Uriașa manipulare legată de decizia CCR de neconstituţionalitate

Decizia CCR de neconstituţionalitate

 981 de vizualizări

Uriașa manipulare legată de decizia CCR
Uriașa manipulare legată de decizia CCR

Uriașa manipulare legată de decizia CCR de neconstituţionalitate a OUG ce au permis instalarea Stării de Urgenţă

 Mai mulţi cetăţeni printre care o casă de avocatură şi o doamnă juristă au iniţiat petiţii către Avocatul Poporului prin care au sesizat neconstituţionalitatea ordonanţelor care au permis instituirea actualei „Sărarii de Urgenţă”. După ce Avocatul Poporului a primit un număr considerabil de petiţii, inclusiv unele colective cu zeci de semnatari este constatata temeinica sesizărilor cetăţeneşti şi este sesizata CCR. Noi am scris despre aceste petiţii la momentul respectiv.

Vezi articolul nostru din 30 Aprile: End Game – au fost contestate la CURTEA CONSTITUŢIONALĂ ordonanțele

Istoria ascunsa a contestării ordonanțelor

 Petiţiile publice ale Casei de Avocatură Piperea şi ale doamnei jurist Mona Petruț sunt comentate şi distribuite pe reţelele de socializare dar sunt ignorate de Mainstream Media.

 Petiţiile sunt extrem de bine fundamentate Avocatul Poporului nu are cum să „o dea la întors” şi îşi asuma faptele reclamate de cetăţeni şi sesizează CCR care stabileşte data de dezbatere ziua de 6 mai 2020, şedinţa urmează să fie transmisă public, presa în mare parte păstrează o tăcere suspectă.

 Vine şi ziua dezbaterii Casa da Avocatura Piperea şi doamna jurist Mona Petruț înaintează către CCR o scrisoare deschisă „Amicus Curiae”, presa tace. Curtea Constituţională constata neconstituţionalitatea OUG nr 34/2020 care a reglementat amenzile abuzive – toată presa sare în sus mimând „o mare surpriză” şi acuza CCR de tot felul de bazaconii.

Ce a decis CCR ?

 Au fost declarate neconstituţionale toate prevederile cuprinse în OUG 34/2020, respectiv acele prevederi care au fost incluse în OUG 1/1999 începând cu 31.03.2020 și care se referă la contravenții, amenzi și confiscări. Au mai fost declarat neconstituţional Art.28 în OUG 1/1999, adică astfel vor putea fi anulate toate amenzile aplicate în perioada stării de urgenţă nu doar cele începând cu 31.03.2020.

Afirmaţii Extrem de Grave

Premierul Ludovic Orban:

 Premierul Orban declară: „Curtea Constituţională s-a transformat într-un inamic al Constituţiei” ce este un atac deosebit de grav într-un regim democratic.

 „Suntem din ce în ce mai hotărâţi să găsim soluţii pentru a schimba prevederile constituţionale şi legale care reglementează activitatea Curţii Constituţionale. Este clar că trebuie schimbate dacă au dus la o asemenea componenţă a Curţii Constituţionale, care să transforme Curtea într-un inamic al Constituţiei”, a sous Ludovic Orban

„Este o sentință care mă șochează și care are un vădit caracter politic și care este luată în favoarea minorității care încalcă legea. Este o invitație la încălcarea legii și la anarhie”, a mai declarat Orban.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan

„CCR a demonstrat din nou că este apărătorul infractorilor. După ce au încercat să-l spele pe Dragnea, azi au dovedit că nu pot gândi decât la apărarea infractorilor. Avem 282.000 de oameni care au încălcat legea, iar CCR îi apăra şi scuipă pe 18 milioane de romani care au ales să respecte ordonanţele.”

Pe lângă faptul că „Rareş Bogdan” îi face pe aproape 300.000 de cetăţeni „infractori” acesta joacă un circ ieftin şi se preface că nu înţelege despre ce este vorba. Anume CCR a s-a exprimat asupra excepţiei de neconstituţionalitate a OUG nr. 34 din 26 martie 2020 formulată de Avocatul Poporului la solicitarea unor cetăţeni.” Mai mult: [(AICI)]

Raluca Ţurcan a afirmat:

Vice premierul Raluca Ţurcan susține că decizia CCR de a anula amenzile date în timpul stării de urgență este ”de-a dreptul periculoasă”.

”Decizia CCR în privința amenzilor acordate în timpul stării de urgență este de-a dreptul periculoasă, dar avem mare noroc cu românii!

Încerc să comentez cât se poate de puțin deciziile CCR, dar suntem într-o situație cu totul și cu totul ieșită din comun, așa că nu pot să nu mă declar dezamăgită de hotărârea Curții. Am încercat prin toate mijloacele posibile să împiedicăm răspândirea virusului și da, măsurile restrictive și punitive au jucat un rol important. De aceea, cred că decizia CCR aruncă în aer o bună parte din eforturile depuse de autorități și de români în această perioadă, deopotrivă.” Mai multe: [(AICI)]

Cristian Tudor Popescu

 Cristian (Tudor) Popescu face apologia unui sistem dictatorial în care preşedintele şi guvernul se substituie puteri legislative.

„Oare exista vreun domeniu al vieţii noastre asupra căruia CCR să nu-şi arunce ucazurile? Biserica catolică are un Papa, infailibil, noi avem 9 (nouă) pontifecsi maximusi care nu pot greşi niciodată.

Toate amenzile aplicate de poliţie pe baza Ordonanţelor militare în Starea de Urgenţă au fost declarate neconstituţionale. Mesajul CCR către public este: ‘Cei care aţi respectat legea sunteţi mulţi, da` prosti! Nu mai ţineţi seama de nimic din ce vă zic ăştia de la guvern, nu plătiţi nicio amendă, îi daţi în judecată şi câştigaţi garantat! Şi dacă aţi apucat să plătiţi, vă luaţi banii înapoi, chiar şi ăla care-şi plimba pestele-n punga ca animal de companie. Vor să vă jecmănească şi să vină cu dictatura, nenorociţii!’

La un pas de DICTATURA

 De ceva timp preşedintele Iohannis şi P.N.L în numele „combaterii corupţiei” şi a protejării „statului de drept” preiau încet încet toate fraiere României. Mai întâi au adus un preşedinte „neamţ” apoi au creat o întreagă stare de spirit, cu #Rezist-ul în stradă, pentru a îşi aduce propriul guvern. Mai apoi cu aşa zisa problema a „ţinutului Secuiesc” Iohannis a lansat ideea ca EL că are nevoie de o „altă” majoritate in parlamentară iar lumea să nu mai voteze „PSD”.

 Cireaşă de pe tort, acuma vor să reformeze Constituţia că „gruparea Iohannis” să controleze şi Curtea Constituţională iar loboptomizatii de la PSD şi ALDE par a călca în toate capcanele şi laturile întinse de P.N.L. Pe de cealaltă parte acefali de la U.S.R chiar nu îşi dau seama că sunt luati că „idioţi utili” cu tot cu rezistul lor. Caramitru, Bot, Ceauşescu aproape sigur nu vor ajunge nicăieri nici în parlament nici în nici-o funcţie de decizie rolul lor a fost simplu în legitimarea dictaturi PNL-Iohannis care pare să se instaleze.

 Din păcate pentru PSD la modul cum au guvernat şi cum au promovat hoţia, nepotismul şi spaga nu pot spera că oameni să se unească vreodată în jurul lor, lipsa lor de reacţie arată că au început să conştientizeze asta. Pentru noi instaurarea dictaturii este aproape sigura totul a început să se rostogolească cu atacurile lui Iohannis la adresa parlamentului şi a le lui Orban la adresa CCR.

***

Războiul Informațional

 

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*