Mediafax prinşi cu „Fake News” de Boboteaza

 852 de vizualizări

Fake News cu Mediafax

Fake News cu Mediafax

Astăzi Duminică 6 ianuarie 2019, de bobotează, Mediafax a răspândit fake news pe internetul din România. Fake News preluat de numeroase alte publicaţii.

Astfel, în jurul orei 12, Mediafax a urcat un articol intitulat „Coadă la Catedrala Mântuirii Neamului de Bobotează. Oamenii au venit de la ora 4 dimineaţa ca să ia apă sfinţită”

ScreenShot 20190106173030 - Mediafax prinşi cu „Fake News” de Boboteaza

Articolul este la limita banalului, câte intervenţii au avut loc pentru acordarea primului ajutor (adică 4), câteva interviuri cu oameni care au declarat că vin în fiecare an. Problema este că la „Catedrala Mântuirii Neamului” nu s-a oficiat nici o slujbă. Slujba s-a ţinut că în fiecare an de bobotează la Patriarhie.

Mediafax şi-a dat seama abia după cca. 5 ore de eroare şi au încercat să dreagă totul cu puţin busuioc, au schimbat titlul în articol cu „Coada la Catedrala Patriarhală de Boboteaza. Oamenii au venit de la ora 4 dimineaţa ca să ia apă sfinţită”. Prea târziu, numeroase publicaţii au preluat „informaţia”.

mediafax fake news - Mediafax prinşi cu „Fake News” de Boboteaza

 

În link-ul sitului Mediafax şi în postările de pe Facebook, Google sau Youtube a rămas varianta originală.

S-au deconspirat

Incidentul aparent banal ne dezvăluie că o mare parte a reporterilor din România nu au nimic în comun cu neamul românesc, cu cultura sau modul nostru de viaţă. Faptul că pe dealul Mitropoliei se află Biserica Patriarhală, supranumită „Catedrala Patriarhală”, deşi nu este o Catedrală în adevăratul sens al cuvântului, este un fapt ce ţine de cultura generală. Expresia „dealul Mitropoliei” are legătură şi cu istoria, deoarece de la Alexandru Ioan Cuza, aici a funcţionat puterea legislativă, mai întâi Divanul Domnesc şi apoi Camera Deputaţilor. În 1997 parlamentul României s-a mutat în fosta „Casa Poporului”.

ScreenShot 20190106184706 - Mediafax prinşi cu „Fake News” de Boboteaza

Pare greu de crezut că un român (băştinaş) ar face astfel de greşeli. Oricum am vrea să întoarcem această poveste, faptul că slujba de bobotează in 2019 s-a ţinut la Catedrala Mântuirii Neamului rămâne un Fake News

SURSE:

# Mediafax:

https://www.mediafax.ro/social/coada-catedrala-mantuirii-neamului-boboteaza-oamenii-au-venit-ora-4-dimineata-ia-apa-sfintita-patru-persoane-aflate-slujbele-boboteaza-au-avut-nevoie-ajutor-medical-foto-video

# Opiniaonline

http://opiniaonline.ro/2019/01/06/coada-la-catedrala-mantuirii-neamului-de-boboteaza/

# Theworldnews

https://theworldnews.net/ro-news/coada-la-catedrala-mantuirii-neamului-de-boboteaza-oamenii-au-venit-si-de-la-ora-4-dimineata-ca-sa-ia-apa-sfintita-foto-video

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*