Prezență românească mare la zilele orașului Sfântu-Gheorghe

 260 de vizualizări

orașului Sfântu-Gheorghe

Prezență românească mare la zilele orașului Sfântu-Gheorghe 2019

 Anul acesta zilele oraşului Sf Gheorghe s-au ţinut între 24 aprilie – 5 mai, sâmbăta 4 mai a fost dedicată comunităţi romaneşti.

Programul românesc s-a desfăşurat la scena din centrul oraşului Sf Gheorghe. Au fost prezenţi câteva sute bune de români, deși programul folcloric a durat doar o oră.

Primăria a impus în ultimul moment începerea spectacolului cu 30 de minute mai repede decât era prevăzut în program, ca oamenii care erau invitaţi de organizatori din întreaga ţară să piardă o bună parte din manifestare.

Au fost persoane venite din Braşov, Bucureşti, Giurgiu şi alte localităţi. Grupul de patrioţi au străbătut tot centrul oraşului îmbrăcați în costume naționale şi având fiecare câte un steag tricolor în mână, din centru până la Statuia Voievodului nostru, Mihai Viteazul.

mihai viteazul - Prezență românească mare la zilele orașului Sfântu-Gheorghe

 Românii din Sf. Gheorghe au fost foarte bucuroşi să ne primească iar mai târziu ne-am întrunit la sediul Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş.

Aici circa 30 de români l-au saluta pe domnul profesor Ioan Lăcătușu, care ne-a făcut cu acest prilej şi un scurt istoric al activităților românești din oraș şi din județul Covasna.

gggg - Prezență românească mare la zilele orașului Sfântu-Gheorghe
Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita si Mures

Anul acesta ca şi anul trecut scena comunității româneşti a fost amplasată în centru oraşului, dar exista o adevărată luptă ca această scenă să fie amplasată în viitor mai spre periferia oraşului. Din acest motiv este necesară prezenţa a cât mai mulţi romanii în zilele de sărbătoare.

 În drum spre case ne-am oprit şi la restaurantul Ozun, găsind astfel în sfârşit un local încăpător cu patron român. Aici grupul de patrioţi au făcut schimb de adrese numere de telefon spre a putea reveni şi la anul la zilele oraşului Sf Gheorghe.

SURSE:

Szentgyorgynapok

Zilele oraşului Sf Gheorghe – Program

covasnamedia

Zilele orașului Sfântu-Gheorghe 9 zile 12 locatii

***

Dogaru Victor/ Razboiulinformational

 

 

Related Images:

Citeste si …

s-au oprit în fața Ambasadei Rusiei
Stiri false

Au aplaudat în fața Ambasadei Rusiei: Campanie de minciuni şi dezinformare legate de protestele împotriva carantinei.

Campanie de minciuni şi dezinformare legate de protestele împotriva carantinei: „s-au oprit în fața Ambasadei Rusiei și au aplaudat”  Protestele relativ modeste împotriva legii pandemiei au generat un val de atacuri şi manipulări fără precedent […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*