A trecut la Domnul Ing. MANU Iosifescu Valentin, fost președinte al Asociației Pro Basarabia și Bucovina

 203 vizualizări

A trecut la Domnul Ing. MANU Iosifescu Valentin
A trecut la Domnul Ing. MANU Iosifescu Valentin

A trecut la Domnul Ing. MANU Iosifescu Valentin, fost președinte al Asociației Pro Basarabia și Bucovina în perioada 1997 – 2004

 Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina anunță cu profund regret, că la 1 iunie a plecat la viața veșnică, domnul ing. MANU IOSIFESCU VALENTIN, președinte al Asociației, în perioada 1997-2004.

În perioada când a condus Asociația, s-a implicat activ în toate manifestările științifice, cultural educative și filantropice organizate în Țară, în Basarabia, în Nordul Bucovinei și în Ținutul Herța. Ca om de știință, a pus pe primul plan importanța educației tinerilor din ținuturile românești aflate în afara granițelor. În acest sens, donațiile, a sute de mii de cărți din toate domeniile de activitate către școlile și bibliotecile din Basarabia și Bucovina, dar mai ales școlarizarea în țară a elevilor și studenților din aceste ținuturi românești, precum și organizarea de tabere pe Litoralul Românesc pentru acești tineri; au constituit preocupările principale și permanente ale sale în cadrul Asociației.

 Născut în București, la 7 septembrie 1940, absolvent al Institutului Politehnic, cu specializări în Franța, și-a desfășurat activitatea în cadrul Institutului de Fizică Atomică (I.F.A., Măgurele).

 Ca inginer specialist în construcții calculatoare și programare, a făcut parte din echipa primilor constructori de calculatoare electronice din România.

A fost un bun soț, tată și bunic, iar cu colegii și colaboratorii un camarad de nădejde, oricând să ajute cu o vorbă, sau o faptă bună.

Înmormântarea va avea loc în ziua de miercuri, 3 iunie la Cimitirul Străulești I.
Bunul Dumnezeu să-l ierte!

Consiliul Național al Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina
2 iunie 2020

Anunțul a fost publicat pe pagina de FaceBook a Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina. Vezi anunțul: [(AICI)]

***

Războiul informațional

 

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*