Românii nu l-au uitat pe Mihai Eminescu !

 67 de vizualizări

Mihai Eminescu
Mihai Eminescu

Mihai Eminescu nu a fost uitat ! in 2019 mormântul lui este acoperit cu flori.

 Au trecut 130 ani de când Mihai Eminescu, „omul deplin al culturii române“ – după cum l-a numit Constantin Noica, sau romanul absolut după cum l-a numit Petre Tutea, a trecut în lumea celor drepţi.

La vârsta de 39 ani s-a mutat la Domnul, fiind înmormântat în cimitirul Bellu din Capitală, cu o mică ceremonie de la care avem câteva fotografii.

De o bună perioadă de timp Eminescu este atacat şi insultat constant, numit de Patapievici cadavrul din debara, mulţi au aşteptat cu înfrigurare dispariţia marelui om de cultură din conştiinţa poporului. Deşi conducerea statului nu se mai implica activ în promovarea lui Eminescu poporul nu l-au uitat. În fiecare an mormântul său devine loc de peregrinaj pentru mii de romani. Televiziunile încearcă să nu prezinte fenomenul la adevărata să proporţie.

 Şi în 2019 la 130 ani de la mutarea lui M. Eminescu la Dumnezeu mormântul său a fost acoperit de flori, poezii si coroane de flori. Este o performanţă pe care multe dintre cei care s-au perindat prin istoria noastră în ultimii 130 de ani nu se bucură.

Alte Articole despre Mihai Eminescu :

# Buciumul
130 ani de la trecerea în veşnicie a lui Mihai Eminescu

# Rador

PORTRET: M. Eminescu – „geniul pustiu” al poeziei româneşti

***

Razboiulinformational

 

 

Citeste si …

Feministele noastre
Bucuresti

Ipocrizie: Feministele anunță organizarea unui protest de Ziua Femeii la Catedrala

Ipocrizie: Feministele anunță organizarea de Ziua Femeii a unei “liturghie feminista” la Catedrala Mântuirii Neamului  Organizaţia „Feminism România” care promovează educaţia sexuală în şcoli, avortul, „egalitatea” între sexe şi genuri, mişcarea LGBTQ e.t.c, organizează pe […]

patriotului Mihai Târnoveanu
Incorect politic

Plângere penală împotriva patriotului Mihai Târnoveanu pentru poezia Doină de Eminescu

Plângere penală împotriva patriotului Mihai Târnoveanu pentru recitarea poeziei „Doina” de Mihai Eminescu  Doctorul Mihai Târnoveanu ne anunță prin intermediul paginii personale de FaceBook că o plângere penală a fost făcută împotriva sa pentru poezia […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*