Fake News marca ProTV: “Haos creat de un grup de suporteri ai echipei Steaua”

Fake News marca ProTV

 140 de vizualizări

Fake News marca ProTV
Fake News marca ProTV

Fake News marca ProTV: “Haos creat de un grup de suporteri ai echipei Steaua” la Crucea de pe Masivul Caraiman

 Autoproclamaţii experţi în Fake News ne-au spus întotdeauna ca o ştire falsă, nu este doar o ştire care promovează informaţii neadevărate, ci o ştire care încearcă a face apel la emoţii. O ştire care manipulează oamenii stimulând sentimente primare; precum mânie sau ură, în general pornind de la o ştire falsă. Din nou postul ProTV care se jura că nu minte, este prins cu Fake News-ul în gură.

 În data de 28 iunie 1914, la Sarajevo avea loc un incident care avea să declanșeze cea mai mare conflagrație cunoscută, până atunci: Primul Război Mondial. La finalul acestei uriaşe conflagrații România avea să iasă cu teritoriul naţional triplat şi cu visul milenar aproape realizat.

 Pe data de 28 iunie 1914 un grup de suporteri ai echipei Steaua s-au urcat la Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman, unde au aprins torţe, în memoria celor care au murit în acest război, şi au scandat lozinci patriotice:

România, România! Peluza sud Steaua

 Nu era greu de înțeles că tinerii suporteri au dorit sa facă un Flash Mob, pentru a comemora sacrificiul eroilor care au pierit in Priumul Razboi Mondial.

EuroSport a înțeles mesajul

 Varianta in limba romana a cunoscutului canal de sport, EuroSport a înțeles fără dificultate ce s-a petrecut si a publicat un frumos articol numit: „Imagini superbe: Sud Steaua i-a onorat pe eroii care au luptat pentru reîntregirea Neamului Românesc„.

Pe 28.06.2020, Peluza Sud a fost la Crucea Eroilor, de pe Muntele Caraiman și i-a omagiat pe eroii care au luptat pentru reîntregirea Neamului Românesc.Cinste Eroilor Neamului!

ProTV-ul lovește cu mânie proletară

  În scurt timp, Pro-TV declanşează acţiunea „dezinformarea”, informaţia a fost prezentată în modul următor: ”Haos creat de un grup de suporteri ai echipei Steaua. Torțe și petarde la Crucea de pe Caraiman

„Suporterii s-au dat în spectacol la crucea de pe Caraiman. Au aprins torțe, au aruncat cu petarde și au scandat ca pe stadion. „

FALSOS  300x273 - Fake News marca ProTV: “Haos creat de un grup de suporteri ai echipei Steaua”

Fact Check ProTV vs EuroSport

 Verificarea faptelor ne spune că suporterii echipei de fotbal Steaua, au desfăşurat o acţiune de igenizare a zonei unde se afla Crucea Eroilor Primului Război Mondial. Acţiunea a avut loc în ziua de 28 iunie 1914 când se împlinesc 106 ani de la declanşarea primului război mondial.

 Articolul este scris într-un stil emoţional în loc să ne fie prezentată ştirea pur si simplu, eventual urmată de opinia redacţiei ProTv că modul de manifestare nu ar fi fost inspirat. În schimb, ProTV precizează că suporterii „au creat haos”, mai apoi ni se spunea de nişte turişti ar fi crezut că e vorba de un „incendiu”:

Turiștii din zonă au crezut, inițial, că este vorba despre un foc scapăt de sub control și au cerut intervenţia pompierilor.

 Dintr-un video ulterior aflăm că ar fi fost doar un turist, care ulterior a anunţat că este o „alarmă falsă” şi sunt doar niște oameni cu torţe.

 „Haos” nu a fost creat deoarece pe platoul unde se afla Crucea erau doar suporterii de la “Peluză Sud” iar acțiunea a durat cât arde o torta maximul 2 minute. Un Flash Mob din câte am vorbit, mai multe filmulețe si poze au apărut pe rețelele de socializare.

Si in Statele Unite … o abordare similară.

 Într-un mod similar a reacţionat, presa progresista şi democraţii din Statele Unite, la anunţul vizitei preşedintelui american Donal Trump cu ocazia zilei de 4 iulie, tot la un munte, la Muntele Rushmore.

 Trump urmează să participe la un spectacol de artificii de 4 iulie, la iconicul reper care îi onorează pe cei patru preşedinţi americani George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt și Abraham Lincoln. Cei patru preşedinţi sunt sculptaţi în piatra muntelui Roosevelt acesta fiind unul din cele mai populare imagini reprezentative a Statelor Unite, aici are loc în fiecare an un spectaculos foc de artificii.

ScreenShot 20200701033941 290x300 - Fake News marca ProTV: “Haos creat de un grup de suporteri ai echipei Steaua”

 Pe pagina oficială de Tweeter a Partidului Democrat a fost postat un twitt în care Trump este acuzat că va participa la o adunare pentru a glorifica „supremaţia albă”. Mai multe pe: FoxNews

 În spatele poveştii democrate se afla şi o fărâmă de adevăr, deoarece Muntele Rushmore se afla odată în interiorul Marii Rezervaţi Indiene (Great Sioux Reservation) şi a fost ocupat de guvernul Statelor Unite în timpul celebrei goane după aur. Muntele era considerat sacru pentru băştinaşii Siouxu, dar Trump nu are nici o legătură cu aceasta istorie. Mai mult Trump merge acolo spre a sărbători independenta Statelor Unite. Deplasarea sa este în mod clar prezentată într-un mod, emoţional şi total partizan.

 Într-un mod similar ProTV poluează cu informaţii false momentul de la Crucea Eroilor de la Caraiman.

***

Războiul Informațional

Citeste si …

războiul total
Incorect politic

Coronavirusul: Faza războiul total împotriva Bisericii Ortodoxe Române

CoronaVirusul: Faza războiul total împotriva Bisericii Ortodoxe Române Exista un grup de „progresişti” care duc un război neconvenţional împotriva valorilor identitare româneşti. Aceştia vor critica orice lucru care poate fi legat cu identitatea noastră naţională, […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*