere:

 „Bă, voi nu vedeți ce nenorocire, că o să se topească zăpezile din Himalaya, și ghețurile din Arctică, și Marea Neagră o să ajungă până la Brașov, și mai rămân numai câteva vârfuri. Stați liniștiți! Vreți pensii mai mari, vreți locuri de muncă… Voi nu vedeți, noi ne ocupăm de niște chestii serioase aici, vine criza, vine pandemia”.

Deci s-a propagat o cultură a fricii, cum se spune și, cum spune un prieten al meu, o religie a siguranței, care zice așa: „Doamne, fiți atenți că ceea ce vi se pare vouă foarte normal, e periculos. Nu vă apropiați unul de altul așa, toată ziua bună-ziua la… Stați mai așa, spălați-vă pe mâini, mergeți mai puțin, pune-ți masca. Nu e chiar așa cum credeți voi de simplu”.

Despre această cultură a fricii, această formulă de a ține masele largi populare, ca să spun așa, inhibate și neactivizate, nerevoltate, există din Antichitate. Și fake-news-urile există din Antichitate începând cu calul troian, dar atunci nu prea aveau putere de împrăștiere. Cum zicea cineva, Cezar și Napoleon nu puteau să vorbească la mai mult de 100 de persoane odată, că nu se auzea până în spate la călăreții ăia…

Dar acum există niște posibilităţi de împrăștiere a zvonurilor și a jumătăților de adevăr atât de fabuloasă încât, într-adevăr, noi am trăit treaba asta, chiar și cei relativ tineri, la zilele din decembrie și ianuarie 1990, când faimosul comentator de la Televiziunea Română zicea:

„Fierbeți apa bine, că apa e otrăvită!” Dacă fierbi apa, nu mai e otrăvită, poți s-o bei nene, liniștit. E, eu mi-am dat seama de absurditatea acestei chestii peste câțiva ani de zile. Păi stai măi, cum adică? Dacă fierbem apa, nu mai este otrăvită? Dar în momentul în care toată lumea este panicată, este isterizată în mod premeditat, se induc unii pe alții, adică se face o inducție reciprocă și se ajunge la o isterie colectivă, care este cea mai înfiorătoare chestie.

Elena Boholț il întreabă pe Corneliu Vlad : Și ajungem toți „să țipăm” în ritm brownian?

Corneliu Vlad: Asta dincolo de teoriile conspiraționiste sau în parte adevărate, care există în legătură cu Covid-ul și cu alte boli venite de la animale sau din laboratoare, cartea asta vrea să demonstreze că există niște forme foarte subtile prin care vorbă lui Eminescu: „Popoarele există spre a fi înșelate” și există niște formule foarte viclene și foarte eficiente pentru a merge pe linia asta.

Citește tot interviul pe: Semnealese

NU VĂ FIE FRICĂ!” îndemnul lui Corneliu Vlad

 Vineri , 7 August, Orele 17.30, cu Dl. Corneliu Vlad în curtea Palatului Șuțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2, București), la „distanță socială” se va lansa cartea „NU VĂ FIE FRICĂ!

Prezintă Doru Dinu Glavan, președintele UZPR

Conf. univ. dr. Mihai Milca, membru al conducerii UZPR

Corneliu Vlad, membru al Uniunii Scriitorilor si al UZPR

Cu același prilej, va avea loc lansarea revistei literare „Semne alese”

***

Războiul Informational

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*