Asia Bibi vs Pakistan

Asia Bibi

 115 vizualizări

Asia Bibi
Asia Bibi

Asia Bibi vs Pakistan

 

Asia Bibi ! Povestea ei începe în 2010 în provincia Punjab, Pakistan. Ca multe alte femei din satul ei Asia Bibi îşi câştiga traiul culegând fructe. Era luna iunie şi un soare cumplit, lucrătoarele erau însetate Asia s-a dus să aducă apă de la o fântână din apropiere. A băut şi ea puţină apă fapt care le-a îngrozit pe celelalte lucrătoare. Islamul îi învaţă pe musulmani ca evreii şi creştinii sunt cele mai îngrozitoare dintre creaturi. Asia era creştină şi prin urmare un cetăţean de mâna a doua.

 O altă femeie cu care Asia, aparent, mai avusese dispute a acuzat-o că este „murdară” şi nu are dreptul să bea din aceeaşi apa cu un musulman. Femeile musulmane au insultat-o şi au jignit-o pentru că e creştină şi inferioară lor. Asia a reacţionat când credinţa ei a fost implicată şi a întrebat:

Eu cred în religia mea și în Iisus Hristos, care a murit pe cruce pentru păcatele umanităţi Ce a făcut profetul vostru Muhammad pentru a salva omenirea ?”

 A doua sau a treia zi femeia care generase conflictul a venit cu o mulţime furioasă de musulmani. Mulţimea a vrut să o disciplineze chiar acolo şi au acuzat-o de „blasfemie împotriva Profetului”. Au târât-o până în faţa unui Iman care i-a spus că se poate salva doar convertindu-se la Islam, a refuzat. Mulţimea a început să o bată. Un conducător musulman a acuzat-o că a comis blasfemie, în cele din urmă a fost arestată de poliţie în aplauzele mulţimii.

Închisoare pentru Asia Bibi

 Peste un an avea să fie acuzată oficial de blasfemie fără nici o dovadă, principalul martor, un bărbat, care a recunoscut că nu a fost prezent la incident dar s-a prezentat ca martor să îl mulţumească pe profet.

A fost acuzată suplimentar că ar fi spus că „Sfântul Coran” este o carte scrisă de oameni, sau că profetul Mohamed avea viermi în gura când a murit (adică nu era sfânt).

A fost ţinută în închisoare aproape 10 ani, în timp ce mulţimi furioase au organizat proteste uriaşe în care cereau moartea ei. În timp ce ea era închisă, alţi creştini au fost omorâţi, un cuplu care au ars nişte lucruri rămase de la un bunic, printre care s-ar fi aflat şi un Coran, au fost omorâţi într-un mod bestial. O mulţime de musulmani le-au rupt picioarele să nu poată fugii şi apoi au fost aruncaţi în foc şi arşi de vii.

Moarte … pentru blasfemie!

 În toată ţara s-au pus afişe prin care se cerea executarea ei, un iman a pus şi o recompensă pentru oricine o ucide. Familia ei a fost nevoiţi să se ascundă. Guvernatorul local Salmaan Taseer care a fost impresionat de cazul ei şi a fost să o viziteze şi să se intereseze de cazul ei a fost asasinat, un iman declarase că oricine se asociază cu blasfematori sunt şi ei blasfematori. Asasinul a fost executat de stat, dar mulţimea l-au aclamat ca fiind martir.

Ministrul pentru minorităţi, Shahbaz Bhatti, crestin, a declarat că e dispus să îşi dea viaţa pentru justiţie, a fost omorât. Avocatul ei a făcut apel timp de trei ani, dar nici un judecător nu a vrut să preia procesul, deoarece câţiva judecători care achitaseră creştini în trecut acuzaţi de blasfemie fuseseră ucişi.

f blasphemy a 20190509 870x587 - Asia Bibi vs Pakistan
Asia Bibi

În octombrie 2018 Curtea Supremă a respins acuzaţiile deoarece mărturiile cuprindeau contradicţii. Străzile au fost blocate de proteste, haos general s-a instalat în ţară, avocatul ei a părăsit ţara, ca urmare a unor ameninţării. Guvernul a fost nevoit să facă o înţelegere cu un partid extremist în care se angaja să impună Curţi Supreme să revizuiască cazul.

Cazul ei a devenit emblematic pentru derivele legii privind blasfemia în Pakistan, adeseori folosita, pentru a rezolva conflicte personale

După o tăcere mai lungă, presa internaţională a anunţat acum câteva zile:

„Asia Bibi, o femeie creștină pakistaneză achitată anul trecut de pedeapsa capitală, a sosit în Canada, potrivit avocatului ei, Saif Ul Malook.

Bibi, o mamă a cinci din provincia Punjab, a fost scoasă din țară după numeroase amenințări cu moartea venite din partea extremiștilor religioși din Pakistan, după ce i-a fost anulat condamnarea pentru blasfemie.
Ea a fost separată de familia ei și a trăit în „case sigure” de la răsturnarea sentinței din 2018. Copiii ei sunt deja în Canada.”

 Câteodată nu suntem conştienţi de libertatea pe care o avem, nu avem nici război, nici extremism, nici fanatism religios, dar avem cârcotaşi care le place cum sună fraza: „ca la noi la nimeni”. Unii în numele multiculturalismului vor să ne aducă musulmani care să urle tare „Alah adbar!” şi probabil să ceară introducerea pedepsei capitale pentru blasfemie.

Surse:

# Asia Bibi blasphemy case

https://en.wikipedia.org/wiki/Asia_Bibi_blasphemy_case

# Pakistan Christian Asia Bibi has arrived in Canada, lawyer confirms

https://edition.cnn.com/2019/05/08/asia/asia-bibi-canada-intl/index.htm

# Creștina Asia Bibi a părăsit Pakistanul, după ce a fost achitată de condamnarea la moarte pentru blasfemie

https://www.hotnews.ro/stiri-international-23128955-crestina-asia-bibi-parasit-pakistanul-dupa-fost-achitata-condamnarea-moarte-pentru-blasfemie.htm

# Asia Bibi Pakistan’s notorious blasphemy case

https://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/Asia_Bibi

# Asia Bibi’s escape to Canada shines light on Pakistan’s controversial blasphemy laws

https://www.cbc.ca/news/world/asia-bibi-lawyer-blasphemy-laws-pakistan-1.5132232

# Pakistan works to stop Asia Bibi leaving after blasphemy protests

https://www.theguardian.com/world/2018/nov/02/outrage-as-pakistani-government-vows-to-stop-asia-bibi-leaving

# The Christian Response to the Asia Bibi Story

https://www.imb.org/2019/01/31/christian-response-asia-bibi-story/

***

razboiulinformational

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*