Motivul șocant care l-ar fi făcut pe Calin Georgescu sa renunțe

Calin Georgescu

 759 de vizualizări

Călin Georgescu
Călin Georgescu

Motivul șocant care l-ar fi făcut pe Calin Georgescu sa renunțe. A fost amenințat acesta cu represării violente?

 Alegerile prezidențiale din 2024 au scos la iveală o realitate pe care mulți refuzau să o vadă: în România, democrația nu este un drept garantat, ci un privilegiu pe care sistemul îl acordă doar celor care nu îl contestă. Intrarea în turul doi a candidatului suveranist Călin Georgescu, inițial creditat cu doar 2-3% în sondaje, a provocat panică în rândul establishment-ului. În loc de o competiție electorală deschisă, s-a declanșat o mobilizare fără precedent împotriva lui, dovedind că alegerile libere sunt tolerate doar atunci când nu periclitează status quo-ul.

 Timp de 35 de ani, sistemul instaurat după lovitura de stat a lui Ion Iliescu a dorit sa trasmita că în România oricine poate candida și poate ajunge în funcții publice. Am avut un profesor de liceu din Sibiu și un fost marinar în funcția de președinte. Dar odată ce un candidat cu o viziune clară despre suveranitate, resurse strategice și politica externă echilibrată a câștigat sprijin popular, regulile jocului s-au schimbat brusc.

 Sistemul a trecut la represalii deschise, folosind toate pârghiile disponibile: dezinformare, atacuri mediatice, cenzură și chiar abuzuri instituționale. Orice pretext a fost considerat valid pentru a-l discredita pe Călin Georgescu, fie că era vorba de declarații scoase din context sau de speculații absurde despre așa-zise amenințări la „ordinea democratică”. Însă realitatea este una singură: democrația nu poate fi ajustată în funcție de corectitudinea politică a unui moment dat. Nu poate fi o concesie oferită de putere doar celor care o servesc fără crâcnire.

Cine ar fi crezut că un blogger și vlogger care și-a câștigat notorietatea făcând prezentări de ceasuri și componente de calculator va fi activat împotriva lui Georgescu. Sau un altul care începuse să prezinte E-urile din alimente sa isi abandoneze această misiune “sacră” și sa inceapa să lovească cu mânie proletara în Calin Georgescu.

În ciuda tuturor acestor atacuri Calin Georgescu părea de neoprit.

 Anularea alegerilor din 2024 de către Curtea Constituțională a fost un abuz flagrant, fără precedent. Același sistem care nu a avut nicio problemă în a permite candidaturi ale unor personaje mult mai controversate în trecut a decis că, în cazul lui Georgescu, alegerile trebuie anulate cu totul. De ce? Pentru că, de data aceasta, rezultatul era incontrolabil.

 In primul rând, Curtea Constituțională și-a arogat un drept pe care nu-l avea, respectiv să anuleze total alegerile. În al doilea rând în trecut nu aplicaseră aceeași măsură lui Ion Iliescu care adusese minerii la București și sugrumase efectiv democrația. Sanctiunea nu s-a aplicat nici lui Vădim Tudor nici lui Traian Băsescu care au făcut afirmații chiar mai periculoasă decât a lui Georgescu. Să nu uităm că atât Vădim Tudor cât și Traian Băsescu au făcut și ei declarații pro-mareșalul Ion Antonescu.

 De altfel cum au remarcat și mulți observatori nimeni nu a avut nici-o problemă cu afirmațiile lui Georgescu până nu a intrat în turul 2. Povestea cu 10-12 mercenari care doreau să terorizeze “instituțiile democratice” îi face mai conspiraționiști pe cei care cred în ea decât pe cei care credeau în teoriile anti-vaccinste.

 Dar cine erau, de fapt, cei care reprezentau un pericol real? Un candidat care își exercita un drept constituțional sau cei care au mobilizat aparatul de stat pentru a-i împiedica ascensiunea?

Treptat, treptat adevărul va ieși la iveală dar va fi prea târziu pentru a mai avea vreun efect juridic asupra alegaţii lui Georgescu. Atât gruparea generalului de 101 ani cât și grupul de legionari care făceau comemorări la Tâncăbești se va dovedi în final că nu aveau nici-o legătură cu Calin Georgescu. Era o manipulare pe care am mai văzut-o folosită în trecut o manipulare care urmărește nu să legitimeze o minciună ci doar să o susțină atâta timp cât aceasta să își facă sfințite efectele.

 La alegere din 1990 un domn cu papion care ar fi putut schimba istoria României și destinele noastre a fost demonizat că nu a stat să mănânce salam cu soia cu restul populației. La alegere din 2000 dintre Ion Iliescu și Corneliu Vădim Tudor cel din urmă a fost transformat în fascistul care va împușca ungurii pe stadioane. La alegerile dintâi Mircea Geoană și Traian Băsescu, Geoană a fost transformat în omul rușilor cel care vă arunca România în brațele Rusiei. La alegerile dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta domnul Iohannis a fost transformat în neamțul cinstit care va transforma România într o “țară educată”. Săptămâni, luni sau ani de zile mai târziu când cei care se uită la televizor și-au dat seama că totul a fost un joc de imagine, era din păcate mult prea târziu.

 Și de această dată când oamenii își vor da seama că această generație, foarte probabil, a pierdut un al doilea moment Ion Rațiu si a ramas tot cu FSN va fi prea târziu pentru candidatul Calin Georgescu.

Se ridică o singură întrebare de ce Domnul Georgescu a anunțat că se retrage.

 Cu o zi înainte anunța împreună cu George Simion și Maria Gavrilă că vor merge până la capăt orice se va întâmpla. Cu toate acestea după ce Curtea Constituțională a României a respins anularea candidaturii făcută ilegal de către BEC, domnul Călin Georgescu a ieșit și a anunțat public că s-ar retrage din cursă.

 Scenariu respingerii candidaturii Domnului Georgescu era foarte clar după anularea alegerilor din 2024. De asemenea era foarte clar ce va urmă domnul Georgescu urma să anunțe un înlocuitor fie în persoana soției sale fie în persoana unui apropiat sau chiar a lui George Simion.

 Susținătorii Domnului Georgescu au menționat cu subiect și predicat că pe cine va nominaliza domnul Calin Georgescu pe acel al vor vota cu toții.

Și totuși domnul Georgescu a dat de înțeles că dorește să se retragă de ce oare?

Pentru a înțelege scenariul halucinat care apare trebuie mai întâi să analizăm o serie de date.

 În data de 9 Februarie 2025 după respingerea înscrierii candidatului Domnului Georgescu de către BEC, în fața acestei instituții au avut loc o serie de incidente fără precedent la manifestările pro Călin Georgescu. În mod clar au apărut instigatori care s-au luat la bătaie cu jandarmii. Şi pe 10 ianuarie 2025 s-a încercat o instigare a populației, moment de la care jandarmeria a început să ia o serie de măsură extraordinare.

 În data de 11 februarie 2025 Curtea Constituțională a României răspuns contestație făcută de avocaţi domnului Georgescu la contestaţia BEC. În fața instituției cum era de așteptat s-au mobilizat și câțiva din susținătorii ai domniei sale probabil în număr de 200-300. Ceea ce a șocat a fost desfășurarea uriașă de forțe din partea jandarmeriei. Curtea Parlamentului era înțesată de unități canine formate din jandarmi și câini, pe dealul Parlamentului se vedeau pregătite furtune de apă, clădirea Parlamentului era înconjurată cu dube.

 Între protestata a apărut informația că ar fi fost aduși inclusiv jandarmi din alte țări precum Franța sau Germania motiv pentru care aceștia s-au adresat și în limba franceză și germană forțelor de ordine.

 În zonă, parcul Izvor, Arcului de Triumf, Universitate erau de asemenea masate trupe. În urma atacurilor fără precedent lansate de către toți influenții și toate televiziunile cu excepția RealitateaTV împotriva candidatului Călin Georgescu suporterii acestuia s-au radicalizat și ei. Mulți dintre ei au afirmat că sunt pregătiți să meargă până la moarte împotriva sistemului ticălos.

 Apare un scenariu înfiorător și anume că autoritățile erau pregătite să facă vărsare de sânge pentru a-și apăra scaunele. Acest scenariu nu poate fi înțeles decât de cei care au asistat la atmosfera apăsătoare din jur Parlamentului unde erau masate zeci de dube atât în jurul Parlamentului cât și în curtea instituții.

 Era clar că o simplă scânteie ar fi putut genera un scenariu de groază. În acest context decizia lui Călin Georgescu de a detensiona situația pare a fi singura rațională. Este de asemenea foarte probabil ca Călin Georgescu să fi fost amenințat direct sau să fi primit semnale de la sursele sale din sistem că cei de la putere nu vor dori să cedeze puterea pe cale pașnică și democratică. Calin Georgescu nu dorit sa se joace cu siguranta si chiar viata sustinatorilor sai.

 Prin urmare o mişcare strategică trebuia făcută, situaţia trebuia detensionata, nu este sfârşitul lui Calin Georgescu şi nici al naţionalismului romanesc ci doar o repliere strategică.

În urma candidaturii lui Călin Georgescu rămân câteva întrebări.

 Prima întrebare este dacă Călin Georgescu a fost sau nu omul sistemului? Faptul că cele mai scârbavnice personalități publice sau manifestat împotriva acestuia nu este o garanție că domnul Georgescu nu a fost ancorat o dată la sistem sau că programul dânsului ar fi funcționat. Totuși Călin Georgescu pare totuși să fi reușit ceva iar acest fapt ne duce la a doua întrebare.

Care este moștenirea lui Călin Georgescu

 Moștenirea lui Călin Georgescu este mult mai importantă chiar decât lăsarea sa să participe la alegerile din decembrie 2024. Un Călin Georgescu care ar fi câștigat alegerile din 2024 nu ar fi putut să facă atât de multe decât a reușit să facă în ultimele două luni. Nu mă refer aici la așa zisa “trezire în conștiința” ci la deconspirarea tuturor personajelor sinistre adânc camuflate în rândurile noastre.

 E clar că a fost un război între două tabere, o tabă a patrioților care și-au dorit să încerce alternativa Călin Georgescu și o alta îngrozită de această perspectivă. Presa, influenţări, personalități publice, presupuși militari antisistem și falși naționaliști, au reacționat cu mai multă ură împotriva acestui om micuț decât dacă acesta ar fi fost ucigaș de copii.

 Georgescu a reușit să ni arate pe toți acolo unde erau ei adânc camuflați. Și după ce se va risipi aburul cu “omul rușilor” sau “candidatul kremlin-ului” orice om va putea să vadă că am avut doar un con-cetățean care a încercat în ultimă instanță să și exercite un drept constituțional.

Inclusiv dacă s-ar dovedi scenariu că domnul Călin Georgescu ar fi dorit să dea o lovitură de stat nu îi va afecta imaginea, atâta timp cât nu a existat nici-o victimă. Până la urmă nu ar fi fost decât o contra lovitură împotriva loviturii date de Ion Iliescu în Decembrie 1989.

De asemenea nu consider că patrioții care l-au susținut vor ieși cu imaginea terfelită din această poveste. Ei vor putea să explice că au ales să susțină un candidat care avea un discurs apropiat de valurile lor.

 Pe de altă parte cei care s-au opus candidaturii Domnului Georgescu vor trebui să trăiască cu anatema că în principiu ei s-au opus democrației. Democrația Nu este niciun Uniunea Europeană și nici o serie de jurnaliști de pe la noi, democrația este pur și simplu voința Poporului.

 În final domnul Georgescu ne-a demonstrat cu subiect și predicat că în România voința Poporului nu este respectată. Deși adversarii lui consider că au ieșit mai puternici este doar iluzia lor de moment. Au reușit să-l scoată din cursă pe Călin Georgescu doar compromiţându-se. Au reușit să scoată un candidat care nu le a convenit din cursă doar anulând democrația. Mai mult s-au încordat inclusiv împotriva statelor Unite şi asta după 30 de ani când ni s-a spus că oricine este anti american este plătit de ruși.

 Considerăm că patrioții ies întăriți din această experiență poate nu “treziți în conștiință” Dar cu siguranță treziți referitor la cine este de fapt inamicul.

 Considerăm că ar trebui să și facă fiecare liste personale cu cei care în aceste zile i-au umilit, jignit şi l-au atacat pe Călin Georgescu și să fii atenți la ce poziții vor avea aceștia pe viitor. Să nu îi mai susțină pe aceștia în nici-o împrejurare și dacă aceştia sunt jurnalişti să caute alte surse de informare.

Concluzia acestor alegerii:

Experiența Călin Georgescu ne face pe toți mai puternici iar adversarii neamului nostru au ieșit slăbiți și terfeliți. Ei vor trebui de acum înainte să facă gimnastică mentală pentru a explica cum au apărat ei democrația anulând Voința Poporului.

 În acest context, retragerea lui Călin Georgescu, deși evident strategică, ridică o întrebare esențială: cât de departe este dispus sistemul să meargă pentru a suprima voința populară? Am văzut represalii mediatice, intervenții brutale, mobilizarea forțelor de ordine la un nivel alarmant. Se contura un scenariu sumbru, în care autoritățile păreau dispuse să recurgă la măsuri extreme pentru a-și proteja privilegiile.

 În final, ceea ce rămâne după această campanie nu este doar candidatura lui Georgescu, ci dezvăluirea unui adevăr inconfortabil: România nu are încă o democrație autentică. Avem, în schimb, un sistem care tolerează alegerile doar atunci când nu pun în pericol structurile de putere. Dar orice astfel de abuz nu face decât să întărească determinarea celor care cred într-o Românie cu adevărat liberă.

Democrația nu înseamnă să ai voie să votezi doar între opțiunile pe care ți le oferă sistemul. Nu înseamnă să accepți ca orice alternativă reală să fie anihilată înainte de a avea șansa de a se exprima. Democrația nu este un exercițiu de imagine regizat de establishment pentru a simula pluralismul. Este, sau ar trebui să fie, o realitate imuabilă, un drept fundamental al cetățenilor, nu o concesie a elitei politice.

Lupta nu s-a încheiat. Iar adevărul, oricât ar încerca unii să-l sufoce, are un obicei neplăcut pentru dictatori: iese întotdeauna la suprafață.

***

Razboiulinformational

Related Images:

Citeste si …

2 Comentarii

  1. Pana la urma faceti la fel ca toti jurnalisti de pe online,puneti titluri pompoase sa atrageti cititori dar in fapt nu spuneti motivul de ce s-ar fi retras Georgescu. Sunt dezamagit de articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*