„Războiul România – Ucraina din 2022”, cum s-a făcut Ucraina de râs

 750 de vizualizări

Romania Ucraina din 2022
Ucraina din 2022

Războiul România – Ucraina din 2022”, cum s-a făcut Ucraina de râs, experții si-au dat cu stângul in dreptul

 Procurorul militar general al Ucrainei, Anatoli Matios, a convocat recent o reuniune a MAE, (Statului Major al Armatei și Serviciului de Securitate) drept „reacție” la un filmuleţ publicat pe YouTube, în care este ilustrată o anexarea fictivă a nordului Bucovinei de către România în 2022, după un război dintre Rusia și Ucraina, informează Agenția BucPress din Cernăuți.

 Anatoli Matios, procurorul şef al armatei ucrainene a promis să demareze urgent o anchetă cu privire la acest biet filmuleţ publicat pe Youtube.

Isterie într-un pahar cu apa!

 Pe YouTube exista sute de filmuleţe cu posibile conflicte militare între numeroase naţiunii, astfel avem: un videoclip cu războiul între România şi „Ungaria România vs Hungary (2018).” În acest videoclip este analizat un posibil conflict între România şi Ungaria din punct de vedere al capacităţilor militare a fiecărui stat.

Un alt filmuleţ explorează un posibil război între România şi Federaţia Rusă, sunt oferite detalii despre forțele militare, armament, număr de trupe.

Un alt filmuleţ explorează un posibil conflict între Rusia şi Statele Unite. La fel este conceput un scenariu, sunt oferite date despre capacitățile militare ale fiecaruia.

Un alt filmuleţ ne prezintă un scenariul în care China s-ar lupta cu Rusia. Lucrurile stau la fel filmulețul a trecut neobservat

 Exista numeroase asemenea filmuleţe, care au la bază o serie de jocuri online în care cetăţeni din diverse state se luptă între ei. Reacţia Ucrainei este provocatoare şi total disproporţionată, dovada clară că statul „de la margine” se simte cu musca pe căciulă referitor la teritoriile deţinute ilegal şi ilegitim. Conform normelor de drept internaţional un stat succesor nu poate revendica bunuri sau teritorii preluate ilegal de statul defunct. Este ca şi când Germania lui Merker ar revendica anexarea Austriei.

Experţi au dat bata în baltă.

Cel mai amuzat a fost însă poziţia unor „aşa zişi” experţi care au identificat, cu era de aşteptat, mâna Rusiei. Astfel presa din Ucraina menționat că acest video a fost creat special pentru a tensiona relațiile bilaterale, unii experți au declarat că astfel de provocări informaționale sunt în stilul Moscovei.

Nici noi nu ducem lipsa de „experți”

 Potrivit analistului politic Dorin Popescu, președintele Asociației „Casa Mării Negre” din Constanța, apariția acestui film video cu un profund conținut provocator are rolul evident de a șubrezi actuala relație bilaterală româno-ucraineană.

„Un interes direct pentru șubrezirea acestei relații îl are Kremlinul, însă există și forțe oculte din vecinătatea României care manifestă un interes indirect de discreditare a acestei relații. În momentul de față, în Ucraina se desfășoară campania electorală pentru alegerile parlamentare anticitate (planificate a se desfășura la 21 iulie a.c.), iar mulți actori ucraineni sunt interesați de reluarea mesajelor și narativelor naționaliste, în special a celor privind iminența unor agresiuni externe.

 Apariția acestui film video poate fi corelată și cu recente dezbateri și măsuri adoptate de Budapesta privind zona de frontieră cu România (posibile roluri suplimentare ale Gărzii civile din Ungaria, ai cărei membri vor ajuta poliţiştii unguri şi vor patrula alături de ei în scopul apărării graniţei Ungariei cu România, pe secţiunea dintre Kiszombor şi Nagylak – mesaj transmis astăzi de către transmite Agenția maghiară MTI, citând o informare a Uniunii Gărzii Civile a Judeţului Csongrád).

Mesajele subliminale ale filmului video respectiv vizează atât Rusia (iminența unei noi invazii în Ucraina), cât și România (presupuse interese comune cu cele ale Kremlinului sau chiar presupuse complicități ruso-române pe tema încălcării suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei).

Acțiuni provocatoare de acest gen împotriva României (dezinformare, război informațional etc.) au mai existat în ultimii ani. Totodată, surprinde reacția extrem de dură a procurorului militar principal al Ucrainei, Anatoli Matios, reacție care ar putea avea în subtext conotații politice interne, potrivit analistului de la Constanța.

Războiul din Ucraina din 2022 … nu mai are lumea umor ?

 Cu o astfel de isterie, şi asemenea „experţi” riscăm să instaurăm dictatura fără nici un motiv real. Acest eveniment vine după vizita Papei Francisc când alţi „experţi” din cadrul DIICOT, au deschis un dosar de „terorism” împotriva a 7 romani care s-au exprimat public împotriva anumitor aspecte legate de vizita Papei.

 Astfel un scenariu Orwell-ian ni se desfăşoară în faţa ochilor în care, chipurile, ar trebui să fim atenţi şi să ne autocenzuram referitor la orice afirmaţie care ar putea jigni pe cineva.

 Filmuleţul buclucași este realizat într-un stil simplist de un amator, autorul folosind un program foarte simplu. Vorbim de un text în engleză care se derulează dezordonat şi de câteva poze statice. Numeroşi ruşi şi ucraineni care au comentat la acest video, se declara surprinşi „asta e tot?”, „Primul război de pe Youtube a început, blogări fiţi pregătiţi de chemarea la arme” spune un rus, un ucrainian adaugă „acest film este atât de prost făcut încât, sigur Anatoli Matios trebuie să fie autorul”

 Echipa de „experţi” de la RazboiulInformational după o „analiză amănunţită” a concluzionat în unanimitate ca filmul este foarte prost făcut, de e un amator care probabil vrea să atragă cât mai multe vizualizări. Experţi noştri contrazic „experţi” lor Anatoli Matios şi Dorin Popescu şi îi sfătuiesc pe respectivii să ia viaţa mai uşor.

P.S.

Un lucru este sigur, o ţara care reacționează in felul asta la un biet filmuleț nu are ce cauta într-o structura ca UE si NATO.

SURSE:

# „Războiul România – Ucraina din 2022”. Procurorul Şef al Armatei ucrainene convoacă întâlniri de urgenţă, în urma unor videoclipuri privind anexarea unor teritorii de către România
https://www.mediafax.ro/externe/razboiul-romania-ucraina-din-2022-procurorul-sef-al-armatei-ucrainene-convoaca-intalniri-de-urgenta-in-urma-unor-videoclipuri-privind-anexarea-unor-teritorii-de-catre-romania-18154221

# Securitatea, Armata, MAE ucrainean și Procurorul General de la Kiev acuză România că urmează să anexe nordul Bucovinei- Proba: Un video
https://www.flux24.ro/securitatea-armata-mae-ucrainean-si-procurorul-general-de-la-kiev-acuza-romania-ca-urmeaza-sa-anexe-nordul-bucovinei-proba-un-video/

***

Razboiul Informational

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*