4 Comments

 1. Trebuie facuta o rectificare: “infamia” din ianuarie nu i-a apartinut lui Razvan Theodorescu ci lui Aurel Dragos Munteanu. Este vorba de primul mare miting al opozitiei din 28 ian. 1990, cind 100.000 de bucuresteni s-au strins in fata guvernului. A fost una dintre cele mai minunate si senine zile de iarna, cind intr-adevar TVR nu a transmis nimic motivind ca este ceata. La scurt timp (9 februarie), A. D. Munteanu a fost eliberat la cerere din fruntea RTVR si numit ambasadorul Romaniei pe linga ONU.
  Razvan Theodorescu a refuzat sa transmita momentele minunate ale manifestatiei-maraton din Piata, dar alta este marea lui vina: in dupa amiaza de 13 iunie a intrerupt programul pentru a transmite violentele din Piata. Nu in scop de informare, ci ca punct al planului de diversiune al puterii de atunci: imaginile au scos din case bucurestenii si au dus la exacerbarea violentelor, oferind prilejul de a fi chemati minerii. Pentru aceasta, printr-o scrisoare deschisa adresata procurorului general de atunci Gheorghe Robu, am ceruta arestarea lui R. Theodorescu alaturi de alti vinovati de acea provocare soldata cu morti, raniti si distrugeri.

 2. Sint lucruri pe care nu le pot uita.
  Duminica 28 ian. 1990 am participat la miting. Avind intimplator la mine hotarirea judecatoreasca de infiintare a partidului meu, am putut patrunde in palatul Victoria si am participat la intilnirea in care s-a hotarit infiintarea CPUN. O zi foarte grea si obositoare, dar foarte interesanta, despre care am scris in mai multe rinduri.
  Intre 23 aprilie-13 iunie 1990 am lipsit din Piata doar trei zile. Pe 29 aprilie, m-am intors de la Timisoara mai devreme decit ceilalti fiind insarcinat sa depun contestatia impotriva candidaturii la presedentie a lui Ion Iliescu si sa anunt constituirea Aliantei Nationale pentru Proclamatia de la Timisoara. Am depus contestatia la ora 23,45, cu un sfert de ora inainte de expirarea termenului. Am anuntat de la balconul din Piata constituirea ANPT.
  In dupa amiaza si prima parte a noptii de 13 iunie am umblat cu Nica Leon si alti citiva membri din partidele noastre in multe locuri (ministerul de interne, politia capitalei, Piata, TVR).
  A doua zi a inceput represiunea. In baza unor declaratii false Leon a fost arestat. In acelasi fel trebuia sa fiu arestat si eu, dar fostii mei colegi s-au temut sa faca asta. In plus, eu fusesem invitat nominal de organizatorii norvegieni la Sundvolden, la Prima conferinta europeana asupra drepturilor omului in Europa centrala si de est. Ramas liber, am putut sa ma ocup de organizarea apararii lui Leon.
  Am aflat la scurt timp ca amindoi figuram pe lista lui Magureanu cu cei care trebuiau arestati “pentru linistea lui Iliescu”.
  Am reusit si alaltaieri, in baston, sa ajung la mitingul de la Universitate.

 3. Am ajuns foarte bine! Inainte nu murea nimeni la boli infectioase. Coronavirus exista, dar exista si nepasare (ca sa nu zic dusmanie impusa) a unor medici de la boli infectioase care lasa pacientii sa moara cu zile! Bolile cronice acum se numesc comorbiditati, la boli infectioase pacientii cu boli cronice nu sunt tratati deloc pentru o boala prexistenta, mor mai rau decat cainii! Romania vrea bani de la U E si alte organizatii internationale pentru cazurile covid, numarul de infectari creste in mod mincinos pentru a baga in spaima populatia majoritara si guvernul sa ceara bani de la U E! Magarii de jurnalisti ar trebui testati ca sa lase ciocul mai mic si sa nu mai enerveze anumite persoane cu intrebari despre: carantina,stare de urgenta, bani pentru anumite ministere, etc Ar fi multe de spus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*