Coalitia STOP 5G : Dezbaterea din Senat asupra legii 5G a relevat lucruri şocante

 227 de vizualizări

Coalitia STOP 5G
Coalitia STOP 5G

Coalitia STOP 5G : Dezbaterea din Senat asupra legii 5G a relevat sabotarea cererilor depuse de către instituţiile statului

 În data de 14.02.2022, la București a avut loc o dezbaterea publică, organizată de Senatul României privind proiectul legislativ de implementare a tehnologiei 5G. Această întâlnire a demascat ignoranța, dezinteresul și reaua voinţă a autorităților și instituțiilor statului, incapabile să răspundă la problemele ridicate de societatea civilă şi Coalitia STOP 5G.

 Coaliția STOP 5G România a participat luni la dezbaterea online, găzduită de Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii a Senatului, alături de câțiva senatori și reprezentanți de rangul doi ai ANCOM, MApN, Ministerului Mediului și Ministerului Sănătății.

 Din societatea civilă au participat specialiști (ingineri, medici, jurişti, cercetători, etc) care au expus problemele multiple ridicate de proiectul de lege 532/2021, ce reglementează o tehnologie nesigură și invazivă pentru sănătate dar și costisitoare pentru contribuabili. Acest proiect-mamut modifică, prin derogări abuzive, 48 de acte normative, în folosul industriei telecom și în dauna cetățenilor, cărora li se restrâng drepturi și libertăți fundamentale prevăzute în Constituție, cel mai important fiind dreptul la viață.

Memorii și petiții – Coalitia STOP 5G ROMÂNIA

 Cu această ocazie Coalitia STOP 5G România a transmis comişilor de raport ale Legii 532/2021 un set de 20 întrebări publicat şi pe situl Stop5G la:

Întrebări adresate guvernului pe care comisiile de specialitate din Senat trebuie sa le aiba in vedere

 De-asemenea Coaliţia a transmis tuturor senatorilor, mai multe memorii și petiții cu argumente și soluții specifice comp etențelor comisiilor de aviz, acestea sunt centralizate la următoarea adesa online:

http://stop5gromania.ro/petitie-senatori/

Reprezentanții ANCOMluați prin surprindere

 Întrebările senatorilor și experților din societatea civice au revelat din nou că atât reprezentanții ANCOM dar şi cei ai Guvernului nu cunosc actele normative pe care le înaintează Parlamentului. Aceștia nu-și respectă obligațiile din legea de funcționare, evită și obstrucționează metodic întrebările și explicaţiile datorate societății civile, uneori chiar prin fals în declarații publice.

Interpelările din Comisia de abuzuri au arătat că ANCOM nu a realizat studii de impact și nici măsurători specifice pentru radiaţiile 5G. Aceeași lipsă a studiilor de impact la Ministerul Mediului și la Ministerul Sănătății, acesta din urmă invocând în mod fals lipsa consultării sale și a sesizărilor societăţii la dezbaterile actelor normative privind efectele noii tehnologii asupra oamenilor. Un argument fals deoarece aceste ministere nu există doar pentru a se activa în urma sesizărilor civice.

MApN și celelalte instituții invitate la discuțiile de luni au refuzat dialogul. Mai mult, CSAT a răspuns invitației comisiei pe lângă subiect, respingând o solicitare imaginară care nu fusese niciodată formulată. Astfel ei au înfocat în fals că: „Comisia pentru abuzuri nu poate participa la ședințele CSAT” deși comisia senatorială nu ceruse aceasta ci exact invers, ea invitase în Parlament reprezentanți ai CSAT.

Practic, instituțiile și autoritățile de care depinde implementarea 5G repetă obsesiv greșelile și continua abuzurile și obstrucţionarea societății civile și a dialogului social, în cel mai bun caz își pasează reciproc responsabilitățile.

Dezbaterea despre implementarea 5G continuă online joi 17. ÎI 2022, orele 10.00, la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii a Senatului României.

Coalitia STOP 5G ROMÂNIA

Email: contact@stop5gromania.ro/ stop5gromania@gmail.com

Website: www.stop5gromania.ro

Facebook: https://www.facebook.com/stop5gromania.

 Coaliția STOP 5G ROMÂNIA este o mișcare civică, fără formă juridică, formată din asocierea a aproximativ 90 de organizații semnatare ale Memoriului Național STOP 5G și aproximativ 50.000 de cetățeni români semnatari ai petițiilor împotriva implementării iresponsabile pe scară largă a rețelelor 5G. (www.stop5gromania.ro/membri)

 Coaliția STOP 5G ROMÂNIA este membră a ALIANȚEI EUROPENE STOP 5G formată din peste 41 de grupuri civice apolitice, fără conflicte de interese aparținând a 23 de națiuni europene, pentru a împărtăși o cale comună pentru revendicarea drepturilor fundamentale grav amenințate de noile tehnologii de comunicații electronice 5G și de sistemele de emisii de frecvență radio.

https://www.alleanzaitalianastop5g.it/442967283

 

***

Razboiul informational

Related Images:

Citeste si …

Ziua Culturii Române
Incorect politic

Mihai Tîrnoveanu amendat pentru ”îndrăzneala” de a il omagieze pe Eminiescu de Ziua Culturii Române

Mihai Tîrnoveanu amendat pentru „îndrăzneala” de a îl omagieze pe Eminiescu de  Ziua Culturii Române în Sfântu-Gheorghe Sfântu-Gheorghe.  Patriotul Mihai Tîrnoveanu a avut ”îndrăzneala” să nu înștiințez Primăria Sfântu-Gheorghe, când a dorit să îl omagieze […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*