Charles al Angliei, ”Prinţ de Transilvania” sau „Rege de România” ?

Charles al Angliei si Romania

 1.055 de vizualizări

Charles al Angliei

Ni se pregătește ceva? Charles al Angliei, viitorul ”Prinţ de Transilvania” sau „Rege de România”?

 

De curând o ştire a făcut înconjurul României, anume ca prințul Charles al Angliei, urmează a participa la o slujbă ortodoxă, dedicată românilor care trăiesc în Marea Britanie .

„Alteța sa regală, prințul Prințul Charles va participa, joi, la Londra, la o slujbă religioasă ortodoxă a comunității românilor din Marea Britanie. Această comunitate reunește aproximativ 200 de cetățeni români care trăiesc și muncesc în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.” Anunța Biroul de comunicare al Clarence House.

Serviciul religios are loc la St-Dustan-in-the-West, o biserică anglicană care îşi împarte sediul cu Biserica Ortodoxă Română încă din 1964, având şi rolul de centru comunitar.

Cu această ocazie, Alteţa Sa Regală se va întâlni cu Înaltpreasfinţitul Iosif Pop, Arhiepiscop şi Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, şi cu Părintele Silviu Pufulete, preotul paroh al bisericii.„ conform agerpres

 Mai multe agenții de presa, din România; au ținut sa sublinieze ca „Alteţa Sa Regală va aprinde o lumânare „ sau ca printul: „are un ataşament special faţă de România, pe care o vizitează în mod regulat

„Moştenitorul Coroanei Britanice a ascultat Liturghia, iar apoi a aprins o lumânare şi s-a întreţinut cu românii, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume populare. Înainte de plecare, prinţul de Wales a admirat iconostasul românesc din lemn.

Viitorul suveran al regatului Unit are o relație specială cu România. Deține mai multe proprietăţi în ţara noastră şi chiar a deschis o fundaţie caritabilă pentru ajutorarea micilor fermieri și a biodiversității. „ Realitatea

Un exerciţiu de imagine?

 Participarea Prinţului de Wales la o slujbă religioasă ortodoxa a romanilor ridică nişte semne de întrebare. De exemplu, prinţul Charles nu a arătat o iubire deosebită faţă de întreaga România, ci doar faţă de o provincie istorică a României şi nu de toată, ci mai mult faţă de o zonă intens populată de sași si maghiari.

 Apoi în cercurile monarhiste a apărut încă din timpul când regele Mihai I era bolnav, ideea unei restaurări a monarhiei cu prinţul Charles că rege. Familia prinţului Charles este înrudită şi cu monarhii germani dar şi cu Vlad Ţepeş. Când a apărut ideea aducerii unui principe străin pe tronul Principatelor Unite, s-au impus şi nişte cerinţe stricte, printre acestea excluderea perpetuă a femeilor şi a descendenţilor lor. Astfel s-a urmărit păstrarea succesiunii pe o singură linie, primul născut băiat. (codul salic sau legea salica)

Ideea aşa zisei „Case Regale” condusă de principesa Margareta, care nici nu are copii este o aberaţie.

 Aşa a apărut, ideea unei aduceri a lui Charles, personaj impopular în Marea Britanie, pe tronul României. Conform scenariului Charles ar urma să renunţe la tron în favoarea fiului sau mai mare, salvând astfel imaginea monarhiei în Anglia. În schimb Charles s-ar alege cu demnitatea de Rege al României. Iar fiul sau mai mic, prinţ moştenitor în România.

Un scenariu conspiraţionist ?

Deşi pare doar „un alt scenariu conspiraţionist” mai mulţi pași par să ducă în această direcţie”

In 2017, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşă anunţa că prinţul Charles a primit o invitaţie de a primi titlul de ”Prinţ de Transilvania”. (Mediafax a relatat atunci)

Prinţul Charles este prezentat de ceva timp ca un „ambasador” al României, singura bariera majoră în a fi acceptat de romani pare a fi credinţa sa anglicana. Astfel singurul fapt care ar valida această teorie este dacă vom auzi că Charles doreşte să se apropie de ortodoxie. Sau chiar mai mult, doreşte să se convertească. De abia atunci teoria începe să prindă contur. Abia atunci ar trebui să ne punem câteva semne de întrebare în legătura cu sinceritatea sa.

Pentru Biserică ar fi un lucru bun, fireşte pentru noi ar apărea câteva întrebări la fel de fireşti: Cum se face că s-au potrivit Charles, un monarh nedorit în ţara sa, şi România o ţară care îşi caută originile postcomuniste ?

 Cum se face că dintre toate ţările ortodoxe ne-a găsit pe noi? De ce nu s-a dus Charles la Athos, Ierusalim, Antioh, Rusia sau Serbia ? Cum se face că „sistemul” a avut grijă să ne dezamăgească în mod constant cu diverse marionete, moldoveni, munteni, olteni, ardeleni, unguri, saşi, încât putem spune că soluţia vine aproape „de la sine”: un „Domn străin” dintr-o puternică monarhie europeană… deja vu

SURSE:

# Realitatea

Prințul Charles, la slujbă în Londra, alături de români

# Evenimentul Zilei

Prințul Charles participă la o slujbă religioasă ortodoxă din Londra, alături românii din Marea Britanie

# Agerpres

Marea Britanie: Prinţul Charles participă la o slujbă religioasă ortodoxă a comunităţii românilor din Marea Britanie

# Mediafax

Prinţul Charles al Marii Britanii, ”Prinţ de Transilvania” la propunerea primarului din Alba-Iulia

***

 

Razboiulinformational

Related Images:

Citeste si …

Împotriva "certificatului verde"
Bucuresti

Urmează proteste masive pe 26 septembrie şi pe 2 octombrie 2021 împotriva „certificatului verde”

Urmează proteste masive pe 26 septembrie şi pe 2 octombrie 2021 la București, împotriva „certificatului verde„  Aproape toţi activişti civici neafiliaţi sau afiliaţi anunţă proteste masive duminica 26 septembrie şi sâmbăta 2 octombrie, inclusiv reprezentanţii […]

1 Trackback / Pingback

  1. Ni se pregătește ceva? Charles al Angliei, viitorul ”Prinţ de Transilvania” sau „Rege de România”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*