Tineri Europeni trimiși în războiul din Ucraina ? Un oficial de la Budapesta rupe tăcerea. Declarația lui Peter Szijjarto
Ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto, a avertizat recent că Bruxelles ar putea înrola tineri din Uniunea Europeană pentru a lupta în prima linie a războiului ruso-ucrainean, pe fondul numărului în creștere a morților de partea ucraineană. Vezi: Tot articolul AICI
Ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto, a emis acest avertisment după o întâlnire cu alți miniștri de externe din UE. Potrivit lui, numărul in creștere al victimelor în rândul forțelor ucrainene, combinat cu dificultatea Kievului de a înrola noi recruți din propria populație, ar putea forța Bruxellesul să intervină. În acest scenariu, UE ar putea înrola tineri – mai ales din proximitatea geografică a Ucrainei – pentru a lupta împotriva trupelor ruse invadatoare.
„Pierderile ucrainene devin din ce în ce mai insuportabile”, a declarat Szijjarto presei maghiare. „Bărbaților ucraineni nu li se permite să iasă din Ucraina și acum vor să înroleze tinerii europeni în acest război”.
Peter Szijjarto … doar niște vorbe aruncate in vânt ?
Declarația lui ar putea să pară, la prima vedere, alarmistă, dar ținând cont de ultimele luări de poziție ale Franței, lucrurile par din ce în ce mai plauzibile. Mai multe țări au lăsat să se înțeleagă că ar putea lua în considerare trimiterea de trupe în Ucraina dacă Rusia ar urma să obțină o serie de victorii importante împotriva armatei ucrainene.
„Și evident, această escaladare a războiului se va extinde întâi la țările vecine, așa că în mod sigur va fi adus argumentul că primii soldații trebuie selectați întâi din zonele geografice cele mai apropiate. Asta înseamnă că UE dorește să trimită la război tineri din Europa Centrală, inclusiv tinerii maghiari, prin intermediul legii conscripției obligatorii.”, a declarat Peter Szijjarto.
O armata a UE coordonata de la Bruxelles
Apare o problemă esențială: de aproape 20 de ani, majoritatea țărilor europene au trecut printr-un proces de reducere a forțelor militare. NATO s-a bazat pe superioritatea tehnică a Statelor Unite, care făcea ca marile armate de odinioară să pară o investiție învechită.
Totuși, în actualul conflict, Statele Unite nu pot să intervină direct de teama escaladării conflictului într-unul nuclear. Prin urmare, singura variantă pare a fi crearea unor conflicte de tip proxy care să slăbească puterea Rusiei.
Soluția aparentă este trimiterea unor soldați din țările de la „granița UE” pe un model deja brevetat de Imperiul Roman în perioada sa de decădere.
Însă, din câte am menționat mai sus, aceste țări de la margine nu mai au armate regulate (ci asa zise armate „de profesioniști”). Motiv pentru care, în România, de exemplu, se tot speculează ideea reintroducerii stagiului militar obligatoriu.
În paralel, suntem puși în fața unei adevărate propagande care ne spune că sub nicio formă „Rusia nu trebuie să câștige”. Iar recent, MApN a pus în dezbatere publică „Proiectele de lege privind apărarea națională” unde principala îngrijorare cetățenească a fost „cedarea comenzii și controlului operațional al forțelor armate române către comandantul aliat sau de coaliție”. Vezi articolul nostru: [AICI]
Un obiectiv asumat al stângii liberale de la Bruxelles este crearea unei forțe militare a UE, inclusiv preluarea de către UE a procesului decizional privind apărarea de la statele membre și centralizarea acestuia la Bruxelles. În baza acestui scenariu, ar putea apărea o tentativă de implementare a unei legislații privind recrutarea care să se aplice tuturor statelor membre ale UE”, scrie Remix News.
Un război dus cu „voluntari”îndoctrinați din Polonia, România, Burlgaria, Ungaria
Aceasta ar putea fi soluția ideală pentru Statele Unite, care nu ar dori să se confrunte din nou cu protestele masive, precum cele apărute în urma războiului din Vietnam. În acest scenariu, războiul ar putea fi dus de recruți din România, Polonia, Ungaria și Bulgaria.
Scenariul poate deveni realitate prin implementarea unei legislații care să permită încorporarea obligatorie și trimiterea de trupe peste graniță sub formă de „voluntari”. Evident, populația va trebui mai întâi terorizată cu scenarii apocaliptice care să sugereze că, dacă Ucraina pierde războiul, „totul e pierdut”.
Un Război civil slavo-slav ?
În realitate, conflictul ruso-ucrainean este în mare parte un război civil între două populații care au o limba și o cultură aproape identica și o serie de probleme nerezolvate din perioada sovietică. Niciuna dintre cele două țări nu este ceea ce am putea numi „democrație”.
Este extrem de ciudată și fără precedent susținerea necondiționată a Statelor Unite acordată Ucrainei și acest „carte blanche” dat de Bruxelles regimului lui Zelenski, mai ales când „țara de la margine” nu este nici în UE și nici în NATO.
Este primul conflict postbelic în care puterile occidentale nu au încercat niciun moment să obțină pacea. De fapt, conform declarațiilor făcute de NATO și UE, singura soluție acceptabilă ar fi înfrângerea Rusiei. Însă acest scenariu este din ce în ce mai puțin plauzibil, astfel devenind posibilă trimiterea de est-europeni îmbuibații cu o propagandă care le spune că orice s-ar întâmpla, Rusia „nu trebuie să câștige în Ucraina”.
Trebuie precizat că oficialul de la Budapesta nu a menționat cu cine a discutat acest scenariu și de unde are informația. Dar informația nu o putem cataloga în acest moment decât ca plauzibilă.
***
RazboiulInformational
Fii primul care comentează