Marșul pentru Păduri – Cine il organizează. Mergem, nu mergem?

Marșul pentru Păduri

 74 de vizualizări

Marșul pentru Păduri – Cine îl organizează. Mergem, nu mergem?

 Mai multe ong-uri stângiste organizează Marșul pentru Păduri. Marșul pentru Păduri a fost promovat puternic pe reţelele de socializare, la el şi-au anunţat prezenta şi mai mulţi militanţi conservatori, creştini şi de dreapta. Deşi scopul e nobil şi o asemenea acţiune trebuie susţinută, trebuie cunoscut cine sunt organizatorii şi cum ar putea ei să denatureze această acţiune. Într-un mod ciudat acesta pare a fi primul protest din ultima vreme în care organizatorii nu sunt clar menţionaţi. Doar dcnews a prezentat clar lista organizatorilor.

Organizatori sunt:

  • Greenpeace,
  • Agent Green
  • Declic

Greenpeace

 Greenpeace este o organizaţie suspectată de mult timp că ar avea legături cu Rusia, astfel majoritatea protestelor lor ce urmăresc dezindustrializarea au avut în ţările din vest. În ceea ce priveşte Rusia Greenpeace s-a limitat doar la acţiuni de salvare a balenelor şi proteste pe mare împotriva unor platforme petroliere şi vase de prospecţiunii. În ceea ce priveşte poluarea industrială Greenpeace ca şi Greta Thunberg par a ignora Rusia şi China şi pun presiuni dor pe ţările occidentale.

 Dacă ar fi să facem ce ne îndeamnă Greenpeace şi Greta Thunberg ar însemna probabil că în întreg vestul să se întoarcă în evul mediu în timp ce Rusia şi China să păşească spre secolul 22.

Declic

 Dacă este o acţiune oarecum de stânga cu multiculturalism, ateism, imigraţi, homosexuali acolo va fi Declic, să facă click.

Dintre petiţiile lansate de ei, enumeram:

 Europa, salvează-ne de corupție! ( adică să vină UE şi să intervină în colonie să ne „salveze” de burghezia locală şi eventual să aducă domnitorii lor fanarioţi)

 Pădurile României nu-s pomană electorală (se referă la trecerea unor suprafeţe de pădure în proprietatea cultelor. Fără să citească nici o carte de istorie Declic concluzionează: cultele nu au avut niciodată păduri … ridicol).

ScreenShot 20191102020400 1024x475 - Marșul pentru Păduri - Cine il organizează. Mergem, nu mergem?

Urgență climatică (se cere „declararea stării de urgenţă climatica” că se încălzeşte pământul, se topesc gheţari ….)

Vrem „lumina” pe declarațiile de avere ale șefilor cultelor religioase. (doar cultele, nu si ONG-urile lui Soros)

ScreenShot 20191102020816 1024x509 - Marșul pentru Păduri - Cine il organizează. Mergem, nu mergem?

Agent Green

 Par a fi singurii care fac ceva, se pun în faţa unor camioane de lemne, sesizează autorităţile strâng gunoaie de prin păduri. Gura internetului îi acuză, însă că sunt puţin PSD-isti şi că au simpatizat cu Dragnea, fapte care de ar fi adevărate ar fi o nimica toată în comparaţie cu acuzele aduse celor de mai sus. Vezi: [(AICI)]

Riscuri la acest protest

 Participanţii conservatori şi „pupători de moaşte” sunt avertizaţi că organizatorii ar putea încerca o deturnare a protestului spre a lovi în biserică sau a promova „diversitatea”. În această situaţie îi rugăm să sancţioneze de îndată, nedorită acţiune, deoarece nu ar fi corect să inviţi oameni pentru o chestie şi să îţi faci publicitate pentru altceva. Marșul pentru Păduri să rămână pentru păduri și nu pentru 100 de alte chestii.

Acestea fiind spuse publicăm mesajul protestului Marșul pentru Păduri :

 Pădurile României nu mai au timp! Ultimele date din Inventarul Forestier Național arată că tăierile ilegale se întâmplă într-un ritm fără precedent. În urma lor rămân versanți dezgoliți, alunecări de teren, avalanșe, inundații dezastruoase, zone deșertificate, pădurari uciși în stil mafiot, comunități divizate și expuse fenomenelor climatice extreme. Cerem modernizarea imediată a Sistemului automat de Urmărire a Materialelor Lemnoase (SUMAL), a aplicației pentru cetățeni Inspectorul Pădurii și protecția strictă a pădurilor primare și seculare din România!

 Dacă lucrurile continuă așa, în câțiva ani vom avea o Românie fără păduri, fără aer curat și patrimoniu natural. Cele mai vaste păduri virgine din Europa și speciile rare cu care am conviețuit până acum vor dispărea dacă interesele meschine și goana după profit imediat prevalează. Asaltul asupra zonelor împădurite alimentează anual piața neagră și fenomenul corupției cu miliarde de lei smulse din moștenirea noastră comună. Aceste câștiguri murdare nasc violență, dezbină comunități și plantează neîncredere în țesutul social.

 În timp ce mediul natural se degradează, iar pădurile care ne-au însoțit din cele mai vechi timpuri cad pradă tăierilor ilegale și practicilor silvice iresponsabile, autoritățile închid ochii, complice la distrugerea celui mai complex patrimoniu natural din Europa. Aproape jumătate din pădurile României se află în proprietate publică, însă rolul Ministerului Apelor și Pădurilor este de a supraveghea întregul fond silvic, fie că e public sau privat. Principala misiune a MAP este de a garanta că toate exploatările forestiere din România sunt sustenabile și că sunt făcute fără distrugerea vieții sălbatice și a ultimelor păduri seculare de pe continent. Dimpotrivă, pare că rolul său actual este de a încuraja intensificarea exploatărilor.

REVENDICĂRI

► Spunem STOP tăierilor ilegale! Ieșim în stradă pentru a cere Ministerului Apelor și Pădurilor să modernizeze urgent SUMAL.

 Există soluții tehnice accesibile pentru monitorizarea automată a exploatărilor forestiere, nu trebuie reinventată roata. Cerem monitorizarea prin satelit a pădurilor României, registru electronic în depozitele de lemn, GPS obligatoriu pe toate mijloacele de transport al lemnului, camere de supraveghere în puncte cheie din rețeaua rutieră, la gatere și la depozite de lemn!

Automatizarea controlului silvic poate elimina o mare parte din mecanismele corupției și ar destructura rețele infracționale care s-au infiltrat adânc în societatea românească. Astfel, pădurile n-ar mai fi privite doar ca o sursă de îmbogățire rapidă, ci drept ceea ce sunt: plămânii României și ultimele sanctuare de viață sălbatică din Europa.

► Vrem protecția reală a pădurilor seculare și a biodiversității pe care o găzduiesc!

Din codrii care acopereau cândva peste 80% din teritoriul României au mai rămas doar frânturi, dar chiar și așa tot mai găzduim două treimi din pădurile virgine ale Europei și cele mai numeroase populații de urși, lupi, râși și alte animale încă nedispărute de pe continent. În loc să fie protejate, le este distrus habitatul prin exploatări abuzive, iar politicienii votează pentru vânarea lor.

► Vrem ca revendicările de mai sus să fie priorități zero pentru orice nou Ministru al Pădurilor!

Ministrul Pădurilor trebuie să răspundă pentru incapacitatea sa de a opri distrugerea pădurilor României și pentru lipsa de voință în implementarea unui sistem automat de protecție. Amânarea repetată a îmbunătățirii SUMAL îl face complice la dezastrul ecologic și la furtul din bunul public.

DE CE ACUM?

 Au trecut patru ani de la ultimul nostru marș pentru păduri. Când ne-am unit vocile în 2015, am reușit să obținem măsuri legislative prin care am oprit camioane cu lemn ilegal, am impus operaționalizarea primei versiuni a SUMAL, am documentat și introdus zeci de mii de hectare în Catalogul Pădurilor Virgine și Cvasivirgine, am salvat sanctuare naturale în pericol și am pus reflectorul pe tăierile ilegale din județele cele mai afectate de mafia lemnului.

 Din păcate, în ultimii doi ani am pierdut mare parte din cele obținute atunci: un cadru legislativ care pedepsea infractorii din domeniul silvic (legile contravențiilor silvice au fost relaxate recent), transparența autorităților în gestionarea tăierilor ilegale (odată cu punerea pe butuci a aplicației Inspectorul Pădurii și ascunderea datelor relevante din Inventarul Național Forestier), imaginile satelitare care arătau clar situația din teren și dădeau semnale de alarmă. Mai mult decât atât, am pierdut TIMP, ceea ce înseamnă hectare întregi de pădure dispărute în fiecare oră.

 Un studiu recent (http://tiny.cc/PRIMOFARO) arată că România încă mai deține 526.000 ha de păduri potențial primare și seculare. Pe lângă o moștenire naturală unică în lume și o biodiversitate pe care, odată pierdută, nu o mai putem aduce înapoi, ele sunt de o importanță vitală în contextul climatic actual. Deseori însă, după tăieri abuzive, reîmpădurirea nici nu mai are loc

  S-au scurs ani buni în care Ministerul Apelor și Pădurilor a tot promis în van îmbunătățirea SUMAL, singura soluție eficientă și incoruptibilă pentru combaterea tăierilor ilegale. SUMAL este o bază de date integrată care, atunci când funcționează cum trebuie, conține informații esențiale din domeniul silvic: ce se taie din păduri, unde se taie sau urmează să se taie, unde pleacă lemnul, cine îl depozitează și comercializează.

 La acest sistem sunt conectați obligatoriu toți actorii din domeniu, de la administratori de păduri (de stat și privați), organisme de control și operatori economici, până la simplul cetățean interesat de soarta pădurilor. SUMAL a apărut în discuție în 2008. Unsprezece ani mai târziu, încă nu avem un sistem funcțional care să verifice circuitul lemnului pe piață. Actuala versiune a fost lăsată fără mentenanță și se află în pragul colapsului (o spun atât Gărzile Forestiere, cât și proprietarii de păduri sau agenții economici), iar termenele de finalizare pentru SUMAL 2.0 sunt amânate de la an la an fără nicio justificare.

Vii alături de noi să apărăm pădurile României?

▲ Traseul Marșului pentru Păduri: Piața Universității – Piața Kogălniceanu – Ministerul Apelor și Pădurilor (distanța: 1,6 km)

▲ Când & unde? 3 noiembrie 2019, ora 18:00, Piața Universității din București (la Fântână).

Mai multe: [(AICI)]

 

Marșul pentru Păduri

 Recomandam acest eveniment dar cu mare bagare de seama. Sperăm că organizatorii au înțeles că la un asemenea eveniment vor participa persoane cu diverse orientări politice și credințe religioase. Să nu uităm că suntem în campanie și nu vrea nimeni să fie folosit spre a legitima un anume politician.

***

Războiul informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*