Un român candidează pentru parlamentul Serbiei

Alexandru Bălan candidat

 204 vizualizări

Alexandru Bălan - serbia
Alexandru Bălan - serbia

Un român candidează pentru parlamentul Serbiei – prietenul nostru domnul Alexandru Bălan

 Suntem informaţi că prietenul nostru, domnul Alexandru Bălan, preşedintele Uniunii Românilor din Banat (sârbesc) a reuşit să îşi înscrie candidatura la parlamentul Serbiei. Acesta candidează din partea unui partid al minorităţilor numit „ Samo Napred”.

 Serbia cu 3000 de sate şi localităţi româneşti, dar nu are un partid românesc în parlamentul de la Belgrad cum avem noi UDM. Oficial în Serbia trăiesc în jur de 80.000 de români şi vlahi, neoficial aceştia ar fi undeva în jur de 300.000.

Candidat la alegerile parlamentare Alexandru Bălan

 Sâmbătă domnul Alexandru Bălan şi-a depus candidatura iar luni a primit confirmarea, alegerile trebuiau ţinute pe 26 Aprilie dar s-au decalat cu 2 luni datorită epidemiei. Redam mai jos mesajul primit de la Uniunea Românilor din Banat Sârbesc

Alexandru Bălan preşedintele Uniunii romanilor din Banat Sârbesc (banatul istoric înstrăinat) va fi singurul candidat independenta roman la alegerile sârbeşti de pe lista minorităţilor Samo Napred (Drept înainte). Acesta a emis următoarea declaraţie:

Alexandru Bălan:

Aceasta coaliţie adună mai multe etnii minoritare din Serbia care se împotrivesc asimilării forţate şi doresc afirmarea drepturilor minoritare. Pe lista se afla şi bosniaci (foşti vlahi), macedonenii(aromâni), şi românii noştri.

 Având experienţe negative cu partidele sârbeşti ale căror reprezentaţi români niciodată n-au reprezentat cu demnitate minoritatea româna ci strict politica partidelor sârbeşti cărui aparţin, am decis să mă unesc cu ceilalţi minoritari dezamăgiţi. Aceştia ca şi noi, nu mai pot răbda să stea şi se uite cum le sunt călcate în picioare toate drepturile.

Trăim fără dreptul la şcoli şi biserici în Timoc, fără mijloace de informare în limba maternă, fără facilităţi la trecere de frontieră înspre ţară, fără de investiţii ale statului în regiunile în care trăiesc minorităţi. Infrastructură este învechit şi nu s-a mai investit din timpul lui Tito, tineretul pleacă, agricultorii sunt batjocoriţi cu preţurile de răscumpărare a produselor foarte mici şi câte şi mai câte.

Lista minorităţilor:

Lista minorităţilor va candida la nivelul local, provincial şi naţional, ea va reprezenta toţi reprezentanţii minorităţilor care doresc îmbunatăţirea situaţie catastrofale în care se afla Şerbia. Asta este doar a doua oară în istorie, când candidează un roman independent la alegerile naţionale sârbeşti. Doar doamna NATAŞA TOSICI din Timoc a mai candidat în urmă cu 4 ani ca roman tot pe o listă minoritara, dar din păcate n-a trecut.

Alexandru Bălan Romanii din Serbia:

Minoritatea românească în Serbia nu are un partid unit precum îl au unguri sau albanezi de aici, nu au mai avut un deputat roman în adunarea parlamentară sârba la nivel înalt de aproape 100 de ani, cam din timpul regatul iugoslav când a existat un partid românesc unit.

Acuma numărul romanilor a scăzut la doar 80 000 de romani şi vlahi declaraţi, Sistemul electoral sârbesc e făcut în aşa fel ca să descurajeze minorităţile mici să candideze la alegeri, li se cer 10 0000 de semnături, plăti la notar, 100 000 de euro garanţie bancară etc. Ajutorul statului roman e aproape inexistent, romani din Serba sunt dezbinaţi în zeci de ong-uri şi partide mici, mulţi romani au ajuns membrii pe la partidele sârbeşti etc.

Aceasta candidatură a unui roman declarat roman poate întoarce voia sorţi, să-i unească pe romanii şi să-i îi încurajeze să se unească toţi pe o listă minoritară unită şi în viitor să avem un deputat în adunarea sârba care să ne poate reprezenta şi pe noi. O listă de pe care poate fi ales un deputat roman care după aia să poate spune problemele romanilor acolo unde contează, în adunarea sârbilor de la Belgad. Minoritatea sârba are un deputat garantat în Parlamentul României, românii din Şerbia nu au asta, este nu o mare nedreptate.

Trăiască naţiunea romană şi neamul românesc, va salută Alexandru Bălan, preşedintele Uniunii romanilor din banat

Pagina de Facebook a domnului Alexandru Bălan [(AICI)]

***

Razboiul Informational

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*