Proteste împotriva restricțiilor excesive au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute

Proteste împotriva restricțiilor excesive

 47 de vizualizări

Proteste împotriva restricțiilor excesive
Proteste împotriva restricțiilor excesive

Proteste împotriva restricțiilor excesive au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, presa din nou a tăcut

 Proteste împotriva restricțiilor excesive și a stării de alertă au avut loc în special sâmbătă în mai multe orașe din țară. La Bucureşti oameni s-au adunat cu totul spontan la Piaţa Universităţii unde lumea a venit fără nici o mobilizare prealabilă făcută pe internet. La Cluj-Napoca oameni şi-au strigat nemutumirea în fata Monumentul Memorandiștilor. În alte oraşe precum Braşov, Sibiu, Iaşi au fost ptoteste de amploare mai mică.

Proteste împotriva restricțiilor la Bucureşti

 “Lumea s-a obişnuit să vină” a remarcat un vorbitor la protestul din București, cca 120 de persoane s-au mobilizat cu steaguri benere şi chiar cu tigăii la Piaţa Universităţii.

 Protestatarii şi-au exprimat revoltă împotriva abuzului de putere făcut de polițiștii care l-au omorât pe cetățeanul din Pitești, au cerut demisia ministrului de Interne, Lucian Bode. Deasemenea au scandat şi împotriva scoaterii bolnavilor din spitale pentru reconvertirea unor unităţi cazul Spitalului Foișor, continuat de evacuarea spitalului de copii Grigore Alexandrescu.

Proteste împotriva restricțiilor excesive a continuat şi la Ministerul Sănătăţii

 Proteste împotriva restricțiilor excesive din Bucureşti s-a mutat de la Universitate la Ministerul Sănătăţii unde sloganul preferat a fost “Jos Arafat” şi “Arafat judecat pentru cei legaţi de pat”.

 Astfel după ce oameni au manifestat paşnic în scuarul de la fântână din Piața Universității, protestatarii au mărșăluit până la Ministerul Sănătății, pentru a-și striga nemulțumirea față de toate abuzurile din ultima perioadă.

S-a cerut în mod special:

  • Abrogarea de urgența a legii 55/2020
  • Redeschiderea Horeca
  • Abandonarea şcolii online şi redeschiderea scoliilor.

S-a semnalat încărcarea următoarelor articole din Constituţie

 Art. 23 Libertatea individuală. / Art. 33 Accesul la cultură. / Art. 31 Dreptul la informație. / Art. 45 Libertatea economică. / Art. 47 Nivelul de trăi. / Art. 39 Libertatea întrunirilor. / Art. 53 Restrângerea exercițiului unor drepturi sau al unor libertăți. şi Articolul 3 din Codul Muncii.

Informații mai multe sunt publicate pe grupul: Starea de Libertate

***

 

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*