Progresiști declara război Centenarului

Centenarul Furat

 28 de vizualizări

Centenarul
Centenarul

Ghici cine vrea sa fure Centenarul  ?

mai amintiţi de Grinch? Cel care a furat Crăciunul ? Deoarece anul acesta va fi prezent în Piaţa Victoriei cu gândul viclene; de această dată va încerca să fure Centenarul. O grupare dubioasă de anti-români cu legături cu personaje precum Sabin Gherman sau Monica Macovei doresc să fure Centenarul. Nu are importanţă cine sunt şi nici împotriva cui vor ei, chipurile, să protesteze, important este că din cele 365 de zile ale anului ei au găsit tocmai ziua aceasta.

ScreenShot 20181130025434 - Progresiști declara război Centenarului
Centenarul Furat

Ce reprezintă 1 Decembrie ?

 Ziua de 1 Decembrie reprezintă momentul unităţii poporului român, când Transilvania revine la matca şi se împlineşte visul de secole al poporului român. În acelaşi timp, reprezintă şi un moment de reculegere în cinstea ostaşilor care şi-au dat viața în bătăliile de la Mărești, Mărăşeşti, Oituz, dar şi a ardelenilor şi basarabenilor surghiuniți timp de secole sub dominaţii străine. Peste 330.000 de soldați romani au murit in acest razboi.

Este momentul când românii sărbătoresc, dar se şi reculeg în faţa unor morminte şi monumente. Anul acesta la Bucureşti va fi veselie mare în zona Arcului de Triumf, la Chişinău se vor depune coroane de flori în Cimitirul Central unde îşi au locul de odihnă membrii „Sfatului Ţării”. La Alba Iulia şi Bucureşti va fi bucurie căci patrioţii de aici au reuşit să păstreze România cu Transilvania şi Banatul, la Chișinău va fi bucurie amestecată cu amărăciune căci patrioţii Basarabeni nu şi-au atins scopul de a reuni Basarabia cu România până în 2018.

În piaţa Victoriei nişte tineri confuzi vor fi folosiţi ca masă de manevră pentru a compromite propria sărbătoare naţională. Şi pentru a îşi face ţara de ruşine pe plan internaţional. Manipulatorii cunosc foarte bine că peste încă 100 de ani când se va vorbi de acest moment, mai mult ca sigur nu va mai şti nimeni nici cine erau cei care protestau, nici cine erau cei împotrivă cărora se strigau cuvinte ruşinoase. Se va vorbi cu tristeţe că, în 2018, această generaţie nu a fost capabilă să îşi lase divergențele deoparte nici măcar pentru o zi.

Istoria se repetă …

În urmă cu 100 de ani un partid (partidul Ţărănist) protesta pentru ceva ce nimeni nu îşi mai aduce astăzi aminte, boicotând încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria de la 15 octombrie 1922, care este considerată cel mai frumos şi grandios eveniment din istoria noastră recenta. La acel eveniment au participat peste 30.000 de români, iar la acea dată oraşul Alba Iulia avea doar în jur de 10.000 suflete. Iniţiatorul boicotului, Iuliu Maniu, îşi exprima într-o declaraţie publică protestul, atacând „binomul Liberal”:

„Avem un guvern şi un parlament care nu reprezintă voinţa poporului, căci în loc de alegeri libere, s-au dezlănţuit asupra maselor cetăţeneşti cea mai înfiorătoare presiune, cea mai sălbatică teroare, acoperind cu ruşine prestigiul unui neam, renumele unui popor eroic, iar din urnele la care n-a stat de pază legea, ci pumnul şi ciomagul jandarmului travestit, a ieşit ce se ştie” […]

„E permis că miile de bătăuşi şi de insultători ai ţăranilor, care pozează azi în primari ai comunelor, să se adune împrejurul regelui, căruia i se pune pe cap coroana ce simbolizează împlinirea visului pentru care cei trei martiri ai Ardealului au murit traşi pe roata de osândă, pentru care Mihai a fost decapitat pe Câmpia Turzii, pentru care 80.000 de luptători, cei mai mândri feciori ai naţiunii, au închis ochii sărutând pământul durerilor noastre străbune? „

 

Astăzi Maniu pare caraghios şi motivele sale ridicole, regina Maria şi regele Ferdinand aveau să se declare mai târziu dezgustaţi şi dezamăgiţi de atitudinea sa.

Totuşi Maniu nu a huiduit, nu a strigat M***, PNL, a stat acasă, istoria însă l-a taxat, iar el însuşi se pare că a regretat evenimentele. Marea Încoronare a mers până la capăt şi fără el, iar această decizie i-a murdărit biografia, nici un istoric nu l-a apărat vreodată pentru această opţiune.

Protestatarii au greşit protestul … ei căutau ziua lui Dragnea.

Astăzi suntem invitaţi să huiduim de ziua naţională, cu multă viclenie suntem amăgiţi … că nu vom huidui România, ci doar anumite persoane din conducerea unor instituţii.

 

Asta e ca şi când te-ai duce la majoratul unui prieten, şi i-ai sparge sticle de şampanie, ai răsturna tortul, i-ai brusca invitaţii, mai apoi i-ai spune pe un ton glumeţ: „Cu tine, prieten drag, nu avem nimic; cu vecinul de la 5, administratorul, avem noi o problemă”. Evident, răspunsul ar fi: „de ce nu te-ai dus la ziua lui să îi faci zile fripte?

Sau poate e ca şi când ai spune că la execuţia lui Antonescu sau Ceauşescu nu a fost omorât românul care îi dispreţuia pe ruşi, ci dictatorul. De parcă s-au dedublat, dictatorul a fost împuşcat şi românul anti-rus a plecat acasă liniştit.

**

Deja oamenii au fost manipulaţi în a boicota un referendum iniţiat de patrioţi conservatori, s-a încercat manipularea credincioşilor spre a se boicota sfinţirea catedralei; nu s-a reuşit, acum se încearcă manipularea celor veniţi să sărbătorească şi să comemoreze măreţul eveniment. Se doreşte ca românii să îşi saboteze propria aniversare de majorat, ţipând obscenități la o clădire goală. În acest timp, cel învinuit va fi în altă parte, petrecând şi glumind. Eveniment care se poate uşor transforma într-o răfuială cu jandarmii, este o palmă dată României de propria-i aniversare.

Chilotarii contra-ataca

Mesajele venite dinspre anumite grupuri par a fi duplicitare şi uşor schizofrenice : pe de o parte „să protestăm”, pe de alta „să aniversăm”. Ca într-un film cu proşti, suntem chemați să protestăm împotriva corupţiei … dar să serbăm România. O aniversare distrusă rămâne o serbare distrusă, lucrurile sunt foarte simple.

Nu e greu de înţeles că respectivii „activişti” nu au nicio brumă de patriotism în cap şi doar se agață de un eveniment pentru promovarea agendei lor proprii. Orice român care simte importanța evenimentului ştie asta fără alte explicaţii.

Moise Guran îşi dă aramă pe față.

46517389 169654083992430 7285121298387173376 n - Progresiști declara război Centenarului
Centenarul si Moise

Moise Guran a făcut pasul decisiv în direcţia Sabin Gherman, Monica Macovei şi a declarat că nu va fi la Alba Iulia pentru serbările aniversare, ci „în piaţă”. Dacă pe „activişti” ca Florin Bădiță îi putem acuza de imbecilitate, pe Moise îl putem acuza doar de viclenie. Peste 50% dintre cetăţenii acestei ţări nu mergem la vot, nu din lene, ci pentru că nici Dragnea şi nici generaţia lui Florin Bădiţa nu ne reprezintă.

Cu ce drept o mână de derbedei vor să ne tulbure celebrarea centenarului cu strigăte obscene ? Cei care nu suntem chiar proşti vedem unde merge povestea asta cu o mână nereprezentativa de cetăţeni care sunt pe punctul să rupă România în bucăţi. Tot ce mai trebuie este un alde Moise Guran sau CTP să iasă public să strige România e PSD-ista, hai să îi dăm foc.

În realitate tot ce vor reuşi Moise şi oamenii lui este să separe apele, în casele lor, în săli de spectacole sau în fața altarelor românii vor sărbători şi comemora, în Piaţa Victoriei duşmanii vor încerca să incite cetăţenii confuzi să se bată cu jandarmeria pentru o ocupa o clădire goală, „cadou de ziua naţionala”.

Românii autentici vor cânta Ardealul, ne-romanii vor striga M*** .

De schimbat nu se va schimba nimic, nici nu are ce sa se schimbe, masele dezordonate nu au realizat niciodată nimic singure. Din vremurile Imperiului Roman şi până astăzi singurele revolte, revoluţii, puciuri care au reuşit au fost cele care au reuşit să atragă de partea lor armata, intelectualitatea, nobilimea sau anumite structuri ale statului. O serie de împărați au fost asasinați de armată sau chiar de garda pretoriană, unele revoluţii au reuşit după ce fie o parte a nobilimii, fie intelectualitatea s-au alăturat. Evenimentele din decembrie 1989 au luat o întorsătură decisivă din momentul în care armata şi serviciile l-au trădat pe Ceauşescu.

Dragnea are de partea lui armata, jandarmeria, serviciile şi administraţia publică; nimic nu se va schimba pe 1 decembrie. TeFeListii vor reuşi doar să compromită şi Centenarul. Dar totodată să se compromită şi pe ei.

 

Din nou minciuni peste tot, doar minciuni …

Urmând bunele tactici ale „războiului informaţional”, o trompetă progresistă de stânga, precum tabloidul Adevărul titrează: „Protest de amploare anunţat de 1 Decembrie” sursă este … surpriză, o postare de pe FaceBook.

„De 1 Decembrie, noi credem că există un singur mod în care putem sărbători şi onora România şi Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde îşi dorea să fie şi acum 100 de ani: în Europa.”

Răspuns

În primul rând că nu ai cum să „onorezi” România distrugându-i aniversarea de centenar. Apoi, acum 100 de ani, dacă e să fim corecţi, noi am câştigat un război împotriva vechii Europe, Europa imperiilor multinaționale. Un război împotriva Germaniei, Austro-Ungariei cu ajutor a cel puţin două state din afara spaţiului european clasic: Rusia şi Statele Unite. Acum 100 de ani anti-germanismul era puternic iar Românii erau filo-francezi. Acum 100 de ani nu exista noţiunea de „Europa” iar continentul era divizat în influenţe Germane, Ruseşti şi Franceze iar înaintaşii noştri încercau să se îndepărteze de primele două influențe şi să se ţină aproape de cea din urmă.

„Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleaşi pe care le preţuim şi azi: domnia legii, democraţia, solidaritatea şi libertatea. Pentru că România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este, însă, nevoie să scape de grupul infracţional care a ajuns la conducerea ei şi vrea să o scoată în decorul Europei.”

Răspuns

În perioada interbelică numai de „ domnia legii” şi „democraţie” nu putem vorbi … Regele desemna un partid care organiza alegerile; cu doar două excepţii, întotdeauna partidul care organiza alegerile le şi câştiga. Campaniile electorale se făceau cu sabia şi bata, fiecare partid avea echipe de bătăuşi celebri. Solidaritate şi libertate sunt două noțiuni care se exclud reciproc, după cum a explicat şi Mihai Eminescu în articolele sale politice. Regele era considerat „persoana inviolabilă”, iar orice critici la adresa lui puteau reprezenta o infracţiune de Lez-majestate.

***

Concluzia … atitudinea golănească de a scuipa România in fata chiar de ziua ei, ar trebui sa fie evidenta pentru toți romanii care sa nu se lase amăgiți ca „flegma era pentru Dragnea”. Daca era pentru Dragnea se ducea la ziua lui Dragnea. Ce are Dragnea cu Centenarul, nici macar nu va participa, va sta acasa in papuci. Singurul lucru care il vor reuși cu siguranță „progresisti” este sa ne aminteasca si de Centenar de Dragnea si de PSD.

bngh - Progresiști declara război Centenarului
centenarul

 

 

 

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*