Cu cine să ţinem, în cazul unui conflict militar ruso-american, disputat în Ucraina?

Conflict militar ruso-american t în Ucraina?

 7.193 de vizualizări

conflict militar ruso-american t în Ucraina?
conflict militar ruso-american t în Ucraina?

Cu cine ar trebui sa tina patriotii români, în cazul unui conflict militar ruso-american, ținut în Ucraina?

 Situaţia tensionată de la frontiera „Ţării de la Margine” (U-Craina) ne oferă o radiografie excelentă asupra apartenențelor ideologice ale ziarelor, televiziunilor, posturilor Tv, personalităţilor politice sau ale diverşilor „influenceri„. Se separă apele foarte uşor; cine sunt pro-Rusia şi ar susţine cu drag şi necondiţionat intenţiile expansioniste ruseşti şi cine sunt cei care ar trimite fără nici o remuşcare tinerii români la moarte în numele unei prietenii „seculare” inexistente româno-ucrainene. Iar Ucraina ne dă cu flit, chiar în toiul declaraților noaste de dragoste si nu menționează minoritatea Româneacă de ziua minorităților.

Cu cine să ţinem? există tabere ?

 Observăm cu multă îngrijorare că mulţi români s-au poziţionat fie pro-Rusia, fie pro-SUA, ba chiar au apărut şi indivizi confuzii, poziţionaţi pro-Ucraina ! ! ! Doar pro-România nu se poziţionează nimeni …. doar această poziţie este considerată cu adevărat „tabu”, iar cei care nu fac parte nici din tagma „Pro-Rusia”, nici din cea „Pro-SUA” ajung un fel de paria de care nu vorbeşte nimeni.

 În primul rând trebuie înţeles că NATO este o alianţă militară defensivă nu ofensiva situaţia este oarecum similară cu cea din primul război mondial când Austro-Ungaria s-a hotărât, de capul ei să atace Serbia şi din acel moment toate vechile aliate militare au căzut. Dacă Statele Unite sau Marea Britanie vor ataca Rusia ca urmare a unei invazii în Ucraina tratatul de alianţă NATO nu s-ar aplica, mai mult, acesta ar risca să devină caduc. Mai apoi trebuie amintit deşi poate părea superfluu, că Ucraina nu este membră NATO, iar ţările aliatei nu au nici o obligaţie faţă de integritatea ei teritorială.

 Tot ce ar putea urma este un alt război tip Vietnam ţinut de această dată la graniţa României. Pe parcursul ultimilor 60 de ani Statele Unite şi Rusia s-au război pe toate continentele locuite în ceea ce unii analiști. numesc „proxy wars” (războaie proxy), peste tot mai puţin acolo unde aceste două super puteri au granița, respectiv Alasca şi Siberia.

ScreenShot 20220223055708 300x170 - Cu cine să ţinem, în cazul unui conflict militar ruso-american, disputat în Ucraina?

Rusia joaca rolul care ii convine

 Rusia joacă rolul care îi convine de minune, al „poliţistului rău” în timp ce Statele Unite sunt „poliţistului bun”, în urma rămân ţări devastate şi super îndatorate, astfel aceste ţări se îndatorează mai întâi să cumpere armament şi mai apoi să reconstruiască ce a distrus războiul.

 Până în momentul de fata Rusia nu a făcut decât să îşi maseze trupe la graniţă şi să observe cu atenţie cum reacţionează Statele Unite şi aliaţii, dacă vroiau să invadeze Ucraina ar fi făcut-o în 2014 când au anexat Crimeea, povestea cu invazia „anunţată” este cam trasă de păr.

 Cu siguranţă în spatele uşilor închise se poartă o serie de tratative, jucate mult peste noi despre care vor învăţa probabil copiii noştri din cărţile de istorie. Marile Puteri, întotdeauna s-au înţeles în spatele uşilor închise, în detrimentul celorlalte ţări mai slabe. Pentru noi important ar trebui să fie să nu ratăm oportunităţi unice şi să nu rămânem în istorie ca nişte penibili care nu au înţeles nimic din ce s-a întâmplat.

Ribbentrop-Molotov reloaded ?

 Nu ar fi deloc o surpriză ca Rusia şi Germania să aibă nişte înţelegeri cu privire la împărţirea Ucrainei cum au mai făcut odată cu Polonia pe vremea pactul Ribbentrop-Molotov. Nu ar fi exclus nici că Statele Unite, Marea Britania şi Rusia să cadă la pace şi să bată palma, că doar au mai avut astfel de înţelegeri şi la Yalta şi la Malta.

 De asemenea nu ar fi exclus ca nişte tărişoare precum, Ungaria şi Bulgaria să îşi liciteze implicare la maxim şi la sfârşit să obţină mai mult decât noi cei care nici măcar nu am fost fost invitaţi la întrunirea celor puternici.

Măsoară de șapte ori și taie o dată.

 După ce Putin a jucat cot la cot în piesa covidiana, şi chiar s-a luat la întrecere tovărășește cu Vestul la vaccinări, mascări şi certificări la hectar, ar trebui să avem cu toţii dubii serioase referitor la intenţiile lui aşa zis „suveraniste”. Poate, aşa cum zicea un călugăr de la o mănăstire rusească, arestat de altfel pentru declaraţiile sale, Putin a fost  înlocuit de mult cu o sosie ceva…. Cine ştie, poate o fi ceva adevăr în zisele monahului… Sau poate s-a aşezat prieteneşte la masa cu Americanii, Francezii şi Britanicii şi au stabilit deja ceva. Sau poate se ascunde un sâmbure de adevăr în teoria conspitationistă că dacă nu le va ieşi povestea cu pandemia vor încerca un război.

 Aşa că România nu trebuie să excludă faptul că e posibil să existe o neînţelegere în Înţelegerea Marilor Puteri, care să îi determine pe aceştia să îşi testeze jucăriile militare în capul altor, sau pe deasupra capetelor altora. Însă în ciuda declaraţiilor lui Mircea Geoana, probabil inspirate de Flacăra Violet, totuşi noi ar trebui să ştim că şi după explozia nucleară de la Cernobâl şi după războiul din Iugoslavia, unde s-a folosit muniţie cu uraniu sărăcit, oamenii din România au făcut leucemii şi tot felul de cancere.

Putina istorie pentru ANAListi noștri

 De altfel trebuie să ţinem cont şi de faptul că Marile Puteri îşi trădează aliaţii – vedem retragerea intempestivă din Afganistan. Să ne amintim de exemplu că deşi România a acordat ajutor Rusiei în timpul războiului ruso-turc de la 1877, denumit de noi drept „Războiul de Independenta”, totuşi la înţelegerile de pace de la San Stefano şi Berlin ni s-a închis uşa în nas.

 Marile Puteri ne-au condiţionat atunci recunoaşterea Independenţei, care era oricum o stare de fapt, cum scria şi Mihai Eminescu în Timpul, de modificarea Constituției care condiționa cetățenia română de apartenența la creștinism, articol de garda, care strica multe planuri. Ba Rusia chiar a înşfăcat Basarabia istorică, adică județele de la Gurile Dunării, Cahul, Ismail și Bolgrad din trupul României, drept mulţumire că i-am ajutat. Atunci Tratatul secret dintre România şi Austro-Ungaria (1883), care trădase românii din Ardeal şi care era să ne arunce în primul război mondial de partea celor care urmau să piardă, nu a mai funcţionat.

 Carol I semnase la 1883 un tratat defensiv secret între România şi Austro-Ungaria, menit să ne protejeze de expansionismul rusesc, prin care renunța la pretențiile față de Ardeal, fără să îi întrebe si pe români dacă sunt de acord cu așa ceva, tratat care era să ne arunce în război de partea Germaniei care urmau sa piardă.

 Povestea se repetă şi la 1907 când acelaşi Carol I dă ordinul să se tragă în ţăranii răsculaţi de „frica” unei invazii ruseşti, ruşi care se temeau (se spune) să nu se extindă răscoala şi în Basarabia (a se citi Moldova de răsărit). Dar tratatul de alianţă? Unde era tratatul ? Se pare că în vreme de război tratatele nu se mai aplică (întotdeauna).

Si cu aliați occidentali aceeași poveste…

 Să nu uităm de rapturile teritoriale din  1940, urmare a pactului Ribbentrop-Molotov, rapturi comise în ciuda faptului că noi aveam la aceea data „garanţiile marilor puteri” (Franţa şi Marea Britanie) obținute că urmarea a politicii Titulesciene …de enervarea a Germaniei.

 Să ne amintim că s-a întâmplat exact acelaşi lucru şi în 1944, când deşi armata noastră a încetat războiul cu ruşii pe 23 august, printr-un gest considerat azi de toată lumea că a scurtat războiul cu 6 luni, Uniunea Sovietică ne-a considerat stat ocupat până la semnarea Armistiţiului pe 12 septembrie 1944.

 Ruşii şi celelalte Mari Puteri, ne-au transmis că „nu am avut o înţelegere scrisă cu ei„, aşa că restul este lipsit de importantă, cam asta a fost şi răspunsul Rusiei în 1878 şi al occidentului în 1940, fapt ce trebuie reţinut.

Revenim la noua noastră „prietenă” … Ucraina

 Războiul dacă va începe în Ucraina nu poate fi decât unul în afara tratatului NATO, un război care ar necesită o altă înţelegere evident scrisă, cine se duce să moară de voie o face ca prostul. Evident dacă se va ajunge acolo lumea va fi prostită că e parte a înţelegerii NATO şi la încheierea conflictului dacă cineva va solicita ceva se va solicita „acordul scris”.

 Ucraina nu este şi nu a fost prietena României, inventarea unei istorii false nu va face decât să arunce în penibil Guvernul României care are toată dreptatea de partea sa. Ucraina deţine ilegal şi ilegitim teritorii anexate cu forţa de Stalin printr-un tratat semnat cu Germania Nazistă, tratat declarat de toate părţile participante Nul ab Initio. Cu totul altă poveste decât Crimeea.

 Conform dreptului internaţional un stat succesor nu poate moşteni bunuri de orice fel inclusiv teritorii obținute în mod ilegal de la statul moştenit, ca exemplu Germania de astăzi nu poate revendica aurul confiscat de Germania Nazista de la Evrei nici teritoriile ocupate din ordinul lui Hitler.

 Statul Român a reafirmat prin declaraţia solemnă a Parlamentului României din 28 noiembrie 1991 că aceste teritorii au fost luate cu forța ca urmare a unei înţelegeri declarate nule dintre Rusia Sovietică şi Germania Nazistă.

DECLARAŢIE din 28 noiembrie 1991 a Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina

1. Parlamentul României a luat cunoştinţă de hotărârea autorităţilor de la Kiev de a organiza la 1 decembrie 1991 un referendum asupra independenţei Republicii Ucraina.

Profund ataşat principiilor fundamentale ale respectării drepturilor şi libertãţilor fundamentale ale omului şi ale popoarelor de a-şi hotărâri soarta, Parlamentul României salută hotărârea autorităţilor ucrainene de la Kiev de a organiza un referendum privitor la independenţa Republicii Ucraina.

Având în vedere că acest referendum ar urma să se desfăşoare şi pe teritoriile româneşti – Bucovina de Nord, Ţinutul Herţa, Ţinutul Hotin, precum şi judeţele din sudul Basarabiei – Parlamentul României declara solemn că aceste teritorii au fost rupte din trupul ţării, iar Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul şi neavenit, ab initio, de U.R.S.S. la 24 decembrie 1989 şi de Parlamentul României la 24 iunie 1991.

Desigur, este dreptul Ucrainei să organizeze un referendum pentru independenţa sa, dar acest referendum nu poate avea valabilitate în privinţa teritoriilor româneşti anexate abuziv de fosta U.R.S.S., teritorii care nu au aparţinut niciodatã Ucrainei şi sunt de drept ale României.

2

 Parlamentul României reiterează ataşamentul față de prevederile Actului înalt al Conferinţei C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificãrii frontierelor pe cai paşnice, diplomatice.

3

 Parlamentul României, declară solemn că referendumul organizat de autoritãţile de la Kiev în teritoriile româneşti încorporate cu forța în cadrul fostei U.R.S.S. – respectiv în Bucovina de Nord, Ţinutul Herţa, Ţinutul Hotin, precum şi în judeţele din sudul Basarabiei – este nul şi neavenit, precum şi consecinţele acestuia.

4

 Parlamentul României cere parlamentelor şi guvernelor tuturor statelor care vor recunoaşte independența Ucrainei să declare expres că această recunoştinţã nu se extinde asupra teritoriilor româneşti menţionate.

5

 Parlamentul României se pronunţa pentru începerea unui dialog cu Parlamentul de la Kiev în vederea examinării, împreună a problemelor stabilirii unor relaţii de bună vecinătate şi colaborare între România şi Ucraina şi invita, în acest scop, o delegaţie parlamentară ucrainiana să efectueze o vizită la Bucureşti, cât mai curând posibil.

6

 Parlamentul României solicita guvernului ţării să înceapã de urgenţă negocieri cu autoritãţile de la Kiev în problema teritoriilor româneşti anexate cu forţa de U.R.S.S.

Această declaraţie a fost adoptatã de Parlamentul României în şedinţa din 28 noiembrie 1991, cu unanimitate de voturi.

PREŞEDINTELE SENATULUI PREŞEDINTELE

academician ALEXANDRU ADUNĂRII DEPUTAŢILOR

BARLADEANU MARŢIAN DAN

mo - Cu cine să ţinem, în cazul unui conflict militar ruso-american, disputat în Ucraina?

 Niște Concluzii de bun simt

 Concluzia este că România trebuie să ceară atât NATO, cât şi statelor succesoare ale URSS: Ucrainei şi Rusiei, să ne restituie teritoriile pe care Stalin le-a luat cu forţa de la România Mare şi care se găsesc astăzi în Ucraina.

 Este penibil ca Ucraina să ceară ajutorul occidentului dar în acelaşi timp să se ţină cu dinţii de o moştenire primită de la nazişti. Este de asemenea ridicol ca Rusia să revendice de la Ucraina teritorii care i-au aparţinut cândva, dar să nu recunoască şi României acest drept iar paralel sa tina Trasnistria sub ocupație. Este Absurd că România să ridice chiar şi un deget fără a primii concesiuni scrise în ajutorul unui stat care deţine teritorii prădate de Stalin de la noi, un stat care persecuta sălbatic minoritatea românească.

 În rest cred că suntem luaţi toţi drept prosti, statele din estul Europei, Polonia, Ungaria, România, Bulgaria au fost nevoite să facă progrese, sacrificii şi concesiuni uriaşe pentru a fi primite „sub umbrelă” iar acum vedem că Ucraina este considerată aproape ca un stat membru „pro bono”. Acum vedem că întreaga povestea că „trebuie să facem sacrifici” să ajungem sub „umbrelă” a fost o poveste pentru copiii prosti, căci occidentul s-ar fi opus oricum unei expansiuni Ruseşti.

 Noi ar trebui să cerem chiar şi teritoriile pe care Ecaterina cea Mare ( protestantă de origine danezo-germana), le-a luat de la Imperiul Otoman, care le luase de la Moldova aparţinând de acesta în vremea lui Ştefan cel Mare sau Gheorghe Duca Măcar atât.

 Mai are rost sa amintim ca intreaga toponime a respectivei zone este romaneasca? Balta, Coma, Sipca Ocna Rosie, Slobozia..etc

A, E, I, O, U sa invatam sa spunem NU

 Şi înţelegere scrisă şi cu NATO şi cu Rusia. Ucraina nefiind Stat NATO, noi nu avem obligaţia să fim alături de SUA în acest nou Vietnam. Ar trebui să luăm exemplu de la Germania, care nu a lăsat echipamentul militar NATO, să treacă prin spaţiul sau aerian, în drum spre Ucraina, sau să luăm exemplu de la Erdogan Magnificul, care deşi e în NATO, joacă pe toate fronturile.

 La drept vorbind statele care au avut o poziţie fermă deşi criticate public, precum regimul lui Orban, au fost privite cu respect, iar cei care şi-au acordat necondiţionat ajutorul au fost privite cu dispreţ.

 România trebuie să îşi urmărească propriul interes şi nu să inventeze o prietenie fictive, cu naţiuni inventate. Rezultatele poziţiei slugărniciei României se văd preşedintele Iohannis nu a fost invitat la întâlnirea liderilor NATO cu Joe Biden în schimb Polonia a fost trecută pe lista invitaţilor. (Vezi AICI)

 România prin vecinătatea cu Ucraina şi ieşirea la mare are cea mai bună poziţie, dar la ce bun să inviţi o slugă care oricum îţi lustruieşte pantofii gratis? Mai apoi presa vorbeşte de doi ani că lui Iohannis i-a fost promisă preşedenţia NATO după retragerea Jens Stoltenberg. În plus Iohannis nu iese cu mâna goală din toată povestea … el oricum rămâne cu şepcuţa de la Trump.

Cum a ajuns Ucraina în posesia unor teritorii Româneşti ?

 Ca urmare a notelor ultimative sovietice din 26-27 iunie 1940 URSS prin concursul Germaniei Naziste României îi este fixată graniţa de este pe râul Prut. Guvernul român nu recunoaşte justeţea acestui act, menţionând în răspunsul său că “se vede silit să primească”, “pentru a evita gravele urmări pe care le-ar avea recurgerea la forță”.

 La data de 10 iulie 1940, are loc Şedinţa Biroului Politic al C.C P.C şi Consiliul Comisarilor Poporului din URSS, şedinţă ţinută la Moscova, unde se ia decizia de “reunirea populaţiei moldoveneşti a Basarabiei cu populaţia moldovenească din RASSM” La această şedinţa printre alți au luat parte și I. V. Stalin, V. Molotov, K. Voroșilov, M. Kalinin, L. Kaganovici, G. Malencov, A. Andreev, A. Micoian, L. Beria, N. Svernic s.a.

 Urmările acestei şedinţe nu au fost creerea unei ”Basarabii Mari” care să se întindă pe amândouă malurile Nistrului, ci crearea viitoarei RSSM fără Bucovina de Nord, Ţinutul Herţei, sau judeţele Vechea Basarabie ( Akkerman, Ismail, Hotin). Practic Basarabiei i-a fost tăiat capul şi picioarele. La acea dată RSSM avea o suprafață de 33.700 km2 și o populaţie de 2.700.000 din care 70% erau români. La încheierea Războiului România este nevoită să recunoască, ATENŢIE!, graniţă din 1940, stabilită în urma pactului Ribbentrop-Molotov.

Nici comunist nu au înghițit planul lui Stalin

 Surprinzător, autorităţile comuniste din RSSM nu au renunţat ușor la aceste teritorii şi, la 29 iunie 1956, conducerea RSSM îi trimite lui Stalin o scrisoare, din partea CC al PC (b) al Moldovei şi Prezidiului Sovietului suprem și consiliului de miniştri al RSSM, în care îl roagă să studieze chestiunea privitoare la reîntoarcerea fostelor judeţe Hotin, Ismail și Akerman în componența RSSM. O cerere similară este trimisă cândva după 1950 de câteva grupuri de intelectuali și veterani de război. Toate aceste demersuri rămân fără răspuns.

După 1990

 În data de 24 august 1991, Ucraina îşi proclamă independența păstrând teritoriile primite abuziv de la defunctul URSS, teritorii care nu i-au aparţinut niciodată.

 România nu a uitat această nedreptate în 1991 emite Declaraţia Parlamentului României – prin care România reaminteşte originea românească a teritoriilor din dreapta Prutului moştenite fraudulos de Ucraina de la fostul URSS. În 1993 Guvernul României adresează o cerere Ucrainei – prin care se atrage atenţia asupra faptului, că, prin dispariția URSS și apariţia a două state noi la granița de est a României, Republica Moldova şi Ucraina, fostul Tratat privind regimul frontierei de stat româno-sovietice din 1961 a devenit caduc.

“Partea română îşi manifestă disponibilitatea de a începe negocieri cu partea ucraineană pentru un acord în acest domeniu.”

Trădarea lui Emil

 Şi brusc în 1997, Preşedintele Emil Constantinescu, Zoe Petre şi Adrian Severin comit cea mai mare trădare din istoria statului Român. În iunie 1997, in timp de pace, este semnat tratatul de frontiera cu Ucraina. Preşedintele Emil Constantinescu declanșase o adevărată isterie națională privind aderarea imediată și necondiţionată la NATO. În acea perioadă s-au spus multe neadevăruri despre necesitatea unei alegeri „istorice” între teroriști și „lumea civilizată”, sau între întoarcerea sub influenţa Rusiei și prietenia Anglo-Americană.

“Suntem dispuși să recunoaştem granițele actuale. Aceasta recunoaştere a realităţii va forma, într-adevăr , baza Tratatului […] Insula Şerpilor este și ea teritoriu Ucrainean.” (interviu acordat de Emil Constantinescu postului de radio NovaMova din Ucraina)

 Surpriza totală a fost renunţarea lui Constantinescu la Insula Şerpilor o chestiune peste care nici autorităţile comuniste nu au vrut să treacă, fusese actul suprem de slugărnicie total gratuit al domnului Constantinescu.

Revenim la momentul actual.

 Dacă România vrea să obţină ceva acum e momentul să facă presiuni şi nu după ce Ucraina va fi primită în NATO. Acum când războiul din Ucraina încă nu a început și aliaţii noştri sunt dispuşi să facă concesii, acum când Rusia ar avea interes să recunoască public că Ucraina este o ţară inventată, creaţia lor, din teritorii Româneşti, Poloneze, Tătăreşti şi Ruseşti.

 Poziţia ghiocelului nu ne va aduce nimic, mai mult „Țara de la margine” nu este prietena României, nici nu se prea pupă cu democraţia şi drepturile omului. Nu doar că Ucraina ține de nişte teritorii obţinute de URSS în urma unui pact cu naziştii, neo-nazismul este o poziţie acceptată în Ucraina unde exista unităţi paramilitare naziste precum Batalionul Azov.

Ucraina este departe să fie “prietena” României în ciuda a ce spun acefalii zombificaţi de pe la noi, minoritatea românească din Ucraina este crunt persecutata, iar ucrainenii ne-au făcut multe neplăceri astfel în 1991 ne-au scufundat nava Rostock pe braţul Sulina, nava care ne-a luat 15 ani să o scoatem. În 2004 au început construirea canalului Bastroe care ar urma să sece Delta Dunării încălând Convenția de la Espoo şi ignorând toate avertismentele internaţionale.

O singură viaţă de militar român dacă moare în apărarea Ucrainei şi ar fi o ruşine fără margine în fața istoriei. Iar inventarea aşa zisei “prieteni” cu un popor inventat arată dacă mai era nevoi cât de jos se pot cobora politicienii noștri.

Vezi si Articolul nostru:

La 2 iunie 1997 are loc trădarea lui Emil Constantinescu care renunță la Basarabia și Bucovina

Update:

Articolul a fost scris inaintea declaratiei lui Putin care compara mere cu pere. Bucovina si Buceacul  au  fost ocupate ca urmare a unui Dictat la care au participat Rusia sovietica si Germania Nazista. Romania in comparatie cu Polnia nu a primit niciodata nimic in schimb.

***

Razboiul informationa

 

 

 

Related Images:

Citeste si …

1 Comentariu

  1. 1. Nu il consider pe Emil Constantinescu tradator. El a fost in cumpana daca sa fie acceptat in NATO si sa renunte la teritoriile ocupate de ucrainieni sau sa nu fie acceptat in NATO si sa renunte la aceste teritorii. Daca ar fi ales a doua varianta acuma nu am fi fost in NATO! Era mai bine? Teritoriile respective raman pe loc, nu fug!
    2. Putin a facut o mutare de sah subtila si necomentata: a crescut cota lui Trump la presidentie enorm!!85% din Americani nu doresc razboiul! Putin si-a recuperat teritoriile date de comunisti Ucrainei in ultimii 100 de ani, a dat o lovitura de gratie neocomunistilor globalisti verzi din West si il ajuta pe Trump sa revina la putere. O miscare excelenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*