Fake News: La frontiera de vest a României traficul este normal

Frontiera de vest a României ...

Frontiera de vest a României ...
Frontiera de vest a României ...

La frontiera de vest a României traficul este normal, presa îşi bate joc de noi

Suntem victimele unei uriaşe campanii de Fake News, unele televiziuni au început să prezinte rafturile goale de magazine în timp ce Viceprimarul Capitalei anunţa că: „În trei zile Bucureştiul nu va mai face faţă epidemiei de coronavirus”. [(AICI)] Televiziunile „naţionale” ne sperie că sute de mii de românii din Italia vin prin frontiera de vest să capuseze sistemul sanitar.

frontiera de vest a României

Trusturi de media de care nu a mai auzit nimeni citează declaraţia unei „italience” care ne bate obrazul ca românii din diaspora sunt buni doar să voteze şi să fie gazaţi în Piaţa Victoriei.

manipulari dupa manipulari

Pe internet, românii din Italia au început să răspundă şi să ne asigure că deşi situaţia în peninsulă este gravă în anumite zone, lucrurile sunt departe de cum sunt exagerate de presă. Un video a devenit viral cu doi români care intră prin vama Nădlac, unde nu exista nici o aglomeraţie. Cei care ies şi intră des în ţara ar trebui să ştie ca se mai creează cozi la anumite ore.

Un video [(AICI)]

Alt video [(AICI)]

Situl timisoarastiri demonstrează că: nici aplicația Poliției de frontieră, care arată traficul și timpii de așteptare la intrare și ieșire din țară …

Frontiera de vest si alte manipulari

… și nici Google Traffic, aplicația cea mai folosită și care indică situația reală, nu arătau că ar fi valori de trafic exagerate.

Frontiera de vest si alte manipulari

Coada de la frontiera de vest: o noua manipulare pre-electorala?

Românii din ţară nu trebuie să îşi facă inimă rea, iar românii din afară trebuie să înţeleagă că cei din ţară sunt crunt manipulaţi. Toată povestea asta ar putea fi folosită mai târziu în scop electoral, când un anume partid ar putea juca din nou „cartea diaspora”. Vor mai veni şi alte ambuteiaje la frontieră, cum au fost şi până acum, e mai înţelept totuşi să evităm deplasările în zilele următoare tocmai spre a nu hrăni manipulatorii.

Momentan lucrurile sunt relativ calme, alimente sunt suficiente în magazine, nu este nici un motiv de panică, mai periculos decât coronavirusul poate fi panica de coronavirus.

***

Războiul Informational

Citeste si …

Traian Băsescu
Incorect politic

Traian Băsescu militează pentru dispariția României

Traian Băsescu militează pentru dispariția statului independent România.  Atunci când Traian Băsescu a avut atitudinii corecte în privinţa referendumului pentru definirea căsătoriei bărbat-femeie, sau în privinţa corupţiei, l-am aplaudat. Dar când domnul Băsescu abordează un […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*