Demiterea guvernului Dancila si Ferma Animalelor

A cazut Guvernul Dăncilă

 80 de vizualizări

Dăncilă si ferma

Demiterea guvernului Dăncilă și Ferma Animalelor

  Guvernul Dăncilă a căzut! Acesta este ştirea „zilei” din păcate ea nu este capabilă să ne aducă bucuria la care ne îndeamnă presa progresista. Nu putem să nu ne gândim la romanul lui George Orwell „ferma animalelor”, şi să ne întrebăm cine urcă acuma pe scenă?

 238 de parlamentari au votat ieri moţiunea de cenzură, din 399 prezenţi, Guvernul Dăncilă a fost demis după 619 zile de guvernare.

Toate partidele aceeaşi mizerie

 Toate partidele de după 90 au împărţit alianţe, au schimbat membri şi s-au înfruptat din contracte cu statul. Chiar dacă ar fi să dăm crezare acelei voci care tot anunţă că există „un partid diferit” ce ar putea să facă fosta „opoziţie” atât de slabă şi divizată ? Ce „opoziţie” este aia cu un Ponta şi un Băsescu în mijlocul lor? Cu un PNL care a făcut odată parte din infama alianţa monstroasă „USL”! Cel mult se vor devora între ei, aici ar putea să fie chiar jocul inteligent, de culise al PSD care au acceptat să „intre în opoziţie” şi să asiste la eşecul „anti-penalilor”.

 Ar fi momentul oportun în care Raresi Bogdan ar trebui să îşi aducă aminte că acum doi ani a cerut arestarea lui Trainan Băsescu, Anca Boagiu şi Ludovic Orban. Ar fi momentul în care actualul PNL ar trebui să îşi aducă aminte că în 1996 l-au promovat ca prefect de Telorman pe penalul Dragnea (PD la acea dată) numit de către Victor Ciorbea (PNDC) la propunerea lui Petre Roman. Ar fi momentul în care electoratul ar trebui să îşi aducă aminte de frumosul program de guvernare USL 2011 – 2012.

 Mai rămâne USR, Ciolosi şi prietenii dar aici aveam o uriaşă problemă de PR anume: USR fără #Rezist este că friptura uscată fără sos. Iar #Rezistul s-a legitimat, încă de la început, ca fiind o mişcare de rezistenţa faţă de un „mare pericol”. Dacă PSD face rocada şi intră în opoziţie, întreagă mişcare de ”rezistență” rămâne fără „obiectul muncii”, ori îşi găseşte o „nouă primejdie” ori acceptă să dispară.

 Aici „rezisteni” s-au cam grăbit cu „moţiunea”, faţă de cine vor mai face ei proteste în faţa Guvernului acum că „ciuma roşie” a fost detronata, iar Marian Ceauşescu şi Madalin Bot au ciocnit deja paharul de şampanie ?

O nouă strategie ? Noi proteste ?

 O ipoteză conspiraţionistă spune că vor fi nevoit să treacă la atacul „naţionaliştilor” care, chipurile, vor să „profite” de prăbuşirea PSD, promovând „discursul urii”. Ar fi o schimbare radicală de la „luptă cu penali” la luptă cu naţionalişti capitalişti şi anti-comunisti. În sprijinul acestei ipoteze vine „Cazul Sora”, prin care #Rezistul a încercat să acapareze fenomenul „memoriei” anti-comuniste. Astfel cum printre cei din „piaţă” nu s-a găsit nici foşti legionari, nici preoţi foşti deţinuţi, nici bătrâni ţărănişti; l-au scos de la naftalină pe prăfuitul Mihai Sora, dorind să arate românilor că ar exista o ”continuitate„.

  La referendumul pentru căsătoria tradiţională, bărbat-femeie, miza reală nu a fost PSD, povestea cu Dragnea a fost o chestie pentru „proşti”, miza reală era întărirea naţionalismului. În cazul lui Soră lucrurile stau la fel, dacă naţionalişti intră în politică nu trebuie să monopolizeze fenomenul rezistenţei anti-comuniste că ar lăsa rezistul cu ochii în soare. Principala armă a „#Rezist” este ”anatema” de colaborator al „ciumei roşi”, poveste aruncată periodic împotriva tuturor adversarilor. Tactica lor ar fi complect anulată de o grupare naţionalistă capabilă să atragă în rândurile sale foşti deţinuţi politici, luptători în munţi, membri ai exilului, revoluţionari … etc

  Este posibil să vedem acum reorientarea #Rezist pe combaterea „naţionalismului” a „demagogiei” şi a „discursului urii”, adică discursul clasic marxist.

Dancila Quo vadis ?

 Mingea momentan este un curtea doamnei Dancila care are posibilitatea fie să desfiinţeze PSD, fie să revină în forţa la alegerile parlamentare de anul viitor. Până în momentul de faţă Dancila a acţionat ca un „cal troian” care urmăreşte a face pârtie altui partid. În principiu dacă ar urmării să aibă o sanță la alegerile de la anul, tot ce ar trebui să facă este să treacă în opoziţie şi să îi lase pe rezisteni să se devoreze între ei. Dacă doreşte să distrugă PSD trebuie să continuei un război deja pierdut. Dar cum întortocheate sunt căile lui George Soros nu ştim ce „mandat” are stimată doamnă Dancilă.

PS

Povestea cu alegerile: Ultimele Alegeri Legislative din România au avut loc 11 decembrie 2016, prin urmare ele al trebui să aibă loc pe în jurul lunii decembrie 2020. Vezi [(AICI)]

ARTICOLUL 89

(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

SURSE:

 Constitutia Romaniei

***

Războiul Informațional

 

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*