Cum tratează statul român un patriot român din Trasnistria

Patrioti din Trasnistria

 72 de vizualizări

Memei - Trasnistria

Cum tratează statul român un patriot român din Trasnistria

 La simpozionul internaţional „Experimentul Piteşti” de anul acesta, l-am revăzut pe domnul Ion Alexei Memei născut în 1935 în comună Mamaiesti din stânga Nistrului ( Trasnistria ). Domnul Memei a absolvit facultatea de Istorie a institutului Pedagogic Ion Creanga din Chişinău şi este autorul monumentalei lucrări (de 1200 pag) intitulată: „Teroarea Comunistă în RASSM (1924 şi 1940) şi RSSM (1944-1947)”.

tras memei autor - Cum tratează statul român un patriot român din Trasnistria

 Domnul Memei încearcă să obţină cetăţenia română pentru domnia sa şi pentru fata lui care are un copil născut la Iaşi. Din păcate patriotul român Memei s-a lovit de o birocraţie incredibilă, cetățenia română nu îi poate fi acordată deoarece el provine într-o familie de români Trasnistreni. Astfel domnul Memei a constatat cu amărăciune că familii de ruşi născute în fostul judeţ Ismail pot să obţină mai uşor cetăţenia română decât etnici români din Trasnistria.

 Această politică are consecinţe foarte grave asupra comunităţi româneşti din autoproclamata republica Trasnistreana, unde cetăţenia rusă poate fi obţinută extrem de uşor, ea venind şi cu un surplus de 2600 ruble la pensie. Numeroşi etnici români fiind astfel tentaţi să se declare „ruşi” .

 Statul român are în desfăşurare o Strategie Naţională de Imigrare prin care doreşte să transforme România într-o „destinaţie” pentru imigranţii musulmani din lumea a treia. Simultan statul român se lupta să descurajeze obţinerea cetăţeniei române pentru românii din Trasnistria,

 În Disperare de cauză Domnul Memei s-a adresat şi preşedintelui României domnul Klaus Iohannis, redam mai jos petiţia să:

P r e ş e d i n t e l u i  Ro m â n iei

Dlui Klaus lohannis
De la Memei Alexei Ion născut în anul 1935 în comună Mălăieşti din stânga Nistrului a Republicii Moldova.

Sunt unul dintre organizatorii şi conducătorii Societăţii moldovenilor-românilor din stânga Nistrului. Sunt autorul lucrării „Teroarea comunistă în RASSM(1924-1940) şi RSSM(1944-1947)”

-lucrarea a fost prezentată Domniei Voastre prin ambasada României la Chişinău.

 Pe baza materialelor din arhivă demasc falsificarea istoriei Moldovei şi calomnierea României. Iau parte activă în mişcarea pentru unirea Moldovei cu România.

 Doresc ca urmaşii mei să fie patrioţi ai neamului şi de aceea le-am recomandat copiilor mei şi nepoţilor să obţină cetăţenia României.

 Pe 27.03.2016 fiica mea s-a adresat cu cerere la Consulatul României din Chişinău de a primi ea şi fiica ei(născută la laşi) cetăţenia României.

 Pe 22.03.19 prin ordinul N747 al Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru cetăţenie dom. Lector universitar Andrei Ţinu i-a respins cererea de a obţine cetăţenia română.

 Pricina e că eu,tatăl, sunt născut în familia moldovenilor-românilor din stânga Nistrului, care au venit din România cu 300 de ani în urmă. Iese că eu,dacă m-aşi fi născut în judeţul Ismail (care e în supunerea Ucrainei) într-o familie de ruşi, atunci aşi avea dreptul eu şi copiii mei la cetăţenia română.

 Respingerea cererilor moldovenilor-românilor patrioţi din stânga Nistrului este o discriminare şi o îndepărtare de România şi de apropiere de Rusia, care le oferă cetăţenia rusă şi adaos la pensie de 2650 de ruble.

 Problema acordării cetăţeniei României a fost pusă de mai multe ori la diverse foruri din România.

 Aşa, la Simpozionul Internaţional Piteşti 2017 a fost adoptată o Adresare către Guvernul României ca moldovenii-români din stânga Nistrului să aibă dreptul de a obţine cetăţenia României ca şi moldovenii din dreaptă Nistrului.

Domnule Preşedinte,

  De Domnia Voastră depinde rezolvarea problemei ca moldovenii-românii din stânga Nistrului să poată obţine cetăţenia română, iar cererile să nu fie examinate în decurs de trei ani de zile ci în trei luni.

A.Memei,

O „Mafie” a pașapoartelor rom\nești ?

  Am contactat câţiva patrioţi rom\ni din Basarabia să aflăm mai multe despre ce se întâmplă cu acordarea cetăţeniei române. Am aflat că numeroşi patrioţi întâmpina greutăţi uriaşe în dobândirea cetăţeniei în timp ce ruşi, ucraineni, evrei, găgăuzi din sudul Basarabiei (Buceac) o obţin extrem de uşor. Pentru cei din Trasnistria este aproape imposibil să obţină paşaportul românesc.

 Obţinerea cetăţeniei române vine la pachet cu numeroase avantaje, dreptul copiilor de a studia în România, al adulţilor de a lucra în ţările UE, chiar şi dreptul de a vota. Mulţi etnici români nu sunt interesaţi de toate aceste avantaje, dar ruşi, ucraineni şi restul sunt. În acest moment este aproape imposibil să ştim câţi dintre cei care au primit paşaport românesc nu ar fi de fapt etnici români,  din ce s-a auzit prin Basarabia, ar fi destui de mulţi.

 

 Sa sperăm ca președintele Iohannis ii va face dreptate domnului Memei care nu vrea sa părăsească aceasta lume fără sa ii fie recunoscută cetățenia română.

***

Razboiulinformational

 

 

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*