Dezbatere “publica” despre “Egalitatea de Gen” ținuta cu ușile închise.

Egalitatea de Gen

 266 de vizualizări

Egalitatea de Gen
Manualul de Egalitatea de Gen

Dezbatere “publica” despre “Egalitatea de Gen” ținută cu ușile închise. Adevărul despre asa zisul “Manual”.

 ONG-ul “Coaliția pentru egalitate de gen” a organizat în data de 6 decembrie 2022 o dezbatere „publică” (despre egalitatea de gen) la care a interzis accesul profesorilor, părinților, avocaților și jurnaliștilor veniți din toată țara pentru a participa la o masă rotundă la hotelul Capșa. Precizăm cei veniți au aflat la fața locului că dezbaterea urma să aibă loc într-o sală de maxim 40 de locuri unde nu ar fi putut să încapă nici măcar un reprezentant pentru fiecare județ din România plus București !!!

manual 300x201 - Dezbatere “publica” despre “Egalitatea de Gen” ținuta cu ușile închise.

 În cadrul acestei dezbateri publice, “Coaliția pentru egalitate de gen” anunțase că urma să fie lansat manualul “Egalitatea de gen”, un manual gândit ca: “material-suport pentru cadre didactice”. De fapt, acest manual conceput încă din septembrie 2022 și tipărit la o editura privată este o broșură ideologică.

Coaliția pentru egalitate de gen – dezbatere „publica”

 Forma de desfăşurare stabilită pentru ziua de “Sf. Nicolae” a fost o “masă rotundă” destinată profesorilor, educatorilor, părinţilor şi celor interesaţi de acest subiect. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Friedrich-Ebert-Stiftung.

 Înscrierile se făceau online, începând cu ziua de luni, numeroase persoane au parcurs procedura de înscriere și au cumpărat bilete de avion, tren, autocar spre a ajunge în București și a nu rata evenimentul.

ong Egalitatea de gen 300x200 - Dezbatere “publica” despre “Egalitatea de Gen” ținuta cu ușile închise.

 După cum aveam să constatăm la fața locului, conferinţa a stârnit interesul multor profesori, educatori, avocaţi, părinti şi jurnalişti din întreaga ţară. În timp ce unele persoane au venit cu trenul şi s-au cazat o noapte la hotel, doi timişoreni au venit cu avionul special pentru a nu rata dezbaterea, iar alții au venit cu mașina personală din alte județe.

 Între timp, în seara/noaptea zilei de 5 decembrie 2022 în jurul orei 20.30 (cu numai câteva ore înainte de începerea dezbaterii), toți acești cetățeni interesați de subiectul pus în discuție, subiect de interes național s-au trezit cu un SMS în care erau anunțați că invitația la dezbatere nu poate fi confirmată.

O dezbatere de interes național „cu ușile închise”

 La faţa locului, s-au reunit peste 15 profesori, avocați, părinți și jurnaliști veniți din toată țara. Ei au fost lăsați pe-afară şi umiliți de un oarecare Cristian Chiscop (reprezentant al ONG-ul “Coaliția pentru egalitate de gen”) care făcea tot felul de ironii subtile, dar cu multe expresii care amintesc de celebra “limba de lemn”.

 Domnul Cristian Chiscop s-a contrazis permanent în declaraţiile făcute presei venite la eveniment. Indiferent dacă sala ar fi fost plină sau nu, locurile goale erau oricum rezervate pentru invitaţi care urmau să vină, dar nu au mai venit, totuși aceștia ar fi fost oricum supăraţi să le ocupe altă persoană locul !!!

 Organizatorii ar fi dorit să închirieze o sală mai mare, dar -din lipsă de bani- “au ales” DOAR cea mai somptuoasă sală a hotelului Capsa, plus un dineu bogat.

ideologia de gen 300x225 - Dezbatere “publica” despre “Egalitatea de Gen” ținuta cu ușile închise.

 Totuși, in sala de dezbateri de 40 locuri, nu au fost decât 7-8 persoane “de ale casei”… (plus autori, co-autorii manualului si voluntarii asociației). Paralel organizatorii au refuzat participarea celor veniți din țară (care au vrut să participe chiar stând în picioare). Nu s-a permis accesul nici măcar unui domn profesor învârstă venit din afara Bucureștiului și nici reporterului nostru. Cu toate cestea, o persoană înscrisă pe listă, care a intrat la dezbatere a transmis poze, filme și înregistrări audio unui coleg rămas afară, așa s-a aflat că în sală nu erau decât un număr restrâns de persoane, plus organizatorii.

Fondurile Novegiene

 În final, Domnul Cristian Chiscop a preferat să intre în hotel, pretextând faptul că nu era îmbrăcat corespunzător, dar ulterior nu a acordat nici o atenție celor rămași afară în ploaie, femei în majoritate.

 Dupa ce pozele cu sala goala au ajuns pe internet organizatorii au făcut (dupa 24 ore) publice o serie de fotografii cu o masa plina cu cca 20 pers, conform unei informații pe surse ar fi vorba de figuranți aduși la final să legitimeze conferința.

 Aşa au arătat organizatorii că pot toca peste 1 milion de euro, bani care vor fi primiți ca „fonduri externe din Norvegia și Luxemburg” destinați asociaţiilor din România care vor promova în învăţământ “Egalitatea de Gen”.

  Tot circular fi fost făcut pentru a “bifa” lansarea în România a primului “Manual de egalitate de gen”, doar că acest manual nu este aprobat de Ministerul Învățământului, titulatura de “manual” fiind cel puţin abuziva, dacă nu la limita legii.

 Organizatorii nu par a fi nimic altceva decât nişte fripturişti care (pe lângă problemele mai grave legate de apariția puțin legală a pretinsului  “manual”) au trebui să rezolve și problema a circa 20 de porţii de protocol rămase ne halite.

Despre viitorul Manual de identitate/ egalitate de Gen

 În manualul respectiv cuvântul “discriminare” apare în cele 200 de pagini de 242 de ori, practic cel puţin odată pe pagină, manualul pornește de la premiza că în România exista foarte multă discriminare şi că viitoarele generaţii trebuie educate/reeducate corespunzător.

 Spre exemplu la pagina 55 a manualului se spun următoarele:

“Se deduce că egalitatea de gen cuprinde înlăturarea tuturor formelor de discriminare bazate pe sexul și/sau genul unei persoane, precum și eliminarea barierelor în calea accesului egal al femeilor și bărbaților la viața politică, economică și socială. Cu alte cuvinte, cuprinde nediscriminare, tratament egal, oportunități/ șanse egale.”

 Manualul nu se limitează însă -cum am fi tentaţi să credem- la discriminarea femeii în societate sau la locul de muncă, ci bate la porţi nebănuite: homofobia, rasismul, educaţia sexuală, orientare sexuală, pornografie, holocaust, menționând chiar şi tema antisemitismului.

 La pagina 45 ne este oferit ca exemplu al discriminării țiganilor/rommilor faptul ca la admitere aceștia sunt depunctați daca nu cunosc limba națională, românii sunt din nou prezentați ca asupritori.:

„la admiterea în învățământul primar, nu se ține cont că un copil rom vorbitor de limba rromani nu este la fel de fluent în română precum un copil de etnie română”

De la discriminarea femeii la discriminarea barbatului-femeie.

 Deși autorii manualului pretind ca demersul lor are legătura cu combaterea discriminării femeilor, manualul menționează cuvântul LGTB de 20 de ori, cuvântul Gay de 18 ori si aduce in discuție termeni controversați precum: pansexual, queer, intersex, aromantic, agender, non-binar.

La pag 73, se oferă tinerilor profesorii următorul exemplu: „aveți în clasă o persoană care spune că nu mai vrea să fie considerat fată, ci băiat și vă roagă să îi spuneți Alin, nu Alina de azi înainte.

Manualul ne vorbește de Cristii si iubitul lui sau de Laura si iubita ei. ( pag. 187)

 Manualul cultiva ideea ca persoanele religioase sunt retrograde, astfel ne este oferit exemplul unei femei numite Mara care arunca mâncarea care nu e de post a iubitului ei sau exemplul Sabinei care isi amenință prietenul Alin care nu vrea sa meargă la biserica (pp. 196-197)

O noua limba romana … mai inclusiva

 Manualul reinterpretează cuvinte din limba româna precum cuvântul “gen” care în româna înseamnă categorie, tip, soi, diviziune sau mai este folosit ca o categorie care face diferenţa între genul masculin şi feminin. În noua reinterpretare neacademică acesta ajunge să fie puternic ideologizat si i-se adaugă înțelesuri neașteptate:

Într-o accepțiune mai largă a conceptului, egalitatea de gen include și persoanele cu o identitate de tip minoritară, persoane transgender, persoane non-binare, dar și alte persoane din rândul comunității LGBTQ. (pag. 54)

 Manualul doreşte să introducă şi noi cuvinte în limba romana precum intersecționalitatea. Acesta este un cuvânt recent apărut în limba engleză căruia nici autorii manualului nu par sa poată sa îi ofere o explicaţie adecvată pentru limba română.

Un CAL TROIAN in școlile românești.

 Aşa-zisul manual intitulat “EGALITATEA DE GEN” reprezintă o capcană perfidă întinsă neiniţiaţilor care nu ştiu ce se ascunde sub titulatura “Gen”; practic avem de a face cu un prozelitism mascat destinat tinerilor aflaţi la vârsta dificilă a adolescenţei. Pentru a îşi legitima demersul, aceştia aduc în discuţie rasismul, antisemitismul, misoginismul, concepte oarecum familiare tinerilor din societatea românească spre a le crea și a le implementa în subconștient înțelegerea greșită a termenilor de: “discriminare”, ”identitate” și “gen”.

 Scopul manualului nu este “femeia”, ci “transexualul”, căci în epoca actuala emanciparea femeii este deja un concept învechit și depășit. Astfel, vedem țări precum Canada care fac trecerea la o altă etapă a revoluţiei sexuale, respectiv transsexualii. Transexualii vin încet dar sigur să confişte spaţiile comune, competiţiile, obiectele, joburile destinate odată exclusiv femeilor.

 Feministele de ieri care au luptat pentru drepturile femeilor in societate (să fie primite în anumite joburi, să aibă propriile competiţii sportive, etc), ajung astăzi să bată în retragere sau să fie respinse de la drepturile pentru care au luptat de-a lungul timpului, nu datorită bărbatului misogin, ci datorita bărbatului “de gen” (trans, în fustă și machiat etc) care se declară femeie.

Trăiască Revoluția … reloaded

 În fapt nu este nimic nou sub soare, doar conceptul revoluţiei marxiste este reinterpretat dupa cum dictează interesele financiare ale celor care comandă în societate. Purtătorii de stindard pe care nu i-a ales nimeni au nevoie sa fie legitimat de o noua categorie de victime. Societatea este împărțită abuziv din nou între victime și asupritori iar ong-isti se pregătesc să iși ridice din nou pumnul lor revoluționar.

 Adio vechilor marxişti prăfuiţi și retrograzi, bun venit noilor marxişti deschişi la minte! Adio femeii emancipate, bun venit bărbatului in fusta.

Lista invitaților  „aprobați” la dezbatere:

– Bucur Mihaela Corina – profesor de discipline medicale la școala sanitară post-liceală Carol Davila

– Ciofu Cătălina – deputat PNL – inginer

– Crețu  Nadia – consilier școlar liceul Bolintineanu

– Darlau  Alexandra – expertă comunicare in cadrul Centrului Filia

– Dimitrescu Gianina, director al Direcției Egalitatea de Șanse și Tratament între Femei și Bărbați.

– Grigore Caudiu – ong Teach for Romania

– Fotiade Nicoleta– ong Mediawise Society

Florescu Sebastian – inspector scolar Argesi

– Gheorghe Mihaela  – Director de filara al ong-ului Centru pentru educatie si drepturile omului

– Radu Cristina – reporter la ZIARUL LIBERTATEA si ZIARUL SCOALA9

– Manea Aida – Consilier Scolar si consilier CMBRAE

– Nitescu  Corina– inspector dezvoltarea resurse umane,

– Praz  Cristina– expert pe egalitate de gen in cadrul Centrului Filia

Oprea Alexandra reprezinta asociatia – Iele-Sânziene, Coordonator Revista Sanziene, experta in menstruatie

?? Maria Ana – expert in egalitate de sante

***

Razboiul informational

Related Images:

Citeste si …

COVID19: Presa ascunde implicarea bisericii
Incorect politic

COVID19: Presa ascunde implicarea bisericii în ajutorarea românilor afectaţi de pandemie

COVID19: Presa ascunde implicarea bisericii în ajutorarea românilor afectaţi de pandemie Patriarhia Română cu mitropoliile, arhiepiscopiile şi credincioşii, s-a aflat în prima linie de la bun început în ajutorarea persoanelor afectate de pandemia de Covid19 […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*