Despre ultima gafa a premierului Viorica Dăniclă, o manipulare pe pâine …

Viorica Dăncilă si Imigrantri

 279 de vizualizări

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Dincolo de perdeaua de fum a manipulărilor presei din România și gafa lui Viorica Dăncilă

 Toată presa a vuit recent despre ultima gafa a premierului Viorica Dăncilă de a oferi un ospăţ numit protocolar „prânz de lucru” preşedintelui parlamentului european, italianului, Antonio Tajani, în sala Tronului din Palatul Regal. Ca de obicei în presa Romana nimeni nu a oferit „tot adevărul” şi deşi trusturi progresiste ca DigiTV şi ProTV s-au delectat în a mai ridiculiza pe şi aşa bătută de soarta Dăncilă s-a evitat esenţialul.

 Majoritatea trusturilor de presă au prezentat în articole separate că vizita preşedintelui parlamentului european a avut ca scop „accelerată procedura de aderare a României la Spațiul Schengen„. Acesta a fost se pare şi motivul umilinţei cu banchetul din Sala Tronului, aflată într-un muzeu. Ne apartenenţa noastră la Spațiul Schengen este aspectul salvator care ne-a ferit de bucuria ca valul migraţionist să nu îşi înceapă marşul pe la noi.

 Spațiul Schengen este o comunitate în prezent de 26 de state care au abolit reciproc paşaportul şi obligaţiile de control vamal. Adică un refugiat odată intrat în Spațiul Schengen este „cu saci în căruţa” el se poate plimba haihui prin Franța Germania Olanda, Danemarca, fără sa dea socoteala nimănui. Grecia este parte a Spațiul Schengen nu şi Bulgaria sau România. Astfel , in prezent, bieţi imigranţi odată intraţi în Spațiul Schengen trebuie să iasă şi să încerce din nou să intre prin Ungaria.

Viorica Dăncilă si Integrarea în zona Schengen

În acest contest preşedintele parlamentului european „a lansat un apel statelor membre care blochează procesul de aderare a României la spaţiul Schengen să renunţe la această împotrivire

Acesta a declarat:

Cred că a venit momentul să accelerăm aderarea României la zona Schengen, deoarece, pentru a garanta mai bine frontierele noastre și securitatea noastră, anumite țări care sunt încă în așteptare trebuie să intre cât mai repede în zona Schengen.

Principiul solidarităţii prevalează şi în cazul susţinerii aderării României la Schengen. România a îndeplinit de mai mulţi ani toate criteriile tehnice de aderare. Parlamentul European a fost şi va fi întotdeauna susţinătorul României în acest proces. Lansez acum un apel statelor membre care blochează procesul de aderare a României la spaţiul Schengen, să renunţe la această împotrivire

 Evident pentru aceste manghieri pe creştet doamna Vorica Dăncilă a deschis larg porţiile Muzeului de Arta ar României şi a organizat un ospăţ în ceea ce practic este un muzeu, printre obiecte de patrimoniu cu o masă întinsă de-a lungul Săli Tronului.

Muzeul cu pricina are şi o sală protocolară care de a lungul timpului a fost folosită pentru evenimente diplomatice atât în timpul regalităţi, al comuniştilor cât şi după 1990. Acest spaţiu se numeşte Sufrageria Regală şi este exact sub Sala Tronului unde şi fusese instalat un bufet suedez cu o prezentare de produse tradiţionale. Doar că din motive ce rămân necunoscută, doamna Viorica a văzut în sala tronului un loc bun pentru a întinde o masă plină cu felurite bunătăţi.

Un mic Istoric,

Momentul Dăncilă este doar ultimul dintr-un lung şir de evenimente prin care a trecut palatul regal. Presa din România a precizat că în sala tronului unde s-a ţinut „ospăţul” a fost sala în care a fost depus solemn trupul neînsufleţit al regelui Mihai I, dar nu au precizat că şi în sala în care s-a ţinut „bufetul Suedez” a fost cândva depus la fel de solemn trupul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej , care a fost vegheat printre alţi şi de cel care avea să ajungă primul preşedinte al României, Nicolae Ceauşescu.

Istoria Palatului Regal este una zbuciumată, el a fost devastat de un incendiu în 1927 şi a fost bombardat de aviaţia anglo-americană în 1944.

După 1947 …

După venirea comunismului Palatul Regal avea să se numească Palatul Republici, Sala Tronului devenea „Sala de Ceremonii a Consiliului de Stat al Republicii Populare Române„, respectiv Republica Socialistă România după 1965. Într-un mod greu de explicat comunişti nu au distrus în totalitate simbolurile ce se regăseau în această sală. Astfel în incinta rezervată tronului care forma un fel de loja s-a păstrat Fresca, intitulata „Apologia artelor romaneşti”, opera Ceciliei Cutescu-Storck cât şi reprezentările heraldice color ale provinciilor Regatului României Mari, emblemele regalităţi au fost acoperite cu ipsos şi astfel s-au păstrat fiind restaurate recent. Doar tronul a fost, se pare distrus de mâinii „proletare”, la scurt timp după abdicare.

Astăzi in sala tronului exista doar o poza in mărime naturala a fostului tron.

Enciclopedia României 1938 vol 1 pg 1080 4024 - Despre ultima gafa a premierului Viorica Dăniclă, o manipulare pe pâine ...

 Comunişti putem spune că au preţuit acest spaţiu şi l-au folosit pentru evenimente cu o însemnătate profundă pentru perioada lor. Astfel precum am mai reamintit în 1965, în „Sufrageria Regală” a fost depus sicriul cu trupul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. În 1966 în Sala Tronului s-a ţinut conferinţa Comitetului Consultativ al Tratatului de la Varşovia (alianţa militară din care România făcea parte la acea dată).

În sala Tronului au fost primiţi oficiali de rang mare, chiar în loja tronului unde odată se află un baldachin ce acoperea tronul, au fost instalată o masă (un birou) unde au fost invitaţi lideri importanţi ai spaţiului comunist să semneze diferite acorduri importate la acea dată.. Iosip Broz Tito, liderul RSF Iugoslavia, liderul sovietic Leonid Brejnev, dictatorul Zairului, Mobutu Şese Seko, său american Geral Ford.

În 1981, avea loc „solemnitatea decorării tovarăşului Nicolae Ceauşescu şi a tovarăşei academician doctor inginer Elena Ceauşescu cu titlul suprem de Erou al Republicii Socialiste România”, cea mai înaltă distincţie a statului comunist.

După 1990 …

Adevărata „desacralizare” începe după 1989, în Palatul Regal transformat în Muzeul de Artă al României, are loc filmarea unor scene din filmul „Oglinda” al lui Sergiu Nicolaescu. Până în 2013 Sufrageria Regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor au fost excluse din circuitul turistic. Sala tronului a fost însă închiriată oricui şi-a permis să ofere 10.000 de euro pentru a organiza unui eveniment. Astfel aici s-au lansat diverse produse de „fâţe” precum un whisky sau telefon mobil de lux şi s-a ţinut chiar şi nunta patronului dinamovist Dragoş Savulescu, nunta care ar fi costa 500.000 Euro. Balul s-a ţinut chiar în sala tronului unde formaţia Gypsy Kings ar fi cântat chiar din spatul rezervat tronului.

Sufrageria Regală a continuat să fie folosită pentru protocol până în ziua de astăzi, aici putea foarte bine să fie organizat şi evenimentul doamnei Viorica Dăncilă.

 Mai întâi comuniştii au rezervat acest spaţiu pentru evenimente deosebit de importante pentru perioada lor. Mai apoi Muzeul de Artă a închiriat acest spaţiu pentru o sumă deloc neglijabilă iar fondurile astfel colectate ar fi fost folosite în restaurarea muzeului. În cele din urmă premierul Viorica Dăncilă organizează aici un eveniment macabru un ospăţ în cinstea călăului, care ne invită să devenim principala cale de tranzit a imigranţilor musulmani.

Adevărul gol-goluț

 Adevăratul motiv al vizitei şi prin urmare al umilinţei desacralizări moca, a Muzeului Naţional de Artă, a ieşit de curând la iveală. Minciuna nu poate dăinui în întuneric şi după cum o spune şi un proverb trebuie să iasă ca uleiul la suprafaţă. La scurt timp după acesta „ciudată” vizita presa din România anunţa discret: că s-a luat o decizie finală în privința „Pactului Global pentru o Migrație Sigură, Ordonată și Regulată” care urmează să fie semnat, de România în 10-11 decembrie, la Marrakech, în Măroc.

Toată băşcălia presei care ne reamintea „inteligenţa” sclipitoare a doamnei Vorica Dăncilă, avea de fapt ca scop acoperirea motivului real al vizitei. Motivul real a fost somarea Guvernului PSD să semneze pe 10 decembrie 2018 pactul ONU pentru migraţie de la Marrakesh. De oferit în schimb ne-au oferit probabil integrarea în Spațiul Schengen, adică de 2 ori mai mulţi refugiaţi.

Prin urmare rutele de intrare în UE ale refugiaţilor se vor schimba, vor trece prin România, probabil Ungaria îi va bloca să nu intre la ei în ţară, ca urmare a acordului.

Premierul Viorica Dăncilă si Iohannis se „lupta” cine sa se facă mai preș in fata străinilor. In momentul actual 9 state au anunțat ca nu semnează acordul privitor la imigrație, la noi politicienii se bat care sa se gudure mai frumos pe lângă piciorul oficialilor de la Brussels, presa manipulează.

 

SURSE Viorica Dăncilă :

Digi24

Vizita preşedintelui Parlamentului European la Bucureşti. Antonio Tajani, primit de Viorica_Dăncilă

O nouă gafă a guvernului Dăncilă: Dineu pe locul catafalcului regal

ProTV

Prânz organizat de Dăncilă în locul în care a fost depus trupul Regelui Mihai

Guvernul Romaniei

Vizita de lucru

Bucurestiivechisinoi

Istorie: Sala tronului

Metropotam

De ce merita sa vizitezi Sufrageria Regala Sala Tronului si Scara Voievozilor

***

Razboiul informational

 

 

 

 

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*