Ziua Eroilor cinstită la Sfânta Mănăstire Comana

Ziua Eroilor 2021

 132 de vizualizări

Ziua Eroilor 2021 - Sfânta Mănăstire Comana
Ziua Eroilor 2021 - Sfânta Mănăstire Comana

Ziua Eroilor 2021 – cinstită la Sfânta Mănăstire Comana

 De câţiva ani Sfânta Mănăstire Comana cinste ziua eroilor printr-un parastas şi o ceremonie cu depunerii de coroane de flori. Tradiţia a fost începută în 2015 de gen. Radu Theodoru, între timp s-a construit un mausoleu ce adăposteşte oasele soldaţilor români căzuţi în marea bătălie de pe Neajlov şi o troiţă dedicată eroilor căzuţi la Cotul Donului în războiul împotriva bolşevismului.

 Anul acesta trei veterani de război ne-au onorat cu prezenţa lor : gen. col. de aviaţie Ion Dobran (102 ani făcuţi în februarie), caporal Ion Paiu (100 ani făcuţi în mai), gen. maior de aviaţie Radu Theodoru (97 de ani făcuţi în ianuarie).

Ziua Eroilor 2021 – Sfânta Mănăstire Comana

 Fratele Vasile Soimaru a venit pentru a şaptea oară pentru a se reculege în fața osemintelor soldaţilor români depuse în mausoleul mănăstirii. Celor prezenţi le-a fost amintită tradiţia conform căreia marele domnitor Vlad Tepesi este îngropat undeva în curtea mănăstirii Comana, practic sub picioarele celor prezenţi.

 Dintre prezenţele de seamă amintim: episcopul Ambrozie, profesorul Corvin Lupu, jurnalistul Victor Roncea, actorul Dan Puric, Colonel Florin Şinca, Colonel SRI Vasile Zarnescu. Cât şi activişti civici: Dan Radovici, Pompiliu Diplan, Adrian Grigoriu.

 Marele absent a fost gen. Mircea Chelaru, în schimb a venit doamnă senator Diana Ivanovici-Sosoaca care pentru prima oară de când a apărut în spaţiu public nu a „strălucit” deloc fiind total umbrită de legendarii veterani gen. col. de aviaţie Ion Dobran, gen. maior de aviaţie Radu Theodoru.

 Slujba religioasă a fost urmată de discursurile emoţionante ale domelor Radu Theodoru, Corvin Lupu şi ultimul dar nu cel din urmă Dan Puric, mai apoi s-au depus coroane de flori s-au citit pozei, iar la final mănăstirea a fost survolată de MIG-uri 21 în echipa de 4 şi de avioane sportive.

 

În final Sfânta Mănăstire Comana, a oferit o masă în memoria celor căzuți pe Neajlov, iar oaspeți au promis să revină și anul viitor.

***

Războiul Informațional

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*