Rareș Bogdan acuzații grave din Italia !

 552 de vizualizări

Asociația Românilor din Italia îl acuză pe candidatul la europarlamentare Rareș Bogdan de „practici staliniste”

Domnul Rareş Bogdan a fost prezent la Milano la o întrunire a românilor din Italia. Acesta i-a îndemnat pe cei prezenţi să-și șantajeze, – prin telefon sau prin alte mijloace, de Paști –rudele rămase în ţară. Sub amenințarea că nu vor mai primi bani său nu-i vor mai vizita pe cei dragi dacă aceştia nu vor vota într-un anumit fel, adică împotriva unui anumit partid, românii din Italia au reacţionat prompt printr-un comunicat. Redam mai jos Asociația Românilor din Italia.

Roma, 26 martie 2019 – Asociația Românilor din Italia (ARI)

Roma, 26 martie 2019 – Asociația Românilor din Italia (ARI) ia act de începerea campaniei electorale în vederea alegerilor europarlamentare. Scrutinul de peste două luni va fi un nou prilej pentru românii din străinătate de a-și manifesta opțiunile politice menite să selecteze europarlamentarii chemați să reprezinte o voce românească la Bruxelles, să promoveze interesul național în concertul european – și nu să-l torpileze cu voturi care reverberează împotriva României, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori în mandatul trecut.

În consecință, sperăm într-o competiție electorală deschisă, corectă, bazată pe promovări de programe, idei, soluții și nu pe atacuri, amenințări sau inducerea de psihoze diversioniste. În context, suntem preocupați și respingem apariția oricărei tentative de dezinformare, manipulare sau instigare a mentalului conaționalilor noștri, de natură să le afecteze grav discernământul la urne.

***

Deunăzi, la Milano, invitat de către o organizație care se declară apolitică, domnul Rareș Bogdan, candidat la europarlamentare din partea unui partid, și-a permis să-i instige pe românii prezenți la întâlnire, îndemnându-i să-și șantajeze, – prin telefon sau prin alte mijloace, inclusiv prin viu grai, de Paști – aparținătorii (părinți, frați, rude) sub amenințarea că nu vor mai primi bani sau nu-i vor mai vedea pe cei dragi dacă nu votează într-un anumit fel, mai precis împotriva unui alt partid.

Denunțăm cu toată forța asemenea practici samavolnice, care depășesc cu mult limitele unei campanii electorale europene a secolului XXI, situându-se dacă nu la limita patologicului atunci, cu siguranță, în zona diversiunii practicate de politrucii comuniști care făceau colectivizarea pe vremea stalinismului.Chemăm pe toți actanții politici care vin din România să nu exploateze sensibilitățile și vulnerabilitățile românilor aflați în străinătate, cauzate – pe de o parte – de depărtarea de țară și de cei dragi și – pe de alta – de lipsa de informare cu care se confruntă din lipsă de timp și posibilități.

Dezavuăm în totalitate orice tentativă de a-i transforma pe românii din străinătate într-o masă de manevră, la remorca diverselor interese electorale personale sau ale partidelor – indiferent de culoare politică. ARI cheamă pe toți românii să se informeze din mai multe surse și să trateze cu precauție chemările oricăror propovăduitori de ocazie, care încearcă să le exploateze fără niciun scrupul bunacredință și sentimentele patriotice.

SURSE:

gandeste.org

Asociația Românilor din Italia îl acuză pe candidatul la europarlamentare Rareș Bogdan de ”practici staliniste”

***

Razboiulinformational

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*