30 de ani de la 21 decembrie 1989, evenimente ţinute la București

30 de ani de la 21 decembrie 1989

 83 de vizualizări

30 de ani de la 21 decembrie 1989
30 de ani de la 21 decembrie 1989

30 de ani de la 21 decembrie 1989, evenimente ţinute la București, evenimente ignorate de presă

 La 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 la București s-au ţinut mai multe evenimente decât la oricare comemorare a revoluţiei. În București au avut loc numeroase expoziţii de fotografie, la Biblioteca Central Universitară, la Biblioteca Academiei Romane, la Arhitectură, la televiziune şi în Piaţa Palatului. S-au ţinut numeroase comemorări, parastase manifestări în aer liber cu toate acestea presa a fost cu mici excepţii total absenta.

Despre ziua de 21 decembrie presa progresista a scris cu satisfacţie despre incidentul cu lovirea Gelu Voican Voiculescu, judecat alături de Ion Iliescu în Dosarul Revoluției. Aproape că putem spune că s-a urmărit ca prin hiperbolizarea incidentului să se ofere maselor o satisfacţie că în sfârşit „s-a făcut dreptate”. Fals!!! Iliescu trebuie judecat iar familiile îndoliate în decembrie 1989 trebuie să primească un răspuns. Vezi: Digi24

Departe de „ochii” presei …

Departe de ochii presei şi totuşi în buricul târgului au avut loc în seara de 21 decembrie 1989, o serie de manifestări ignorate de presă.

Ceremonia religioasă pentru 21 decembrie 1989

 În jurul orei şase a avut loc un impresionant ceremonial religios pe refugiu de la universitate unde au participat 250-300 de persoane. Ceremonia religioasă a fost ţinută de cunoscutul părinte Aldea, care ne-a relatat momentul din 21 decembrie 1989, seara la Intern când mai mulţi români foşti atei, printre care şi domnia sa, au căzut în genunchi şi au spus Tatăl Nostru.

La ceremonie au participat numeroşi copii de 8-9 ani, reprezentanţi ai revoluţionarilor şi ai Timisoarei dar şi un grup de tineri de la Asociaţia Neam Unit care au ţinut torţe.

Steagul din „Piață”

 După terminarea ceremoniei religioase s-a amplasat, în mod simbolic, un steag găurit deasupra pieţii universităţii.

Momentul Final

   În final în fata la „Dalles„ s-a re-creeat simbolic baricada din pânza albă. Apoi dinspre Piaţa Revoluţiei au venit cca 200 de tineri carea au scandat „Timişoara, Timişoara”, „Păcat Păcat de sângele vărsat”, „Cine a tras în noi 16-22”, „Cine a tras în noi după 22?”. În final s-au aprins torte, un moment spectaculos!

 Acea presă care se auto-alintă cu epitetul mainstream sau națională nu au relatat despre complexitatea şi profunzimea evenimentelor petrecute în perioada 16-22 decembrie 2019, la împlinirea a 30 de ani. Au preferat în schimb să acorde o importanţa exagerată cazului Gelu Voican Voiculescu.

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*